Sunday, November 27, 2011

VOTE NISA KAY FOR MAYBELLINE'S FAVORITE BLOGGER


ASSALAMUALAIKUM.

Korang tau tak pasal pencarian Maybelline's Favorite Blogger ni? kalau aku secara jujurnya aku memang tak tahu lahh sbb aku kan laki. Mana lah nak pakai make up segala ni. contestant yang masuk ni pun semua nye pempuan. hmm, takde bapok ke eh? *ok tak lawak* . Dah tu, kalau takda kena mengena dengan aku asal plak aku siap update pasal ni kan? oh ya! . Actually, Kawan aku.. Nisa Kay a.k.a NisaMenaip merupakan salah seorang daripada 4 finalis pencarian Maybelline's ni..






Nisa telah menggayakan make up yang bertemakan Mystery Maven dimana video di atas dirakam dan diedit oleh videographer profesional daripada  Blink Studio. Oleh itu, untuk melengkapkan pencarian Maybelline's Favorite Bloggers, Nisa memerlukan ANDA untuk mengundi beliau. Undian bleh dibuat SEKALI sahaja SEHARI. Tarikh tamat undian akan berakhir pada 30 hb. 11. 2011. 

UNTUK MENGUNDI SILA KLIK LINK DI BAWAH :


DON'T FORGET TO VOTE FOR NISA KAY OKAY? =)

DOWNLOAD TWILIGHT : BREAKING DAWN 2011 MEDIAFIRE


ASSALAMUALAIKUM

Okay, aku tau mesti dah ramai gila yang dah tgk cerita ni! aku je yang tak dapat tengok sebab..sebab..sebab.. aku sekrang ada dkat TEMERLOH. Mana lah datang cinema dkat sini kan..So, takpelaa. maybe takde rezeki. ciss. Aku mula-mula tengok cerita twilight ni sejak Form 4! time tu la kawan aku introduce cerita twilight dkat aku. Pastu, akhir tahun tu keluar pulak New Moon..

Time ni memang aku plan nak gi KL pun sebab nak beli PHONE baru . hihi. pastu, dah alang² pergi KL untuk beli phone, baik laa aku tengok skali cerita New moon ni!.. Mula-mula ingat nak ajak awek aku (tapi skrang dah ex dah T.T) tapi..kazen aku yg laki ni nak ikut skali plak. ok, aku malu lah! dah la baru beberapa bulan kapel time tu. ishh.. last² aku ignore dia... aku keluar je dgn kazen aku.. aku tak contact pun dgn 'dia' sepanjang keberadaan aku dkat Kuala Lumpur tu. (tetiba lari topik)

Bila dah tengok new moon ni, rasa macam TAK SABAR gilaaa nak tengok eclipse plak!! hahaha. time eclipse tu pun aku tgk dengan kazen aku jgak. memang best gilaa bagi aku yang jarang sangat tengok citer ommmputih ni! dan sejak daripada itu lah, aku asyik ulang tengok cerita yang sama , sampai boleh hafal dah dia punya dialog.. Pastu, tup² dah tahun 2011. Okay, kali ni memang aku tak dapat nak tengok dekat wayang. So, tadi ada kawan bagi link untuk download movie ni! memang eksaited habis laaa. terus aku download... 

Kesimpulannya, aku buat post ni sbenarnya nak syorkan korang yg tak tengok dekat cerita ni lagi.. download je laa dkat link yang aku sertakan dkat bawah ni nanti. Lagipun, dkat cinema pun dia banyak potong jalan cerita. so, better lah aku rasa kalau tgk yg download je... jimat lah sikit duit kann. tak payah nak Q punya panjang semata² nak beli tiket! (walaupun korang beli online)

DOWNLOAD BREAKING DAWN (2011) MEDIAFIRE
 PART 1
 PART 2
 PART 3


p/s : harap takda sebarang masalah time download. (=

Friday, November 25, 2011

PISANG KAKI TU APA? PISANG YANG ADA KAKI EH??

ASSALAMUALAIKUM

Pisang kaki? haaaaa. Sejak bila pisang ada kaki wei?? Maybe pisang ni MIX dengan manusia kot? HAHA. cer masing² bayangkan kalau PISANG ada KAKI! mebi gambaran dkat atas ni tak begitu jelas untung mendapan gambaran yg jelas. HAHA. konon nak super impose, tapi edit pn malas! last2 macam cacat je aku tgk pisang tu. sian dia. elokk² lawa dah jadi buruk XD 

Jap² . korang tak pelik ke tetiba je aku nak cerita pasal Pisang yang ada kaki ni?? tak pelik ke kenapa secara tiba² aku boleh nak cakap pasal menda ni? mesti pelik kan? haaa. kalau pelik mai sini aku nak bagitau macamane tetiba terlintas nak update pasal pisang ada kaki pisang kaki ni.


Segalanya bermula sebab Aesya Zealousss *click nak ke blog dia!* ni laaa. tetiba je update status pasal Pisang kaki! eh, sebelum tu, aku tak bagitahu orang lagi pisang kaki tu mende ape kan? Pisang Kaki tu sebenarnya adalah BUAH! ye, BUAH. nama pun PISANG kann.. cuma yg pelik ada KAKI je. Maka terbitlah satu idea untuk menghasilkan entry pasal Pisang Kaki ni..


Ni lah dia pisang kaki atau dikenali sebagai persimmons. Aku rasa nama persimmons ni lebih komersial daripada Pisang Kaki! HAHA. rasa nak tergelak masa mula² dgr nama buah ni.. Actually, aku pun baru tahu pasal buah ni last year kot. macam PELIK je tgk dkat pasaraya tu. So, saja la nak test rasa.. Mak aku pun beli RM5 dapat 10 bijik kot time tu.. Then, bila balik umah, "Weiii! apasal sedap gilaa buah yang rupa macam terung bulat ni! >.<".  


Mula² aku macam tak dpat terima ni buah.. lepas tu.. bila makan memang rasa buah! serius.. Walaupun bau dia bau macam sayur. tapi, rasa dia macam buah.. kalau korang tengok, bila belah je buah ni.. rupa dia sebijik macam ciku! cer tengok ni..


Ada gaya ciku kan??? so, maybe yang dkat atas kaler hijau tu dia panggil 'kaki' kot. Nampak tak kebesaran Allah s.w.t di situ? diciptanya buah yang macam sayur, tapi sbenarnya BUAH. *eh, ayat ape ni*. Harap yang belum tahu apa itu 'Pisang Kaki' dapat sedikit manfaat setelah membaca artikel ni. babai! (:

Thursday, November 24, 2011

CUTI-CUTI MALAYSIA 2011 | MELAKA BANDARAYA BERSEJARAH

   ASSALAMUALAIKUM

Waaa. lama gila aku tak update belog buruk nih! rinduuu rinduuu serindu-rindunyaa lahh! *asal macam lirik lagu eh? >.<* Aku ni bukan taknak update. tapi, mood taknak datang. Actually banyak je idea aku ni nak udpate pasal isu semasa semua ni.. tapi tu laa, MALAS. Aku dok 24 jam depan laptop ni taktau la buat ape. blog pun tak berupdate gak .HAHA. *wadefakk sangat kan*

So, Pada hari senin yang lalu aku telah mengikuti satu program under kementerian perlancongan iaitu cuti-cuti Malaysia dan lokasi yg kami telah pilh ialah MELAKA! (sape percaya dia hebat!). Actually, kitorang (akak, aku n umi ) taktau jalan area Melaka ni.. n taktau jugak nak kemana. HAHA. so, kereta yg dipandu oleh akak aku cuma mengikut signboard yang ada kat tepi jalan je lahh!. Dari Temerloh ke Melaka aku rasa haritu dalam 2 jam something KOT. then, sampai2 teruslah gi check-in hotel sbb time tu dah pukul 5 kann.. Ronda punya ronda cari hotel.. Last-last dpat dkat 

BEUFORD HOTEL MALACCA



amik kau, memilih sangat nak amek hotel. last-last, dapat hotel yg bukan muslim punya. Siot ahh! SIOT SIOT. hotel ni mula-mula aku tgk dkat lobi dia mmg cantik je. semua ok.. pastu, tetiba je dah nak bayar deposit ternampak ada PATUNG KEPALA BUDDHA! . aaarghh. rasa nak cancel time tu jugak ah!, tapi akak tu dah buat bil plak. mmg tak sampai hati kan.. takpelaa, amik jela dulu.. pastu, mak aku tanya lah pekerja dia tu "dikk, dkat sini ada tunjuk kiblat tak?" pastu budak tu jawab ah "ohhh.kiblat kejap lagi kami tunjuk ye".  PAstu tunggu punya tunggu takde pun dia bgitau.. so, kesimpulannya mmg budak tu pun tak semayang kot! pfft.. Hari pertama sampai ni kitorang tido je. hari esok baru keluar! 

Pagi-pagi lagi dah bangun semangat nak ronda Melaka lahh konon! Tapi, btolak dari hotel nye lambat gak. kah3. Pagi tu kitorang makan nasi yg bawa bekal dari rumah semalam. (untungkann? bekpes siap bawak bekal dari rumah.) . Kalau dkat hotel ni ade serve makanan pun aku tak pasti lahh nak makan ke tak. rasanya tak kot. shubhah.. Tenghari camtu baru check out dan terus gi ronda Melaka.


Tempat pertama yang aku jejak ialah Stadium Samudera. Aku memang nak masuk sini sebab, dari jauh lagi dah nampak besar gila kapal ni. and, dalam hati rasa ingin tahu gila ape yg ada dalam kapal ni! so, kitorang ke sini pun sebab didorong oleh perasaan ingin TAHU! kui3. *ayat takleh bla*



Haaa.. ni dekat depan Muzium Samudera tu... aku ingatkan mahal la jgak nak masuk. rupenye RM3 je. hahaha. 


Ni pulak dekat BILIK PETA dimana menempatkan Peta Dunia, Peta Melaka dan pelbagai Peta lagi. kat dalam bilik ni jgak ada ape ekk. Lampu ape tah. tak hengat! dan yang pasti, bilik ni jugak panas. Aku cadangkan pihak pengurusan supaya letakk kipas/aircond. thanks :)


Dalam ni ada menda-menda camni je. ahahaha. apa yang aku tau..bila masuk dalam ni memang tempat yang paling sesuai la nak bergambar. lagi-lagi bila ada DSLR. sumpah gmbar mmg cantik gila. aku ni pakai kamera biasa je.. bila flash pn habis nmpak berminyak semua. kui3..



Oleh kerana dalam ni tak luas sangat punnn. so, bila dah habis tangkap gambar satu kapal. kitorang pun keluar laaa. tangkap gmbar kat luar la plak. *mmg gila kamera lahh*.


"Dah. masing-masing semua dah berangan nak jadi kapten dah ni! haha."






Lepas gi sini... kitorang plan nak gi A.Famosa plak. hoho. so, on the way nak ke FAMOSA tu..kitorang pun sempat laaa singgah2 lagi skit port2 yang menarik untuk bergambar. HAHA. tapi tak larat nak upload gmbar dahhh. malas ah. kui3.


Gambar ni diambil time on the way nk gi A famosa ni.. Gila tinggi bukit dia. semput wei! hahaha. ade la dalam 2 kali berehat dekat tangga dia tuuu.. tapi, view dia mmg cantik! errghh...


Yess... ni kat famosa lah ni. GELAP habis. kengkonon nak kasi gmbar classic. buat effect cross process. haha. last-last malas nak betulkan. lantak ahhhh -.-" . Then, lepas da pusing pusing semuaa.. kitorang pun pergi balik dataran pahlawan (tempat parking kereta) dan nak gi ke Pantai Klebang..Aku tak gi Taming Sari punn sbb rasanya macam tak de ape pun taming sari tu. Setakat pusing2 kat atas tu buat ape. baek aku gi genting #eh . Otw ke Pantai Klebang terlajak banyak sbb takde signboard. bengang aku dibuatnya. Pantai satu je. tapi nama pantai kemain banyak rasa nak lempang2 je signboard tu kau! haha .


Serius View dkat sini antik gila!! arghhh... rasa nak nangis tgk gmbar kat atas ni. tak sangka dapat snap lawa camni. HAHA *perasan gila* . Then, jalan2 tepi pantaii je laa...sambil makan kat tepi pantai skali :)


Nak makan pun kena tarik meja bawah pokok. kih3. sebab taknak panas! . time ni da la petang. mmg panas skit ahh.. tengah makan2 semua.. pastu, tokei gerai ni cakap ade Kapal Selam baru sampai... dekat area ni lah jugak.. kitorang pun, dah alang-alang dekat kan.. pergi je laa tgk Kapal Selam tu..

amik kau! besar kemain. aku nak tangkap full view pun tak muat! HAHA.  
Mengikut sumber yang boleh dipercayai, kapal selam ni milik Rusia sbenarnya.. tapi, Melaka beli. Motif? ntah. tanya diorang la. maybe sebafai penarik kot. kalau tgk mende ni mcm besi buruk je. kalau ketuk mende ni plak macam batu. XD
SENI sangat pic ni! LOiikkee! kui3.
Lepas pergi pantai ni.. kitorang tak larat dahh nak gi mana2. so, gi cari hotel lain. kah3.. Hotel yang kedua kitorang ialah Hotel Abadi - Melaka.. Malam tu kitorang makan mekdi je.. malas nak keluar cari tempat makan punya pasal kan.. Melaka ni bapak ah banyak mekdi. KFC ade satu je. siot. dah la cepat gila tutup. adehhh. 24 hours takde ke? hihiikk .Lepas tu, esoknya kitorang balikkkkk.. Balik pun lalu ikut Port DICKson, pastu pergi Nilai and balik ikut KL. fuhhh, memang jalan gilaa lah kan. Penat den. pffft.. Sekian cerita yang tak best dari gua. terima kasih kerana membaca (:
 

Wednesday, November 9, 2011

WORDLESS WEDNESDAY #7 - ANDA TERGOLONG DI GOLONGAN YANG MANA?


Maksud Wordless Wednesday : Pada hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa2x description untuk explain gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan tanpa korang letak apa2x penjelasan :)
OFFICIAL FANPAGE CLICK HERE 

MAKAN-MAKAN | CARL'S Jr. BESARNYAAA

ASSALAMUALAIKUM

Kau dah takde idea sangat eh nak post ape dkat blog? smpai makan carl's jr. pun nak kecoh. haihhh. -.-" . 
Alaaa.. biar laa. kesian laa skit dekat aku.. aku ni mana pernah makan western2 ni.. slalu makan makanan org timur je. so, haruslahh aku nak update pasal makan makanan western kan. HAHA.. Hari isnin, which is 2 hari yg lepas.. aku pergi laa merayap dkat MidValley tu.. Mula2 nak tgk wayang.. tapi, tu laa. ramai sngat yg Q. so, malas aku nak beratur pepanjang. banyak koje lain lagi aku boleh buat kann.. Aku yang masih didalam kelaparan ni pun telah mencadangkan dkat kawan ak supaya makan dkat Carl's Jr. ni. Sebenarnya dah lama aku teringin nak makan dkat sini. HAHA. bukan laaa teringin ape, sbb ramai yg cakap sedap sangat..secara tak langsung telah membangkitkan nafsu makan aku. Akhirnya impian telah terlaksana..


DOUBLE WESTERN BACON CHEESE BURGER

Ni laaa burger yang aku order...Aku pun taktau yang mana satu sedap. nak dekat sejam jgak la tgk menu yang kat atas tu. alih-alih aku pilih yang ni! HAHA *ye ye je sejamm kan >.<*. Bila da order menda nihh.. dia ada kasi nombor giliran. *macam dkat spital plak kann T.T*


Hahhh.. hamek kau! so, pendapat aku.. Carl's Jr. jadah ni mmg SEDAP laa. sebab dia besarrrr!! besar gila kot burger dia. tak muat mulut aku.. Tapi, memang puas laa. sebab BESAR. #eh. Pastu air dia yang LARGE ni boleh refill plak tuuuhh! kalau aku tau baek amek medium je kann..servis dia pun okay jgak.. tak lambat sangat la sampai makanan yg diorder tu.. then, ape lagi eh.. oh ye! HARGA! . aku rasa harga dia agak MAHAL laaa.. kalau boleh kurangkan sikit laa. orang kampung macam aiii ni mana mampu nak makan menda-menda mahal mcamni.. Sambal tempoyak dengan nasi putih je laaa yang padan dengan guaa kann. ehhh , akhir kata.. cuba la makan menda ni! sedap! hehe. okbai. slamat menjamu slera! 

Friday, November 4, 2011

CARDIGAN LELAKI HANYA DIPAKAI GOLONGAN GAY


ASSALAMUALAIKUM

Selamat pagi SyedGraphiXians!. Hari ni nak citer pasal CARDIGAN
Weiii! serius aku teringin gila nak pakai cardigan ni. tapi, tapi.... haa... dengar jap cerita ni. 

 Segalanyaaaa bermula di sini.. Satu harini, time tu aku pergi Sungei Wang, kononnya nak cari dress untuk TESL night. ciss! aku ingatkan nak pakai baju kelas je gi menda alah tu. tapi, kawan aku tak kasi plak. adehh.. Pastu, aku pn buat kputusan nak beli jelaa baju.. so, banyak tempat jgak la kitorang pergi. sebab, aku ni kalau nak cari baju yg taste aku..memang kena gi ronda satu Time Square and Sungei Wang tu. HAHA. *cerewet sangat*. Memang stress laaa kan sape yg ikut aku gi shopping.. dari Time Square sampai ke Sungei Wang, tak jumpa jgak baju yang aku berkenan. cess. 

Then, aku singgah lah satu kedai ni..kedai ni banyak lahh baju kasual kan.. and macam tertarik plak dekat satu cardigan ni.. serius lawa! *sebenarnya aku dah putus asa dah sebab cari baju asyik tak jumpe je.* so, ingatkan nak pakai cardigan dgn t-shirt je.. tapi, once aku pakai cardigan tu... kawan aku buad ape tau tak? dia gelakk je.. pastu dia cakap nmpak MACAM GAY . i was like. "oi, WTF! hensem kot aku pakai cardigan nih! WAHAHA. jadahnyaa macam gay" .
So, Aku pun buat kesimpulan sndiri.. sape pakai cardigan dia GAY! HAHA. bodohh kann. aaa! aku nak pakai cardigann ni! LAWA! >.< . Since kawan aku cakap camtu terus batalkan niat nak pakai. kah3.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...