Saturday, April 30, 2011

SyedGraphiX TAMPIL LEBIH SIMPLE


ASSALAMUALAIKUM

*tajuk post nak ala-ala magazine je aku ni.HAHAHA*

Selamat pagi korang! yeahh, korang perasan tak ape yang baru dkat blog aku ni? hehehe. perasan kan? huhuhu.. kalau x prasan meh sini nak cepuk kasi perasan -.-" . haaihh..Actually.. aku letak background post kaler putih ni semua gara-gara terpengaruh dengan 2nd blog aku www.jiwangke.blogspot.comDek kerana aku minat gila kaler putih. haha. so, tpakse la tukar background post je... Layout nape tak tukar? erkkk. layout ni aku saje nak kekalkan kaler hitam, sbb aku juga salah seorang peminat kaler hitam XD ..

Orait... then..korang perasan tak yang header aku pun aku dah tukar la! HAHA..aku dah tukar header aku kepada header kecik macam ni : 
Aku tukar header ni pun sebab..errrr...hari tu.time aku pi KL for the interview tu.. dkat umah abg tu ade la laptop.. pakai DIGI broadband.. so, aku pun mesti laaaa kan nak bukak blog!.. bukak punya bukak.. load pon agak lembap... then, bila semua dah keluar.. header lama aku tu cuma keluar SEPARUH je. hahaha. SEPARUH OKAY!? buruk gilaa.. aku rasa..header besar gedabak aku tu load time dia lembap. mencik! so, aku kecikkan la jadi camni..aku dah takde idea dah nak wat header camne. adoiii...

Pastu... Shoutbox pun taknak dah guna "shoutbox tekan keluar masuk" sebab x best! hahaa. memang tak best pun. macam ape je tah. bila kadang2 kita try dkat cc ke ape.. bukan betul sangat. lepas ke tengah la.. ketepi laaa. ishh. serabut alam betul.. kalau guna Acer Aspire 4530 aku ni okay aaa.. kalau ada orang pakai komputer jenama panasonic yang lama tu camne!? hahhaa.. nak nak yg screen petak macam kat cc aku pergi aritu.. abes rosakk gila blog aku jadinye. kih3..*ehhh..panasonic ada buat komputer ke? xD*

Ehhh..jap japp.. nak bagitahuu ni..sebenarnya... bukan aku yg edit tau blog ni..HEADER TU JE AKU EDIT... hahahaha.. ni haa.. akak Solehah yang editkan! lawa kann!? hehehe .skejap je tau dia edit.. suka suka.. kalau korang nak tempah template ke..header ke..atau pape.. haaa.pergi dkat blog dia... tengok header dia pun da letup2 tau..


So, tu je la sebab musabab aku tukar... and.. sekarang aku nak tanye korang! Blog aku lambat x loading? compared to before?? ke sekarang lagi lambat dari dulu hahhh? tlongg. hahaa. okaybai! .Assalamualaikum

p/s : aku taktau nape. aku lagi semangat dah lepas tengok kaler putih ni! weeee~
selamat tinggal kenangan. tsk T_T

Wednesday, April 27, 2011

ADA MASALAH DENGAN INTENSEDEBATE COMMENT BOX

ASSALAMUALAIKUM

Ada tak sesiapa yang guna intense debate??  tau takk? okay. kalau tak tau.. meh sini aku nak bgtau tau kat korang..intense debate ni ialah sesuatu benda.. errr.. benda yang macam untuk komen2 tu. hahahaa. *aku tak reti nak jelaskan macamane mende tu sebenarnye..okeh2, macam ni laa. korang tgk gmbar ni :


haaa.. ni lah dia rupa intensedebate nye! aku mmg ada masalah dgn menda ni! ADA TAK BLOG SESIAPA YANG GUNA COMMENT BOX INTENSEDEBATE nihh???.. okay, kalau ada yang guna.. aku nak mintak maaf...maaf sangat2..sebab aku taktau apepasal laa aku tak boleh comment dkat blog yang guna comment box intense debate ni..betul.aku x propa weh! x caye nahh. usha gmbar ni..

okeh.. korang tgk tu.. aku letak SITE URL aku as http://syedgraphix.com tapi... dia cakap "no last blog posts to return" then, aku tekan je submit comment tu.. and, keluar notification error! ARGHHH! panass. then, aku da close da mende alah ni.. aku try tukar SITE URL aku ..


okeh.. yang ni aku dah tukar aku punya SITE URL kepada www.syedgraphix.com tapi, sama jugak.. jadi macamtu jgak. i have no idea da nak buat macamane ! semua aku da try kott! ARGHHH..kenapa ehh? ada tak sesiapa yang tau kenapa wujudnya masalah sebegini rupa. i really out of idea how it is happened to me.. and, aku tak dapat nak reply comment2 dkat blog yang guna intensedebate ni! so, tolonggg aku pleaase sesape yg tau tuhh! dan sorry juga kepada yang aku tak dapat balas! SORRY . not my fault. Assalam

Tuesday, April 26, 2011

WEH.. MUKA KO MACAM ORANG TUA! HAHA

ASSALAMUALAIKUM
Sebelum jari rancak berbicara..aku nak bgtau korang yang aku ni SWEET 18 taw!. HAHA


AWASS!! bagi sesiapa yg x percaya! sbb, aku akan SEPUK dia lelaju! XD

Korang pernah tak dipanggil muka tua?? i mean.. muka korang nampak lebih matang dan berusia dari umur asal korang? muka mcam 18..tapi orang teka muka mcam 20 AN. pernah kan? tapi semestinya bukan lah aku.. orang lain la tu.. *hipokrit..Bagi korang yang selalu digelar muka tua ataupun muka yang lebih matang dari usia korang.. tolong.. jangan panik! sebab, bak kata Abg Man Yusoef ada hikmah disebalik ape yg tjadi tu! haaaa...tak lah teruk mana pon jadi muka NAMPAK camtua nih...tak caye tgk nih..

KELEBIHAN WAJAH YG TUA DARIPADA USIA
  • TERSELAMAT DARI ROADBLOCK WALAUPUN ANDA TIDAK MEMBAWA SEBARANG DOKUMEN PERJALANAN DAN LESEN MEMANDU
- Point pertama aku nihh berlaku kepada diri aku sendiri...iaitu last 2 weeks rasanya..time tu pagi2..hari ahad plak tu! aku gi la bandar jap. saje la nak jalan2 har har har. then, bila aku lalu kat satu jalan ni.. heading to home lah kiranya.. tiba-tiba ade roadblock.. fuhh! serius aku gelabah gila time tu..tali pinggang nye tak pakai.. kad pengenalan nye tak bawak...lesen memandu lagi nye lah! dah la aku nye lesen P pun x abes lagi. hoho..

Tapi aku rileks je lahh. hahaa. aku da pakai tali pinggang siap2.. aku pun cuak gak la tgk kete depan aku kena tahan T_T. then, smpai turn aku.... aku x bukak tingkap pon. aku berenti then, senyum2 terpaksa kat dia. hahaha. pastu dia suh jalan! YAY! im safe!! selamat doh! ohh, time tu janggut aku x shave lagi. har har. msti dia ingat aku pakcik kan? then..dia suh je la jalan...

  • RASA DIHORMATI WALAUPUN OLEH GOLONGAN SEBAYA
- HAAA..yang ni paling best! hahah.. kejadian berlaku ketika aku tiap hari pergi beli barang runcit di salah sebuah kedai berhampiran dgn rumah aku ni..adalahh..pekerja kedai runcit ni..umur dia 18 tahun. baru lepas SPM. sama macam aku.. yeah, muka dia mmg nampak cam bebudak -.-" .korang tau tak? everytime aku gi kedai tu.. dia macam nak tolong aku la.. dia ckap "Abangg..abang nak apa harini?" . korang jangan pelik..dia tanya aku sebab aku tiap ari beli barang borong kat kedai tu..so, tiap hari barang mmg banyak lah.

Sebab tu lah.. dia nak ambikkan barang yang aku nak..tapi, mmg takleh blah la bila dia panggil aku 'abg' arghh..dia taktau aku umur 18. aku tau pun sbb ada kwan dia tanye dia dapat brape result SPM. HAHA.so, bila dia panggil aku abg.. dan tiap kali aku datang dia akan angkutkan barang dkat aku nye kereta. dan..kalau macam ada terjatuh barang ke ape.. dia mintak maaf. HAHA. sumpah lawak gila! macam aku ni tua sangat je bagi dia.. kalah orang tua plak dia hormat aku. kehh3..aku pun kdg2 da tpanggil adik. haiihh. 

  • YOU GOT EVERYTHING!
- Okeh, point ke 3 ni aku taktau nak bagi title camne. hahaha. so, pada aku.. got everything ni mcam. korang ada something la yg orang lain takda.. mcm..korang ada advantage daripada orang lain..senang bergaul..then, orang pun keep asking ur opinion like u're somebody! ..korang akan nampak lebih berpengaruh kalau korang jalan dgn geng2 korang tu. HAHA..tapi, bila orang tanya.. "umur berapa" 18.. wahh! mesti dia tak sangka kan  yang dia sedang meminta pendapat daripada golongan yg lebih mudaa dari diorang! XD. you should proud babehh!!

okehh.tu je sebenarnya. hahahaha. jangan takut jika ada orang cakap "Wehh! muka ko mcam org tua". ko cakap je balik... ape aku kisah? ngahahhaa!...okbye. SALAM =P..


p/s : VOTE ME FOR PICTURE OF THE YEAR.. [CLICK HERE]


Monday, April 25, 2011

BUNDLE ATAU BRANDED? MANA SATU NI??


ASSALAMUALAIKUM..

Hari ni aku nak cakap pasal pakaian lah. hahaha.. iaitu...pakai BUNDLE atau BRANDED atau erti kata lain pakaian berjenama.. Actually..aku buat post ni sebab teringat Aslann As cakap time aku gi UKM aritu.. dia cakap aku pakai jaket bundle. hahaa. takpe tak kisah. lalalaa~..Korang suka pakai baju bundle takk? ohh.jap. aku lupa nak tulis definisi pakaian diatas.jap jap..

DEFINISI PAKAIAN BUNDLE : Baju yang telah digunakan oleh seseorang yakni manusia atau orang ramai dan baju itu telah dihantar kepada pemborong untuk dikormersialkan dengan harga yang rendah dan berpatutan.. Namun, tidak semua pakaian bundle ni harga dia murah..for example.. kalau baju bundle tu baju yg Siti Nurhaliza da pakai. huhh! mmg kompom la mahal gila! kan kann? 

DEFINISI PAKAIAN BRANDED : Baju branded atau erti kata lain dia adalah pakaian berjenama.. ehh, jap2.. semua pakaian ada jenama kann?? ohh..mmg la semua baju atau pakaian ada jenama..tapi cuma femes atau tak je lahh... contoh pakaian branded yang aku minat, "Levi's, BlueTom, Cheetah, Nike, Adidas,    Umbro, Paul Smith"
aaaaa..banyak lagi lahhh. x larat den nak list semua.. kat atas ni antara yang aku minat laa. kroh kroh...

i dont remember bila last time aku beli pakaian bundle. errkkks. aku rasa..maybe about 4 years ago kott. time aku form 1. time tu macam excited gila nak masuk asrama..haha. then, baju pun nak beli banyak2.. rasa macam x ckup. sapu yg bundle je.. sebab time tu..minda selalu cakap yang dok dkat asrama ni barang akan slalu hilang. so, aku pun takut x reti jaga..so, beli yang bundle je....dan berdasarkan pemerhatian seorang bebudak seperti aku ni....aku rasa..pakaian bundle ni x bestt.. ehh! jangan la baling batu kat aku..! T_T

Betul laaa..aku x suka pakaian  bundle sebab ape? 
satu : sebab x cantikk dan lepas 2 3 kali guna nampak lama....

walaupun ada orang yg ckap camni : "Ramai yang menganggap pakaian bundle adalah pakaian terpakai dan tidak cantik, namun sebaliknya bukan semua pakaian bundle adalah seperti yang dibayangkan. Banyak jenis pakaian bundle yang berjenama dan masih cantik ada dijual dipasaran. Harganya juga amat murah mengikut gred tertentu" 

Ada x yang sependapat dgn aku? hahaha..ada kot. ok, korang bayangkan macamni.. kalau kita beli pakaian bundle... jarang la nak tahan lama... sbb, maybe orang yg guna pakaian kita sbelum tu pun da pakai brape tahun da.. bila da sampai kat kita..mesti tahan kejap je kan? macam yang aku beli tu jugak laa. kejap je tahan. then, bila da tak tahan lama.. korang kena beli baju yang baru lagi...satu keje pulak kan??

Kalau korang beli baju yang branded plak..pakaian tu mampu tahan dengan lebih lama.. contoh, aku ada beli seluar jeans LEVi'S yang harga nye beratus je laaa.. dan, Alhamdulillah..seluar tu da 3 TAHUN da aku pakai..dan masih elok lagi sampai sekarang..Pastu, baju yang berjenama ni juga selesa nak pakai... yelahh.sebab barang baru kan.. bila kita dapat barang baru.. mesti la best nak pakai. HAHA..

BAJU BRANDED / BUNDLE : MANA SATU PILIHAN ANDA? 
Apa kata mereka? :



Malas da nak tunggu orang lain respond. hahhaa. nak post cepat2. lalalla~

btw, aku rasa kan.. samada branded ataupun tidak sesuatu mende tu..bergantung kepada cara kita menjaga dan memakai jugak lah kot.. kalau kita pakai branded camne skalipun kalau tak reti nak jaga sesuatu barang tu..tak tahan lama jugak kan?? but, for me..better yg branded aa.. sbb x kan laa barang tu boleh dpat pengiktirafan sbagai pakaian bla bla bla..kalau pakaian tu actually mmg x bkualiti kan? at least kita beli yang jenama tu kita da tau tahap kualiti dia n pencapaian dia dalam bidang tu.. betul tak? *errr..korang faham ke?

p/s : percaya tak aku x banyak baju? . sbb asyik dok kumpul duit nak beli baju mahaii2. tapi duit takdak. muahahaha... betul la bak kata pepatah " Biar papa asal bergaya " tapi tu bukan aku lahh. lalaa~ aku kalau ada duit beli jaa. kalau takda pakai je yang ada... hohohoo..

Saturday, April 23, 2011

SOALAN YANG DIAJUKAN KEPADA AKU KETIKA TEMUDUGA KPLSPM


ASSALAMUALAIKUM

Dah dua hari dah sbenarnya berlalu interview aku tu. hahaha. tapi, x kisah la..aku nak jugak share kat blog aku ni pasal ape yang ditanya oleh lecturer tu... hahaha..actually..ni sambungan kepada entry NI. huhu. tapi, disebabkan da terlampau panjang..aku buat la entry ni pulak . kehh3..Tidur aku pada hari tu terasa kejap gilaa..tiba2 Abg Afiq ni da kejut aku.. tu pun da pkul 7.macam beratt je aku nak bangun. tapi, lepas tgk jam! hohh! lambat da aku ni. SUBUH pun tak smayang lagi. cepat2 aku gagahkan diri untuk pergi ke bilik air..Selesai mandi terus smayang..cepat gak aku mandi. HAHA. cess..

Bila da selesai semayang...aku cepat2 menyembur perfume FANTASIA aku satu badan.. ye laa.. bedak takbawak.. pastu..sabun pun tak... kate menumpang. adat la tu. hahaha. tapi aku berus gigi okay!! hohoo..bila da siap spray perfume satu badann! done! tunggu Abg Afiq ni bsiap japp.. bila da siap.. turun dari tingkat 4 tu..dan terus menuju ke bilik temuduga! time tu da pkul 7.45 kott.. temuduganya pukul 8.. ok la tu.. x lambat pon..lepas da check nama dkat situ.. sign skjap .then, aku tetiba kalutt..sebab ape? aku lupa nak susun sijil2 dan segala maklumat diri malam tadi! haaa. mmg kelam kabut jugak la kann..

Di dalam keserabutan itu..tetiba je lecturer berkata " Okay all, you can enter the room now " ohh! this is sh!t. argghhh...bila da masuk je dalam bilik tu..dia bagitau ape yang kena susun ikut urutan.. like kad pengenalan, sijil beranak, slip peperiksaan, sijil berhenti sekolah, sijil koko..and semuaa tu lah! tapi, u know what? dia bagi masa x smpai 5 minit kot! ok, lagi skali aku gelabah gila.. nak pulak bila dia datang kat aku.. meja aku selerak. hahaha .demm, aku kaver jela....pastu. dia nmpak gmbar aku x bertampal.. errr.pastu aku ckap laa " do i need to paste my picture here? even it is ddnt fix at all?" tapi..aku rasa dia salah dengar...dia ingatkan aku tak tampal sbb aku x de gam. haha. so, dia ckap "ohhh, you ddint have the glue? its okayy" see? since dia da ckap camtu.. aku iya-kan je lahh. huhuhu...

Interview ni ade 3 session :

1) INSAK 
2) GROUP DISCUSSION
3) INDIVIDUAL

Bila semua dah okay..dia terus edarkan kertas soalan INSAK..session 1..more to psychology punya question lahhh...dia nak uji samada kita ni layak ke tak jadi cikgu.. aku pun dengan tidak semena mena telah menggunakan kemahiran kehipokritan yang mmg wujud dalam diri aku sejak azali lagi untuk menjawab 135 soalan tu dalam 30 minit...kalau korang pikir nak jawab betul2 mmg tak ckup kot 30 minit tu. HAHA..Tengah  syok menjawab paper INSAK tu... dalam 10 minit berlalu la..tetiba je datang seorang mamat MRSM ni nak temuduga jugak...Tapi, korang jangan terkejut dgn apa yang aku nak bagitau ni -.-"

Budak tu datang untuk temuduga menjadi seorang BAKAL GURU. tapi, errr...dia datang dengan pakaian macam ni... -.-"

YANG NI BAJU DIA -.-" *lebih kurang laaa*
KASUT dia pulak lebih kurang macamni -.-"
SELUAR dia seluar slack biasa la..casual punya... aku pun macam. terpinga-pinga jugak lahh...tetiba je dia ni..datang untuk interview..tapi...pakai camni gaya.. dengan baju x masuk dalam seluarnya... dengan baju yang tidak menepati sperti yang tertulis di dalam borang nye...dan.. what make it worst is..errrr...he ddint even bring along his important document such as , kad pengenalan...slip SPM, surat beranak, dan segala sijil koko dia la...and, he even printed the WRONG! FORM! sepatutnya dia kena click "CETAK BORANG INI" dekat page KPLSPM tu.. but, dia pergi print page tu je... tanpa tekan cetak...haiihh..aku pelik gila dengan mamat ni...nak kata tak pandai...budak MRSM tu...sah sah la STRAIGHT A. cakap english pun fluent je. hadoiii....dia dah buang masa kitorang..spatutnya kitorang da boleh start da group session...

Lecturer tu finally..suruh dia berurusan dgn pihak pejabat..sebab, temuduga tu memang x leh proceed without all that important document..akhirnya...sesi kedua..sesi group discussion dimulakan.. dah dapat tajuk.. tajuk dia.. aktiviti kokurikulum ape yang anda pernah terlibat di sekolah dan apa yang korang dapat daripada aktiviti yang korang anda join tu...waahhh..tajuk dia aku suka. sbb tak though pon. kalau macam tajuk sports. or politik camtu..mmg aku x leh laa..then, aku tunggu je org start..x de pun yang mulakan discussion . OKAY FINE! biar aku start. HAHA. aku start dengan ayat yang sangat x leh bla da la salam x bagi..tetiba je " I am a president of English Language Society at my school, and.. i have arrange many event for my members such as public speaking and quiz..how about you Haidar? "

Okayy tu ayat yang aku mulakan. HAHA. ok funny gila .. Haidar tu laki.. aku sebenarnya berhenti takat quiz tu je.. tapi, aku tunggu punya tunggu macam semua diam. so, ape lagi! aku attack la sape2.. tetiba aku terattack haidar tu. kah3. aku taktau nape.. (pdahal aku malu nak attack pempwan sbelah aku ni. cun sangat) har har har....ok, kita skip jap..sbb panjang ni..pastu... 10 minit yang terakhir dia suruh kitorang buat conclusion topik yang kitorang bincangkan ni... dan aku rasa macam nak lempang diri aku sdiri di atas ayat yang ntah hape hapee aku buat..iaitu "yeahh, for me..ministry of education put a very good emphasis on the cocuricular activities..it give me many benifit, Actually..before this...im a very shy type of person..But, since I participated in the public speaking last two years..i feel more confident..i also can talk in front of others like this..before this also..i keep saying NO when teachers ask me to join something..but now..i offered myself to join any event at my school.. and, until now.. here i am.." HAHAHA. ade rasa nak lempang tak? XD..ohh. lecturer tu angguk2 tanda bersetuju dgn aku. ecehhhh...

Lepas ni individual punya test plak! ohhh, part ni aku x brape okay rasanya..hadoi..bila da sampai turn aku...dia check segala dokumen aku... then dia pun mula "ehh, you from Pahang right?? u come from Pahang only for this interview??" Aku pun jawab lahhh "Yeah, im from Pahang.. but, i just come here yesterday..and i sleep at my friend house.. he studying here.." "Ohh..staying with your senior??" "Yup..at least i not rushing from Temerloh to here" "without parents? wahh! very good ouh you...*sambil angguk2*"


Then, lepas da tanye mcm2 pasal aku...dia mulakan soalan dia.. "Tell me the current issues about education that you know" pastu..aku macam terpinga2 la...aku ingat current issue je.. tapi ABOUT EDUCATION! mana la aku tau. ngengg tol aku nih..then aku tibai.. aku cakap "the mistake of grammar in text book primary school" then dia cakap... "can you tell me whats the mistake in the text book?" pastu aku pun macam... ohh im deadd..gila ape..aku baca tajuk je..then aku jujur je.. "I just read the title lah. haha. its a kind of boring reading things like this. errr"..LOL. haha.then dia tanye soalan lain plak "Imagine that u're teacher now..and teaching standard 3 Grammar..tell me what will u do to teach them grammar" okehh. yang ni lagi satu..aku mana la nak bayang bayangkan ni. waaa..so, jawapan aku "if i be a teacher..i will do a quizzes, asking them one by one.." Aku tak abes cakap lagi sbenarnya...dia da tanye dia angguk2 then tanya psal laen plak.

"Give me an example about grammar" ni lagi lahhh.aku da la lemah grammar..so, my answer cuma present tense, past tense, past participle..then boleh pulak dia suh bagi contoh!!! arghh.. aku takut tertukar yg with 's' or no 's' tu..lantak pi lahhh.adoi...and, pastu dia tanye pendapat psal grammar ni la...kononnya kita orang melayu ni cakap x ikut grammar..padahal grammar tu penting kutt... aku pun cakap "yeahh, im agree with you..we as malay..constantly say 'lah lahh lahhh' in speaking.." pastu dia cakap. "yeaa! actually that is wrong..we cannot do that" Pastu dia move on pulak kepada current issues tadi balek...kali ni pasal Nasi lemak yang x leh jual kat skolah.. aku da lame gila x baca paper kot..bila dia tanya je pasal ni.. aku pura2 macam tau la.. aku cakap "ohh. i got heard about this news before" pastu dia tanye laa adakah aku setuju dgn pandangan kerajaan ni dan sebab ape..aku jawab "yeah, im agree with the government..because..nasi lemak contains lots of fats which can make student feel sleepy and if they are sleepy they will lost concentration in class and they will get nothing" 


Pastu suddenly dia tanya abis tu nak ganti ape kalau nasi lemak x leh jual kat skolahh...aku pn macam..waaaa. ape ni. mana lah aku tau.. tapi aku tembak je lahh .. aku jawab camni "ohh..we can ask them to take additional food such as NUTRISI 123..nutrisi 123 is a kind of drink which need us to take 3 cup of drink at 1 time..1st drink is for our health..while 2nd drink is to give us energy..while 3rd one is consists of 7 type of herbal and 7 type of fruits which can make us full for 5 hours.." HAHA. aku pun macam nak tgelak..tetiba teringat Joe Grimjaw punya pasal..terus terkeluar pasal nutrisi.. lantakk lahh! hahaha..then dia angguk2 macam berminat je nak try ..sbb aku ckap aku pun amek menda tu.. kih3..pastu dia ckap "yeahh, now student lack of nutrition..thats why food is very important to them. btw, its about nutrition food" ohh.aku pun setuju je laaa....hahahahah...

Lepas tu dia still nak tanya lagi pasal isu semasa.. aku pun cakap laaa pasal Child Abuse yang Segi Collage tu buat..aku tau pun sbb tgk VLOG Nisa Menaip ni la.. hahaha...help alot laaa..tapi dia cakap..thats only u know about current issue? aku pun cakap. yeahh. i dont like it lahh. hahaha. lantak lahh..last skali dia tanya pasal Sports...dia tanya ape pandangan aku pasal sukan dkat malaysia ni.. tapi dalam BM laa.aku x tau aku x tau!! aku cakap.. sy x suka sangat sukan ni. hahahaa.. x mampu nak bagi pendapat. sbb da lame x baca paper...even bola sepak pun aku x amek tau pasal diorang. ahhhh..susah tol soalan dia..rela aku kena nyanyi camtu. kih3...tapi soalan tiap orang berbeza...

Ni jelahh yang aku dapat share..ni pun da panjang dah ni. hahaha...Cuma nak bagi tips skit la.. kalau korang nak pergi temuduga KPLSPM ni..what u need is to be confident! confident with wadever your point! even salah ke..ape kisah! janji kita cakap. kita berani menyampaikan ape yang kita tau dkat dia..and at least dia dengar la ape yang kita cakap..pada kita diam seribu bahasa..! i just wish that i was the chosen one for the interview.. PLEEAAASEEE. korang doakanlah kejayaan aku yee! aku x nak pk panjang. nak jadi cikgu ckup lah! then, mesti ada part time workss! HEHE. ok bye.. entry panjang bukan bermakna novel. hanya sekadar perkongsian . wahahaha...

AFTER INTERVIEW..CAMWHORE JAP
p/s : sebenarnya banyak lagi..tapi..malas ahh..bukan korang baca pon :(

Friday, April 22, 2011

1 DAY AT UKM WITH THEM -.-"


ASSALAMUALAIKUM

21 HB April kan aku ade temuduga dkat IPG Lembah Pantai kann? so, since Abg Afiq Razak ni da offer aku untuk duduk dkat hostel diaa (hostel ke?) dkat IPG tu jugak.. so , i decided utk pergi ke KL pada 20 haribulan. Aku ambik bas dari temerloh pukul 9.30..then, sampai dekat pekeliling pukul 11.00 wahh.. biasanya 2 jam..ni sejam setengah je.. cess..cepat tol dia bawak. lagi satu..time aku dalam bas tu..aku tido je . kih3..sampai..aku tengah pegang nset time tido tu..nset aku tjatuh..baru terjaga..

Pastu, aku ada la bawak Majalah Remaja edisi 1 April 2011...aku tertido jgak smbil pegang buku remaja tu. hahaha. then, buku tu pun jatuh jugak...MALANG sekali..bila da smpai kat pekeliling...Aku cari buku aku...cari punya cari.. HILANG!!! Hilangg! omaigoddd! majalah yg aku beli RM4.50 kott ! HILANG! waaa..da la x sempat baca pon lagi..melainkan segmen BLOGSPOT tu je.. yang len sume x sempat baca lagi. .sedih tauu. sobbbs...aku rasa pempwan depan seat aku tu yang hamek. grrr....

X pe..kurelakan pemergian Majalah REMAJA tu. huhuu.. aku da smpai kat pekeliling nihh! then, amek train plak..pergi Bandar Tasik Selatan..tapi, aku tersilap amek platform. hahaha. spatutnya platform yg sebelah sana..tp, aku amek platform yang sebelah sini.. demm. da lepas ke sentul dah aku..so, kena pergi tukar train plakk untuk ke bandar tasik selatan tuhh...orait! da smpai!! (gila kejap smpai. HAHA) .. 

Korang tak pelik ke?? kan aku cakap aku nak gi Lembah Pantai! asal tetiba lepas ke bandar tasik selatan ni? HAHA .Actually, abg Afiq Razak ni ade class..so, aku telah terpengaruh atas ajakan Along Usop untuk ke Bangi...So, dari bandar tasik selatan..aku amek KTM ke Bangi.. sepatutnya..aku amik KTM ke UKM. tapi, si Along Usop ni cakap dia dok bangi. i think that UKM is in BANGI. so, i just took a train to BANGI lahh... dia x ckap awal2. mana aku tau. hahaha...

Ohhh..Sekarang aku berada di BANGI! .sampai je di bangi.. Aku pn macam blur gilaa "omaigod.. tempat ape ni.. gila sunyi..seram plak tu.." dem demm..serius macam seram gila sbb x da orang. haha. pastu nseb baek la ade pakcik teksi ni tunggu aku kat situ..sebenarnya dia nak ajak naek teksi ngn diaa.tapi , aku cakap aku tunggu kawan.. then, dia teruskan merepekan dengan aku..dia bagitau laa...bangi ni besar mana laa..tempat2 kat bangi lahhh.. camne nak gi putrajaya laaa...ape beza UKM dgn stesen kat situ laaa. ahhh.. gila aku nak sembang.. dalam atiaku.. manalahhh Along niiiiii aku da penat tunggu.. nak layan pakcik ni pn da penatt tauu! hadoiii...

Selang sejam la jugak aku rasa.. dengan battery da kong.. da mampus teruss dahh..tunggu punya tunggu. hahh. smpai pun ko Along Usop..time ni aku macam.. "ohhh thx godd..akhirnya smpai jugak ko along.. aku da la lapar gilaa ni.. hahahha" tapi aku x cakap la camtu. kih3..Bila aku da sampaikan kat Along yang aku ni lapar.. err...dia ajak aku makan cendol. ohh.aku okay je. haha..cendol paling pelik pernah aku dengar CENDOL  TAPAI. errr.cendol ape tu? letak tapai? hahaha. sumpah pelik gila. x dapat nak dibayangkan macamane rasa mende tu. kih3...tunggu punya tunggu.. ohh! lambat gila smpai. aku pergi beli air kelapa plakk.dekat area tu jugak lahh....

Okayy.da abeh minum cendol. HAHA. so, aku nak pergi makan nasik pulak! nasik nasikk! im hungry! dari pagi tadi aku x jumpa kau nasikk! pastu, Along pun bawak aku pergi makan dkat ape tu? ape erkkk name tempat dia Along?? aku x ingat..Something like 'ZARA' kottt. hoho. Aku pn makan nasi putih lauk ayam dengan sambal belacan dan sayur kacang + Air sirap limau RM 6.50...okay ke?? bolehh la harga dia.. reasonable la jugak .kih3.... Along  plak makan nasik ayam dengan air ape ek? Bali kot? 

Then, dalam 10 minit la jugak kott melalui jalan bengkang bengkok macam ular kena palu tu..akhirnya.. we now at ZA'BA cafe UKM. hahaha.. mula2 dok dkat bawah pondok uhh.. 


inilahh pondok ituu. HAHA..tp, MALANG nyaa...tgh syok dok tengok Along mengedit gambar untuk contest kottt..ke segmen....pastu....hujan turun dengan lebat gilaa..skali dgn guruh..kilat...sume ade la....


Along yang tengah khusyuk mengedit..time di pondok! HAHA.
Then, tpaksa berpindah ke tempat lain. kat atas pentas last2 tukar destinasi. adoii..pastu...dalam setengah jam ke sejam gitu laaa..datang laaa pulak Mohd fadzli dengan membawa 3 ketul ape ntahh name mende tu. aku tak ingat... okehh, cuma..aku panggil mende tu.. SOSEJ BESAR >.< .haha. its a kind of roti sosej laa..tapi dia besar gilaaa...boleh tahan la. hahaha. tapi, si Mohd Fadzli ni memalu plakk...aku nak tangkap gambar dia pn dia memalu..korang nak tgk camne? camni laaa aksi diaa..


CAKKK! HAHA.. ceiiitt.. memalu plakkk.. har har har... kat FB misteri gila dia ni.. x de pn muka dia..aku saja jaa nak tgkp kasi upload kat FB.tp tutup muka plak. ishhh. ape daaa... 

Lepak punya lepak dkat cafe tu..sampai la ke malamm.. huhuhu... dahhh..aku dah blur da malam tu..penat lesu sume ade.. aku nak gerak ke KTM UKM da nihhh..tunggu Aslann japp..lambat gila budak nihh. penat gak la aku tunggu.. da la nak blekk.. da pkul 9 da time ni aku rasa.. waaaa...ok, Finally. dia da smpai...fuhh...tapi x leh lama..aku kena blek cpatt! sempat lagi aku suh dia belanja Burger special! yayy! HAHA. mmg kaki pau sejati lahh aku nihh..


Ohhh..akhirnya smpai pon lann yg poyo nihh.. lambat! arghhh. okfine. then, lepas dia da sampai .smbil tunggu burger siap..sembang2 jap. ehh, aku x sembang ngan dia. sbb dia artis. dia xnak layan aku.. dia sembang dgn along jaa. ahahaa. lalala~..pas berger da siap..diorang antar aku smpai ke KTM UKM ..okeh. tunggu train yang delay tu..smpai la jgak dalam setengah jamm..then, OKbyeee Along n Aslan! ngahaha..dalam train tu..ade budak2 dok dpan aku..budak tu sengeh2 kat aku.. wat i do? aku jeling2 jaa! HAHA. pdn muka! aku benci budakkk2!!! annoying sungguh....

Akhirnyaa.. Sampai KL sentrall! weee! tunggu Abg Afiq nihh dkat 7Eleven.. then, da jmpe diaa..terus pergi jalan kaki ke IPG Lembah Pantai...smpai kat Bilik tu dalam kul 11 la jugakk. ok aku penat.. online FB jap.. twitter jap.. check comment dkat blog dengan Digi broadband yang ttiba slow.. huhh..semput gak nak bukak blog aku. HAHA...bila da bosann..dalam kul 2 kott. aku pn tidooo.. ohh! AKU LUPA NAK MANDI!! HAHA. so, aku mmg tak mandi la aritu. opps. #kantoi... Esoknya aku bangun pukul 7 pagi setelah dikejutkan oleh abg Afiq. kalu x aku mmg x bangun lagi.. dan get ready for the interview!!

Thx to Along Usop sbb amek aku dan byk menyusahkan dia jugak la. haha

thx to Aslann  for the special burger . erkkk..
thx to Fadzli for the sosej yang besar tuuu...
thx to Afiq Razak sbb sponsor penginapan sy :). 

thx semuaa! waaa.semput aku tulis entry ni! HAHA. aku feeling macam Hanis Zalikha je konon ade orang nak baca entry panjang berjela macamni. ade aku kisah? muahaha...


Wednesday, April 20, 2011

KANDUNGAN MELOYAKAN DALAM SARDIN DAN MILO

ASSALAMUALAIKUM

Selamat pagi korang.. seperti biasa...bila da pagi pagi je..bukak laptop..mesti bukak FB. takde mende laen dah. hahahaa.. Then, bila bukak je FB tadi..ternampak lagi satu note yang aku rasa amat wajar la dikongsi bersama supaya kita tahu apa yang kita makan seharian tu..samada bersih ke atau..ewwww!..x reti aku nak cakap. so, lets cekidout je laaaah ye..


AYAM BRAND SARDIN!!

Ni adalah petikan daripada note tu je laa..nanti aku bagi dia punya link dkat bahagian bawah..

" Jab. ----- ----- pernah buat serbuan di kilang memproses ikan sardine.Apa yg di jumpai amatlah memeranjatkan. Kalau kenkawan bau kuah sardin tu hanyir n lagi satu sedap kan …nak tahu apa recipenyer…kalau x percaya terpulang lah…..tau kenapa org cina suka mkn katak??? So agak2 kenkawan dapat x jawapannya….kilang tu telah mencampurkan daging katak sebagai perasa untuk menyedapkan lagi rasa kuah sardin tue..huhuhu. .itulah yg ---- jumpa tapi amat sadis kenkawan bila pegawai yg bertugas hantar report…report tu telah di ‘zip’ oleh pihak tertentu atas sebab akan merugikan pihak ‘besar’. ..kenkawan tau sardin jenama apa??? ..yg paling mahal n glamer…’
AYAM BRAND’…itulah hakikatnya…abg ipar kawan saya pun x mampu untuk buat2 apa kalau report telah di zip..apa yg mampu diheboh mulut ke mulut untuk menjaga ummah semua….."


Pehhhhh....memang seriously aku takkan beli da sardin ni.... hampehh hampehhh... arghhh...nasib baek aku jarang la jugak layan sardin-sardin ni.... slalu beli BOTAN sbb buat goreng. tp, yg ni kadang2 je. hadoiii..
Pastu....seterusnya.....minuman kegemaran setiap insan! arghh. tmasuk aku...iaitu... jeng jeng jengg..


MILO!!!!! HOMAIGODDD!!

"N lagi satu serbuan telah dibuat di syarikat membuat makanan yg ternama….kankawan tahu apa yg dijumpai…agak2 pernah x rasa daging cacing?????. ..mesti kenkawan selalu minum milo kan .....yes. .daging cacing telah di campur dengan serbuk milo…..kalau ada bau hanyir itulah dia…kalau kenkawan nak lgi confirm try buat macam nie….milo + gula sahaja lepas tu tengok ada x minyak/lemak kat milo tu…kalau ada confirm…ini apa yg diberitahu oleh abg ipar kwn saya jer…
Tp saya x tahu tahun bila mereka buat serbuan…???..dan adakah pihak yg bertanggung jawab telah mengambil tindakan yg sewajarnya untuk mengikut garis panduan halal yg telah ditetapkan oleh jab. Agama Islam m’sia… wallahhualam…"

Alamakkk..alamakkkk..lepas baca sume ni.. naik loyaa da tekak aku..memang aku takkan sentuh daa. seriouss! baek aku minum VICO je.. lagi tedap! HAHA. tapi, sejauh mana kebenarannya ..Wallahualam...hanya sebagai perkongsian...kalau korang nak baca secara fulll... nah.. click link ni >>> SINI<<<

p/s : babai korang..aku nak gi KL dahh.doakan aku berjaya dalam temuduga tu tau :)


Tuesday, April 19, 2011

AIS (AIR BATU) MEMBUNUH!


ASSALAMUALAIKUM

Hai korunkkkkkkk!! (over plak-.-") . okehhh! arini aku nak citer pasal Ais..! ais atau dalam bahasa lainnya adalah air batu / ice cube...ade x peminat ais kat sini?? kalau ada sila angkat tangan macam saya \o/

Sebenarnya..aku juga merupakan salah seorang daripada penagih AIS ni... aku mmg addicted tahap gaban la dgn Ais ni.. kalau sehari x dapat...rasa cam hidup aku x tenteramm! serius! pukul dua tiga pagi pun aku sanggup kot kuar pi cari AIS.. adoii... sampaikan...beberapa tahun yg lepas..aku ade pi jumpa doktor.. dia da larang aku daripada amik ais slalu..tapi..errr...aku tetap berdegil. dan telah mengamalkan pengambilan ais secara berleluasa seperti biasa. HAHA...Tapi...tapi....semalam..tetiba tjumpa dkat FB..ade org tag aku...dkat satu note... tentang bahayanya AIS ni...nak tngok? nah nah.. tgk ni. jap yee..


KESAN MINUM AIS

Baca dan terus sebarkan kepada teman dan kenalan anda. 
Serangan Jantung dan Amalan Minum Air Panas .... 
Artikel ini berguna untuk semua.
Bukan sahaja amalan meminum air panas selepas makan, tetapi berhubung SERANGAN JANTUNG!!!!. 
Kita tidak akan kehilangan apa-apa... malah 
akan mendapat faedah dari amalan ini. 

Kepada sesiapa yang suka minum AIS, artikel ini sesuai untuk anda baca. Sememangnya sedap minum air berAIS selepas makan. 
Walaubagaimanapun, AIS akan membekukan makanan berminyak 
yang baru kita makan. Ia akan memperlahankan penghadaman kita. 
Bila lemak-lemak ini terbentuk di dalam usus, ia akan menyempitkan banyak saluran dan lama kelamaan ia akan menyebabkan lemak berkumpul dan kita semakin gemuk dan menuju ke arah mendapat pelbagai PENYAKIT. 
Jalan terbaik...adalah untuk minum sup panas atau air PANAS/suam selepas makan. 

:Nota penting tentang SERANGAN JANTUNG!!! 

Anda patut tahu bahawa bukan semua tanda-tanda serangan jantung akan mula terasa pada tangan sebelah kiri. 
Berhati-hati juga pada permulaan sakit sedikit-sedikit pada bahagian atas dada anda. 
Anda mungkin tidak akan mengalami sakit dada pada 
serangan pertama serangan jantung. 
Keletihan dan berpeluh adalah tanda-tanda biasa. Malah 60% penghidap SAKIT JANTUNG tidak bangun selepas tidur. 
Marilah kita berwaspada dan berhati-hati.. 
Lebih banyak kita tahu, lebih cerah peluang kita untuk terus hidup... 
PAKAR SAKIT JANTUNG berkata, jika semua orang yang mendapat e-mail ini menghantar kepada 10 orang yang lain, beliau yakin akan dapat menyelamatkan satu nyawa. 
Baca ini..... ia juga mungkin dapat menyelamatkan nyawa anda!!!!. 

**Jadilah teman yang setia dan teruskan menghantar artikel ini kepada teman-teman yang anda sayangi.....!!!!

WAAA...note ni berjaya mencuakkan aku! argghhh....aku sekarang sedang berusaha mengurangkan pengambilan AIS. hahaha. (tau takot ko ye syed) takut aku weh...aku x nak mati muda lagi. ilmu x ckup..amalan pn takbanyak .kih3..oklah, tu je nak smpaikan! harap dapat mengambil iktibar ye! :)


p/s : kunyah ais sedap kan? XD

Monday, April 18, 2011

APA YANG AKU BUAT TIME EXAM


ASSALAMUALAIKUM

Dalam diam diam..da dua hari da aku punya blog x berupdate ek. hahahaha. so, disebabkan atas dasar kasihan yang amat tinggi terhadap blog aku.. aku pun memaksa diri memerah idea untuk mengupdate blog huduh lagi buruk ni.. pikir punya pikir... haaaa! dapat pun idea..Today,we gonna talk aboutt..

" APA YANG AKU BUAT BILA AKU BOSAN TIME EXAM "

Yeah.. itu la dia topic yang bakal kita bincangkan. HAHA.awat aku skema gila nihh! kih3..For introduction, aku nak habaq mai la kat korang.sekolah aku ni skolah agama.. so, time exam..bukan sahaja hanya exam mata pelajaran akademik. but, still ada 12 lagi subjek lain yang kena ambil...12 ke? aku tibai je. tapi around that laa..antara subjek agama yang lain ialah

TAUHID,TAFSIR,ADAB NUSUS,HADIS,MANTIQ,BALAGHAH,NAHU

Ni antaranya laa...semua subjek di atas bukan je memerlukan pemahaman yang tinggi! malah, turut memerlukan daya ingatan yang tinggi untuk menghafal segala skema jawapan! demm.! aku seriously mmg lemah gila bab hafal2..lebih melemahkan aku bila semua subjek di atas adalah disoal dalam bahasa ARAB.. bahasa ARAB yee anak2...so, kalau aku tak tau soalan apa yang ditanya dalam bahasa arab tu..alamatnya..memang tak jawab la kann..

Dah soalan je pun aku taktau. camne nak jawab. HAHA..so, kertas aku pun terbiar kosong...cuma aku hiasi dengan sedikit ayat jaa. hahaha..tapi, kalau pekse awal tahun ni..aku tak rasa lagi kepentingan dia.. so, korang nak tau ape aku buat terhadap kertas yang diberi? jeng jeng jeng...


HAHA.. indahnya ....daripada kertas2 tu terbiar tanpa digunakan..baik kita guna untuk conteng2 kan? at least ada la jugak benda yg kita buat. hahhaa. ape yg terlintas dkat otak nihh..tulis je la dekat kertas tu..pastu, bila baca blek. wehh! geli gila kot. demm demm.. aku x pernah pn score sangat mata pelajaran yang aku nyatakan di atas. hahaha..kecuali time peperiksaan bersijil je.. cheiitt...oklah, ckup setakat ini. babai. ehh, korang ada x habit pelik bila exam? kih3. ok x yah jawab..mesti korang TIDO kan? XD

Friday, April 15, 2011

Ehhhh, ada JAM Rolex lahh =)

ASSALAMUALAIKUM

Errr...ade orang kenal lagi ke ekk aku ni sape?? hmm...ntah laa... aku dah hilangg segala mood nak berbelog.. maybe lepas ni aku x aktif dah kot.. :) ..update entry pun will be jarang-jarang dan kadang-kadang.. ntah la sbb ape aku jadi malas gila! malas nak fikir. biarkan! haaaa...

Hari ni..aku nak citer..semalam..aku gi kuar bandar...then..pergi la BANK SIMPANAN NASIONAL nak check duit la brape. haha. actually akaun aku tu..aku buat specially utk akaun blog je. So, hadiah menang contest..hadiah orang tempah header. or anything. semua akan di transferkan kat situ.. aku baru kuar duit dari bank tu aritu.. pastu. aku tgk blek smalam ade RM200 ringgit jek. adoii.. So, aku tpaksa la kuar. haha. aku kuar bukan untuk enjoy or wadsoever u want accuse me.. aku kuar duit tu untuk beli jam tangan lahh -.-"

Aku jarang ngat ada jam tangan. sebab, everytimes aku beli jam tangan.. aku punya jam mesti tak tahan lama .. due to masuk dalam mesin basuh laa..kena curi laa..taktau letak mana laa..tali putus la.. haha. so very the cerewetss! *ayat merapu ape aku kisah! XD* dann... Disebabkan aku dah dapat temuduga KPLSPM tempoh hari. hahhaa. aku da decide untuk menggunakan duit aku sendiri ..sepanjang aku berbelog 4 bulan lebih ni... untuk membeli jam tangan ROLEX..Haaa...pcaya takk?? 

Sila lah pcaya... mahal aku beli.. RM288 tau takk!? weeee..~ nak tgk nak tgk?? okjap. nak upload :) 


Ni laa diaa.. waaa. suka suka sukaaa! kih3.. ehh ehhh..jap..korang pcaya ke aku beli jam rolex yang beribu nih? HAHAHA. takdela..tak mampu lagi T__T. aku beli yang ni je la yang mampu..


Ehhh..ade gaye ROLEX kann!? ade laaa..! huhuhu. Actually.. jam ni jenama RIZON from JAPAN. konon2..and, this is new branded watches...Starting prices RM280... pehhh.. melayannggg duit aku .. penat2 aku blogging.. akhirnyaa. daapat pn something sbgai tanda effort .. HAHA..

Mesti ada yang cakap... RIZON tu jenama apa? HAHA.. entah.. aku pn taktau... new brand.. aku pakai sapu je.. janji ada gaya2 ROLEX sudah. merasa lah jugak. kui3... okbye.. tu je nak cakap... ehh jap jap.. nak try pakai jam ni lah japp...


ohh..abaikan baju buruk dan muka poyo. babai! HAHA....ehh, RM280 tu bukan pakai duit Nuffnang tau... duit menang contest ja ponn.. Nuffnang kdekot. x nak kasi duit pon.Assalam

Wednesday, April 13, 2011

KORANG TERBAIKK LAHH! THANKS =)

ASSALAMUALAIKUM..

Sekejapnyaa berakhir 12 April.. WAAA. haha. kan bestt kalau bleh stop je DATE. biar 12 April sentiasa. ecehh.. kalau bolehh la kann.. Aku rasa.. Birthday aku tahun ni sangat bermakna! birthday paling best kott. HEHE. bukanlah best sebab dapat Hadiah riban2... demm. aku dapat SATU je hadiah tahun ni... yelaa. x skolah da kan. hahaa..tapi x kisah laa hadiah tu.. =). but, ape yg aku terharu...ramai sangat wish birthday aku..thanks!

Dekat Account FB yang first tu ada laa dalam 200++ friends yang wish. haha. even aku tak knal pn rata-ratanya. tp, diorang wish jgak. eceh.. thanks ye dearest fren! then, dkat account FB lagi satu tu..ade la 100++. wahh. kalau ditambah secara kasar. ada la 300. ekekee..thanks korang sudi wish =')

Tidak lupa juga dkat diorang yang sanggup buat post untuk wish birthday aku.. Seriously. aku terharu gila ni.. kalau aku ni CikEpal kaaa.. Hanis Zalikha ka... Zack Zukhairi kaa..  wajarlah buat post utk wish bday aku. kekee. tapi, aku ni blogger picisan je ponn..but, still nak cakap thanks jugak! =) Thanks kat korang...ini adalah entry diorang ;)


Thanks Aslann for this gorgeous beautiful e-card! HAHA. even my AGE is 18 YO ..-.-"

Lepas tu.... thanks jugak dkat Rahim Wan Ghazali ehh. x silap.. ehehe. ni dia punya entry

Then, kepada CIKFYZA..kerana telah bank in hadiah yang sy menang contest tu.. hehe. dan siap buat satu entry lagi utk wish! thanks again..

Lagi..thanks jugak kepada AisyaHumaira.com sebab wishh :)

Ada lagi x yang buat entry utk aku tp aku x list?? takde dah kann? thankss la korang :) i do appreciate it that muchhh! 

********************************

Hadiah paling bermakna bagi aku ialah...weee, DAPAT TEMUDUGA KPLSPM! hehehe..


Pastu.. SolihinZubir pun cakap "alaaa.baru temuduga bukan dpat pon" 
Aah kan. kecoh je.. baru temuduga je pon! HAHA. tp x kisah laaa...aku memang x berharap sangat pon dpat. sbb due to da result yg amat laa teruk -.-" ..tp, syukur,, ade rezeki aku kan :)


Thanks jugak kepada AWAK yang bagi PERFUME ni.. :')..


Thanks juga kepada 53 orang yang wish Birthday by dropping a comment dkat entry aku..Serious terharu! dan bertambah terharu lagi bila CIK EPAL pn ade wish! waaaa....time kasih lagi skali... tidak lupa juga kepada NADEA yang bagi aku hadiah topup RM10.. thankssss!!! waaaaa..korang terbaik laaa!

DOAKAN AKU SUPAYA BERJAYA 21 APRIL NI UNTUK TEMUDUGA JADI CIKGU YEEE!!! HEHEHEHEE. ASSALAM

Tuesday, April 12, 2011

IM OFFICIALLY 18 YEARS OLD XD


ASSALAMUALAIKUM

Bersyukur kehadrat ilahi..kerana dengan limpah dan kurnianya.. aku dipanjangkan umur..sehingga ke hari ini..maka..pada tanggal 12 APRIL 1993. telah lahirlah seorang insan yg diberi nama SYED ABDUL HAKIM BIN SYED ADNAN. *hahh, hamek ko name penuh. kih3..* ..

Actually..aku rasa macam baru je masuk tahun baru...tak terasa pun yang aku sedang melalui bulan APRIL! pejam celik pejam celik je da smpai bulan april...waaaa..MAKA...aku sekarang adalah seorang REMAJA yang berumur 18 TAHUN! 18 tahun tau! EIGHTEEN.. bukan EIGHTY.. sape cakap aku tua meh sini aku nak semelih korang! HAHA.. aku muda belia lagi okehh.. x caye tgk gmbar kat atas. hukk3.

Kalo tgk gmbar kat atas tu...muka aku mmg muda laa.. x de perubahan punn. cube korang tgk muka baju kaler merah tu.. tgk? same je kan mcam yg aku pakai baju kaler itam tu... haaa.. yang baju skolah tu pun lebih kurang je.... fuhh..nasib baek... UMUR hanya ANGKA! kah3...

Bercakap mengenai wishlist...aku kann..aku teringin SANGAT nak Nikon D90. Mungkin aku akan dapat dalam 4 5 taun lagi.. tapi, x kisah laa..setakat ni..aku hanya bernafsu dekat DSLR dengan ROLEX atau CASIO. Aku suka jam tangan la..hehe. And..aku rasa jam tangan tu menjadi satu keperluan kepada aku.. tapi, malang sekali.. aku ni mana pandai jaga harta benda..slalu je masuk mesin basuh tu ha.. smpai kan mak aku pun da taknak da belikan aku jam. haha.. tapi x kisah sangat laa...

Kalau lah aku dapat tukar ACER ASPIRE 4530 yang aku tengah guna sekarang kepada lappy or ipad laen ke.. haaa. boleh jugak tu...ahhahaa. takde ke yang baek ati nak kasi aku semua ni? waaaa.. :'( .. Walau papepon...aku just harapkan semoga aku dapat membuat keputusan yang betul dalam idup aku..dan jugak pandai menguruskan kehidupan aku sendiri..buang sifat malas aku.. aku harap aku dapat hindari semua sifat mazmumah tu! x nak malass2!! .. dan, actually.. harapan terbesar aku...tak lain tak bukan supaya aku dapat sambung pelajaran aku di mana2 IPTA! ..Aminn..korang doakan aku ye? :')

p/s : ade sape2 nak belanja aku Kenny Roggers or KFC? HAHA. McD pon boleyyy =P
p/s : ehhhh, muka aku muda kann walaupun umur aku baru naik setahunn?? kan kann? baik ko cakap YA! :P

Monday, April 11, 2011

SEGMEN : DIY [DIY tu ape???]



Assalamualaikum.. ehh ehh, pelik x asal tetiba je ade muke mamat ni kat atas? hahaha. aku pn pelik.. ttibe je tertampal header mamat ni dkat blog aku .. errr.. ahh, dahh.. aku x nak teruskan hipokritasi aku. kah3. Actually.. aku tampal header mamat ni dkat entry aku ni...adalah bertujuan untuk join segmen dia yang bertajuk
 SEGMEN: DIY!  DIY! tu ape? aku pun taktau! XD
Aku dikehendaki menjawab soalan2 yang ditujukan di bawah tanpa berfikir dan secara spontan! menarik kan?? ok.. jom kita tgk soklan ape yang bakal di tanya! :)

Aku seorang yang sangat HIPOKRIT. so, kalau ko dgr ape yg aku ckap.. jgn dok pcaye sngat. sebab, ade kebarangkalian aku hanya berpura-pura XD

Seorang yang tak boleh makan nasi kalau x de sambal or anything yang pedas! Nak pulak kalau gi rumah orang yang masak x pedas langsung.. errr.aku gi petik lada kat halaman umah dia untuk makan.. *cool x saya?? XD

Aku FOBIA dengan kamera. aku maluu..tapi, ahh. aku dulik apa.. still nak NIKON D90!
Berketinggian 176CM dan berat sebanyak 58KG *sila panggil aku lidi*

Aku kuat makan.. tapi, aku rasa nak sepak2 je diri aku bila aku makan then, x reti nak naik2 berat badan.. haiihh..

Aku seorang yang pemalu...serius x tipu..ko nampak je aku kepochii dalam blog. tapi kat luar. .demm. shy shy cat kot..

Addict gila terhadap designing ni...and, nak berterima kasih dkat mamat dkat myspace dulu.. time aku fom 1.. dia kerek gila.. aku tanye dia edit gmbar camne.. x balas doh aku tanya.. konon professional lah tu.. tapi, sekarang. HAHA. aku da boleh edit sendiri..thx kerana bg aku smngat nak minat designing ni :)

Aku tak putihh. aku gelap.. So, pleeeaase  take note yang gmbar2 aku dkat FB n blog yang aku upload.. semuaa gmbar edit lighting tu.. JANGAN TERPEDAYA okay? 

Lebih suka menghabiskan waktu didepan lappy berbanding hanging2 x tentu pasal kat luar tu... x de keje aihhh..

Aku lahir 12 hb April dekat Hospital MENTAKAB. Sila bagi aku NIKON D90 ye esok =P

Alhamdulillah
InsyaAllah
Sengal lahh ko
Sakai gilaa
demm demmm
Hai awakkk..
Assalamualaikum..
Sombong gilaa
Nitee
'Lah'

Pertama kali aku buat doodle
Pertama kali aku teringin nak pakai iPhone 4
Pertama kali aku rasa nak NIKON D90 as my present!
Pertama kali aku rasa teringin nak pakai kasut SUPRA
Pertama kali aku naek kapal terbang AIR ASIA
Pertama kali aku pergi gathering dgn blogger dkat E-Station CAFE
Pertama kali aku teringin nak bawak kete BMW
Pertama kali aku dapat beli kasut NIKE
Pertama kali org panggil aku yg itam ni 'jambu'
Pertama kali aku rasa aku buat entry sepanjang ni XD


Seee? aku da berjaya habiskan semuaa soalann! korang bila lagi? kalau rasa nak habiskan soalan macam aku jugakk.. jom laa. CLiCK je dkat LINK dkat bawah ni yeee :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...