Sunday, January 8, 2012

FIRST WEEK OF SEMESTER TWO IN IPGKBA

ASSALAMUALAIKUM

Pejam celik, pejam celik. Dah seminggu dah rupanya aku memulakan kehiudpan baru sebagai seorang pelajar dekat IPBA ni. Kalau last semester aku duduk blok 1, Tahun ni pulak aku duduk blok 4, which is nearer untuk pergi ke kelas dan surau..Tapi, agak sedikit keciwaa lah duduk blok 4 ni.. sebab apa? sebab satuu je! Bilik dia, Ya Allah..bilik aku panas KOT. kadang2 aku memang tidur atas Lantai. Punyalah nak sejuk! bhahaa. k, dengan cara tu je laaa boleh merasa kesejukan. Mohon Yuuji Takashi Sponsor satu kipas berdiri! #eh

Ohhh, Aku baru perasan yang ini adalah first post aku untuk year 2012 ni! Tak dapat sangat laa nak update blog dkat sini sebab aku Punya broadband YES 4G ni connection dia tak dapat! sedihh kot! serius sedih!. Rasa macam membazir gilaa ja..Nasib baiklahh aku boleh online twitter, fb and segala tu guna Blackberry!. #eh. Actually aku baru beli Blekberri! hihi.. *eksaited sat*. Nakkk tau sape yg teman aku pi beli blekberii?? ni haaa... dia ni laaa.



Diaaa laa yang banyak tanya dekat dealer2 yang menjual blekberi tu. Aku? non-hado! bhahaa. aku kan pemalu. haaa. Aku keluar dgn nisa 2 org je weiii..Aku malu sbenarnya.. haaa. malu laaa nak keluar dgn awek org. kang marah plak batman dkat aku. HAHA. Pastu pastuuu... Nisa blanja kitaa subway! ehh, kita tu maksudnya AKU la. saja guna term gediks. ahaks!. Subway tu sedap jgak laaa kot! Aku suka! hihihi.. Lagi, Dia blanja aku ape lagi eh?? Cool Blog pun dia blanja. Like seriously, aku ingatkan cool blog tu mula2 blog yang cool ke hape.. rupa2nya..alahaii.. Ais blended! 


Pastu aku pesan siap2 dekat Nisa suh bawak DSLR dia. HAHA. sebab, aku memang suke main2 DSLR org ni. Dah jadi feveret dah tu. So, gambar kat atas ni Nisa tangkapkan! editkan? aku laa.. bhahahaha.

Apa lagi ehhh? first week dkat IPBA ni macam malang laaa SIKIT. sebab apa? sebab, yelaa..duit aku dah habis kot beli BB ni semua.. Pastu tetiba plak aku dapat tau yang elaun masuk lambat.. So, Macam agak keciwaa di situ! matilaa aku nak survive smpai elaun masuk. Nak boros skit pun takleh laaa camni..Aduhh. thiz iz sad. Subjek baru untuk sem ni pun best laa jugak.. sebab ada AGAMA! hehe. Rindukan zaman sekolah actually. Tapi, cara pembelajaran dan suasana tu lain ah skit kan.. tak kisah pun sbenarnya. At least ada la jugak santapan rohani. haaa. camtulah. hihi.

Tadi pulak ada subjek Pendidikan Jasmani. Seriously aku rasa subjek ni mcm takbest T.T. Yelaaa benda yg melibatkan sukan2 ni.. adehh. leceh kot. mmg aku tak suka laa.. dah la dah lama tak bersukan ni haaa. aku lebih rela kalau pergi keluar masuk GYM. at least pergi gym takda la memenatkan macam pendidikan jasmani ni...Nak kena lari sana, lari sini... lompat sana sini. Takpela, mungkin ada kebaikan jugak untuk diri aku ni *cuba fikir postitif*

Semester 2 ni macam banyak aktiviti je..HAHA. untuk Sport and Games pulak kelas aku dapat HOKI! haaa.. Bayangkan macamane aku nak main hoki! pegang stick hoki tu pun tak pernah!! hahaa *pernah sbenarnya* Takleh ke kalau tak take part ehhh? aku bukan nak jadi cikgu PJ, aku jadi cikgu English! heh. 

Latest news plak aku dapat tahu yang lepas ni mungkin dah di stop kan pengambilan pelajar baru untuk program Diploma-Ijazah macam aku ni. So, Maknanya di sini, kami akan sentiasa menjadi junior lah ea! waaaa. takde junior! tak bestnyaa weiii! Pelik betul. Dear Seniors, Sayangilah junior terakhir anda ini. Bhahahaa!


Dahlaa. aku rasa kalau aku teruskan menaip memang akan lebih merepek lagi la repekan aku ni. So, Aku akhiri entry aku dgn ucapan "Terima kasih kerana membaca" .hehe. bye.

5 ORANG PANDAI COMMENT:

Model Busana Muslim said...

semangat dan sukses yahh..slm kenal

zikeryhassan said...

walaupun kau major english, pergi sekolah belum tentu kau dapat mengajar subjek english okey.

fakhri khairi said...

ok untungla keluar dgn nisa kay! ngiraghhhhhh. aah, tahun ni xde juniors. this sad, melepas aku nak usha awek2 muda. yg ada sekarang ni yg tua2 je lol. ko dapat hoki? oh dem, aku minat hoki sebenarnya tp entah camne kitorang semua kene men netball. i mean, lelaki main netball! lepas tu kena buat tournament netball antara kelas pulak tu -.-

fine aku membebel panjang kat sini sebab kau satu2nya blogger yg sama kos dgn aku, yg lain semua xkan paham kalau aku ckp ni kt diorang sob3 T__T

SyedGraphiX dot Com said...

@fakhri khairi tau takpe! HAHA. Takk takk mula2 kitorang dpat hoki. pastu kena tukar. jadi kriket. kriket pun kriket lahhh. kalau oki kena beli stick dia mahal kot weiii! aah. aku pun tak fahm kenapa ada kelas2 yang dapt netball. haha! nasib kau lahh maen netball. nak wat acane! takpe. sabauu2. men netball pun best gak dgn pempuan. errrr..errr. *statemen sedapkan hati*

fakhri khairi said...

main langar2 guling2 dengan perempuan mane tak best bro ahahaha jk jk :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...