Sunday, February 27, 2011

Sekalung MAAF buat kau yg dah BAGUS =)


Assalamualaikum... Aku rasa semua dah tau pasal aku punye post yang lepas tentang kenapa
Aku Takda Mood Nak Berblogging.. dan , sepanjang post itu aku ade mencoret sedikit tentang penulisan si polan yang bagi aku.. teguran yang sangat kasar.. namun.. pandangan aku dianggap hentaman kepadanya.. ok, aku serius x kisah ko nak anggap aku hentam ko ke. nak anggap aku backstabber ke...tp, salah ke aku nak tegur kau yang aku gelar seorang 'SAHABAT' ? oh okay.. Aku telah mghantar MSG melalu fb message dkat dia semalam. dan.. ayat yang aku bg berbunyi camni


Adakah dia tidak nampak keikhlasan aku meminta maaf pd dia??? ..Tiba2 aku pelik .. knp delte aku? kenapa?? kenapa perlu terasa lebih2 kalau kau x salah?? dan kenapa jugak kau x boleh terima teguran aku yang aku tegur dgn bahasa yang aku rasa x kasar mana .? sedangkan kau boleh bagi teguran dkat orang laen dgn bahasa yg kasar dan...mereka boleh terima setelah itu!  . ko x sedar eh? ohhh..mungkin ko hanya sedar akan kesilapan org lain . dan x memandang kesilapan diri sendiri *sorry to say

dan, aku berterima kasih kat dia kerana mengajar aku apa itu sahabat 'kononnya' . petikan dari post dia. ?

nvm,buatlah post mengutuk aku berjuta kali pon,i wont mind..as long as ko happy kutuk aku,walaopon i can say it as fitnah,tapi just go on..u have lots of friends kan,mane nye nak berkawan dengan PICISAN macam aku ?

waaaa..skarang dia ckap ape yang aku tulis sbgai fitnah?? hmm. celah mana tah aku fitnah dia... aku ckap penulisan dia just kasar. dan. arghh. ok! fine! kalau kau cakap aku fitnah kau. aku minta MAAF! ok? tp yang aku x faham.. awat kau macam terasa gila babeng dgn ape aku ckap? simple word je kot dlam aku nye entry. pastu plak..kalau nak compare ko pnye post dgn aku... post kau lg superb kot .

Dann...YA! lagi satu pelik pelik... dia ckap kat aku.... " BODOH la...meh aku repeat sekali lagi,bodoh.." ok fine! aku bodoh. lalala.. x leh bla kan terasa ngan org bodoh mcm aku. dem je ko .-.- .Then . lagi skali aku mintak maap..


HAHA. skali lagi maaf aku direject oleh dia.. dia ckap. post aku lagi memburukkan lagi nama dia?? bajek aku macam letak kau punya link je dkat aku pnye post. dan, kalau siapa yg x tau isu ni. x de sape tau ko tu sape. ades. ko ingt sume knl ke ko? ohh lupa. kau femes! hahaa.. dah dahh..Lepas tu.. bila ak ckap bukan semua yg knal dia. dia ckap camni plak..


Ohh, aku kaki kipas.. ok aku x kisah kalau aku digelar KAKI KIPAS :') .serius aku x kisah weh! dan aku pun tau yang kau pandai.. dah laa..aku malas nak panjangkan ape lagi yg kau ckap.. hmm..aku knal ko dari mula2 aku blogging lagi kan?? tapi alih2.. cam ni plak jadi.. -.-" ades..x sangka aku mcm2 kau ckap kat aku.. and, aku ingt penulis sarkasis ni mcm x kisah sangat terima ape pdangan org kasi..tapi, tu bukan ko.. aku pun x kisah laaa.. aku orait je.. Sekali lagi aku nak ckap.. AKU MINTAK MAAF ANDAI AKU ADA CAKAP MENDE2 YG X BETOI . buat kali ke 3 da aku mintak maaf ni. ikut kau la nak terima ke taknak. aku kan backstabber. aku kan kaki kipas..aku kan bodoh. ohh, papejela. aku trima. fine. =)

oh yaa! ayat dia kat entry lagi satu..

PADA ORANG TU,GUA TAK CAKAP PLAK PENULISAN GUA NI PROFESSIONAL…SEBAB TU GUA TAK GEDIK2 NAK CEBUR BIDANG LAIN SELAGI PENULISAN GUA TAK PROFESSIONAL LAGI…PFFFTTTTTTTT

ulasan aku : HAHA! lawak doe kau. ape salah nye mencuba sesuatu yang baru????? salah ke? salahh??

Saturday, February 26, 2011

Aku Da Takde Mood Nak Berbelog

Assalamualaikum..yeah, aku takde mood nak blogging sekarang. really empty at this moment! dem sungguh aku rase feeling yang agak separuh mati membelengu diri aku nih..tapi asal tiba2 je ehh? haha. ntah, aku pun x tau..aku da banyak kali la jugak nak update..tapi asyik tergendala je.. header aku edit pun asyik x jadi je. haha. pelik sungguh perasaan sebegini doe! sape leh tolong tenteramkan aku ni? huaaa...

2 3 hari ni aku belek2 entry otai-otai sume cakap psal post kontroversi je..haha, adess.. pasal ape korang faham2 sendiri la kan? takpe. pendapat orang kasi kita kne trima weh! faham.. tapi..err..bila aku teliti plak 2 3 entry daripada si polan nih.. pehh.. dia mmg kasi pendapat. tapi, aku rasa cara kau salah je kot weh..kau cakp penulisan blogger baru x bagus da sibuk nak buat vlog. tapi, kau ingt kau punya bahasa bajek tersusun kemas dan rapi je nak cakap psal penulisan. hahah. sumpah doe kau buat lawak. .

Camne la blogger baru nak blajar penulisan kalau si blogger otai yang menulis dgn bahasa tah pape tah.. oh lupa. bila aku tgur. kau akan cakap "itu cara aku..." "itu blog aku , sukati aku la.. " haha. stupid pnya alasan doh..aku rase penulisan budak yang wat vlog tu macam seribu kali lagi better dari ko. adess. Kalau macam tu..orang yg ade blog. bleh ckap apa2 je kan. even malukan org ke hape ke. sbb tu blog diorang.. rite? hahaha. so, x kisah la kalau aku ckap.. sukati la diorang nak berVlog sbb tu blog diorang bkan blog hangg..kalau x nak tgk xyah tekan play. hahahaa...

Ohh. soal input dalam vlog? . yang ni satu lagi.. kalau nak wat vlog just for fun gelak2 bsama kwan2 keluarga dan sahabat pon xkan x leh?? is it wrong to do so?..salah ke?? salahh?? aduhh.. teknik penyampaian daripada vlog..kan lebih mudah..knp plak org yg buat vlog nak kejar populariti? hahaha. yang ni aku mmg nak gelak guling2. tetiba je plak da org wat vlog nak keja popularity sbb nak jadi macam anwar hadi?! hahaha. makin aku tgelak. pemikiran yang singkat mcm kain yang singkat . ehh.. singkat lagi daripada kain yang singkat tu -.-"

dah laa..aku makin x faham dengan dunia blog. haha.. baik aku buat keje aku sndiri... ehh, tapi .. rasa macam x de keje plak bila aku tulis entry ni. ah. layan la.. haha. kritik untuk kebaikan konon. demm je ayat ko. pape jela. btw, best oouh jadi si polan tu! kipas sikitt je da dpat 182++ traffic malam tadi. banyak kan? winkk2* . maybe tu la yg dia nak. hahaa. pasni aku bleh laa tiru cara penulisan diaa yang dah mantap! yeahh!..lagi satu. best jgak jadi kaki kipas nih kadang2. hahahaa. lalallaa~ pape jela. aku da boring dah dengan blog...

p/s : 5 header tu aku akan buat jgak. tinggal beberapa x siap lagi. tgendala skit sbb mood x datang ..sorry ye korang ;).

Friday, February 25, 2011

Happy Birthday To Farhan

macam ni laa bila edit pkul 4 pagi. huarrghhh
Assalamualaikum... selamat pagi buta to all! hehee. WAH, entry kali ni.. aku just nak wish happy birthday to my blogger friend! iaitu Muhamad Farhan tuan punya blog kpd Tinta Dari Penaku. Actually tadi mase bukak kat FB time nak chat2 dkat SB, aku ternampak plak ALERT birthday dkat situ.. tgk2 ade name kau farhan! hahaa.. So, aku dengan bermurah hati sponsor 1 entry dalam blog aku utk kau! haha.

Actually..aku knal Farhan ni baru lagi kot.. aku pun x ingat kat mane aku knal . Kat FB ke farhan? *farhan angguk. hah! ye la tu.. hehe. so, sejak pertemuan kali pertama dkat SB.. kami terus berhubung sehingga kini *ayat mcm gei. demm! hahaha* .Farhan ckap die minat jgak la design.. dan makin serius dgn design sejak tgk blog aku ! *OMG! , ko tipu kan farhan? aku tau* .Lepas tu.. dia suka sangat tukar header.. dia ckap dia x puas hati tgk header dia.. adoii farhan.. RELAXS laah! header je ponn.. kena ingat weh..

CONTENT IS THE KING

Kalau blog lawa pun.. kalau entry tah pape x de makna jugak.. orang datang touch n go je.. entry kosong je x berkomen. hehhee.. Just sedap mata memandang je dah cukup aku rasa..x payah pening2 nak pk sangat psal header or template ok? hehe.. lepas tu..lagi.. errr.. hahh! ko suka kartun ben-10 ke? asal kat shoutbox tu ko ltak ben-10! hahahaha...ok! aku da merepek! haaa, kalo korang nak kenal dgn tuan punya birthday boy nihh.. jom la terjah diaaa dekat  KLIK SINI UNTUK KE BLOG SAYA!

May you have all the joy your heart can hold.
All the smiles a day can bring.
All the blessings a life can unfold.
May you have Gods best in everything.
Wishing You a Happy Birthday.


ahh.kucing ni comeyy! amek la! hehehehe

p/s : HAH! lupaa..umur die 20 tahun tauuu! hahaha.NYTE!

Thursday, February 24, 2011

Vlog ke ni?? HAHA!

Assalamualaikum.. sorry ye korang. harini aku x dapat laa nak buat header untuk korang.. haha, banyak urusan kot harini.. pagi td tengah nak edit.. tapi tertido.. so, lepas zohor aku kena gi check saman laa...kena bayar internet la..gi bli barang dapur la.. so x de masa la harini.. MAAF sangat2 ehh... ehh,korang perasan x..
lately .. banyak gilaa da femes! hahaha. i mean, femes sbb diorang ade Vlog! aku bilaa? aku nak jugak ade vlog!. hahaha... *bla la kau syed. da pmalu macam pola bear... ade hati nak berVlog*

Pehhh..yang tu la aku slalu ckap kat diri aku..aku ni mmg la pemalu.. tapi..teringin la jugak nak merasa macam mane rupenye ade vlog nih. hahaha. macam hampeh ke.. macam best ke.. ntah laa.. 1tube.my! maii sini record aku nak berVlog. pls plss.. merayu nih. hahaha..

Sebenarnye...aku ckap banyak2 nihh.aku ade buat satu video. hahaha! Video ok! bukan Vlog. saje nak bayangkan macamane kalau aku berVlog. so, aku try buat video syok sendiri! dan, skarang aku dapat bayangkann! HIYAAARRRKK! suara aku pelik gilaa! aku rase. kalau masuk youtube / 1 tube mmg x de yg  view! hahaha. da la suare klakar ..dalam digital cam aku lain! tapi, bila masuk dlam comp. suara aku jadi macam ape ntah aku pun x tauuu!

LAGI satu!! hahaha, aku dah sahut cabaran Taufiq Helios untuk buat video! yayyy! aku da bjaya! hahaha. kalau nak tengok video aku dan nak gelak smpai mati dkat aku gelak lahh! nahh nahh. tgk ni



ehhh, bkan seharian laaa! 44 saat berpoyo bsama cam! hahaha
okayyy. lawak lawakk.. aku sparuh mati da na gelak! baiii! hahahahahah
p/s : esok ye aku buat 5 header lagi.. daaa!

Wednesday, February 23, 2011

5 HEADER PESERTA YANG TERPILIH PART 3

Assalamualaikum...

Header pilihan.. ohh header header..adess.pening plak pale aku tiba2 buat 2 header arini. haha! taktau la plak kenapa..mungkin aku da smakin hilang bakat dlam editing ni kot :'(.Pape pon, jom tgk header yg aku da buat.



Haha.. serius aku BLUR buat header ni... ni mula-mula header aku buat..pastu2.. FF ckap muka dia nampak mcam jambu. so, dia ckap xnak ltak muka dia. hahaha! *aku tgk biasa je kott.* .Pastu..aku tukar.. x de letak gmbar dia.. kepada gmbar kat bwah ni..

HAHA. ok, aku da buang gmbar FF. pastu .. dia ckap nak tukar tagline...haha. pastu..aku da tukar la balik tagline diaaa 


Yang ni latest tagline diaa..aku taktau la mane satu yg si FF ni nak! hahaha. pastu, aku buat header si burung man plak..HAHA. yang ni sumpah lawak! aku x tau nak edit header dia macamane. hahaha! nak tau sbb ape? sbab name blog die burung man..macam ala2 superman dan batman.! hahaha. so, aku pening la jgak pk konsep.. so, dengan secara tiba2 je. aku dapat idea x leh blah ni! hahaha..



HAHA.korang da abes gelak ke?? da abis gelak??? ok! sambung gelak lagi! .hahahaa. aduhh.aku takde idea la untuk si burung man ni...,aca, pelik plak header kat atas ni. hahahaa..tapi aku tanye kat SB punya page ade ramai la jugak bagi teguran yang membina..antaranya,


banyak lagi sbenarnya.. tp aku kasi yang ni ckup laa..hahhaa. ade yg ckap Unik+Lawak.. ade yg ckap nmpak maskulin laa.hahaha.so, ape yg korang nak ckap? korang rasa header ni ok ke??
meh bagi feedback skitt. penat cek pk idea nak buat youu. hahaha..

Kalau korang nak tau..2 header ni laaa yang aku ckap 1 gatal nak kawen.. 1 lagi gi mandi sungai. hahaha! ok done! ni je duaa..lepas ni insyaAllah ade lagi 5 header LAST kot. aku pun x tau.. sama2 kita tunggu dan lihat ye korang...hehehe.. 


p/s : burungman! kalo hang x suka header ni. x pe. cek boleh tukar buat baru.. ni cume tanye pendapat je ok!? hehehe. sekian terima kasih!..oh ya! siapa yg tpilih pasni, kalau nak demand ape2. jom mintak kat fb aku. insyaAllah aku layan! ;)

2 Jam dpat buat 2 header je! OMG! lama gilaa aku amek masa! arghhh..OH! FF baru pm aku .. dia ckap kenapa header dia kecik!? hahaha! aku ingat kan header ko dkat yang kaler merah tu...adess...

Tuesday, February 22, 2011

CONTEST SAYA:: SAYA DAN GADGET


Assalamualaikum..tengah syok aku jalan2.. jumpa la contest dia ni.. sumpah sangat cool weh! hahaha. aku tak tau kenapa .. bagi aku contest ni memang menarik gilaa. and aku mmg nak joinn. kalo korang nak tengok syarat2 nak join contest dia ni... click ----> SINI


OKAY! ni gmbar pakcik dengan gadget kesayangan yang pakcik pinjam! ;)

Aku nak tag MAN YUSOP! memandangkan dia ade gadget yang hampir sama dengan aku..
Okbai. arap aku menang. hahaha! demn je.

Wei..Aku Muda Lagi Laaa...

Assalamualaikum... Post pada pagi buta ni...aku nak bagi tau korang satu rahsia.. rahsia yang tidak akan menjadi rahsia lagi. hahhaa! iaitu.. errrr.. korang tau x umur aku 18 tahun!? ok, ade yang tau ade yang tak tau.. masalah kat sini, korang percaya ke kalau aku ckap umur aku 18 TAHUN? sila PERCAYA ok!? aku tak tipu. hahaa. INI lah yang menjadi masalah sekarang.. Umur umur dan juga umur...

Kenapa mereka mereka ni susah sangat nak percaya hah yang umur aku ni 18 tahun!? ahaha. ape ke tua sangat ke aku ni smpai dilabel lelaki yang berumur 20 tahun keatas? .20 tahun tu bukanlah tuaa.. tapi, tua la jugak kalau nak dibandingkan dengan usia aku sekarang! 2 tahun tu.. sebaya dengan akak aku plak. hahaha! . Yang menjadi kemusykilan tahap ke 10 aku sekarang. kenapa dan mengapa mereka sukar untuk mempercayai bahawa aku adalah 20 18 Tahun? . Ada yang siap tanya nombo ic lagi tu.. huaaa. sedih kot..kalo x caye.. tgk about me

tekan untuk gemuk
OKAY! pasal aku study dkat UITM tu aku mmg tipu. so, sila jangan percaya.! hahaa. tp pasal umur aku x tipu . betul nihh. sila la percaya..aku x sempat nak printscreen sume soalan2 pelik dari diorang. hahhaa. tapi aku ade la printscreen sikit yang terjadi arini... adess.. jom kite tgk..

http://amierazrul.blogspot.com/
Wahh wahh... dia ajak aku jadi penceramah untuk bengkel photoshop. aiya. malu ouhh. hahaha. so, aku cakap kat die yang aku baru 18... then, die reply yg dia ingtkan aku da 20-an... tp aku x salahkan dia! sbb, dia x tau muke aku macamane. dia hanya kenal aku dkat blog je kan Azrul? dkat FB ke ape ke aku mmg x de lagi add dia... huaaa... melepas aku nak jadi penceramah. hahaa, then..situasi ke 2 plak pada hari ni.

source : www.hazhand.blogspot.com

Yang ni plak perbualan pendek aku dengan Hasif dekat Skype..see? dia ckap muka aku x cam 18? adess.. aku gila punya muda dia ckap muka aku x cam 18.. siap tanye aku amek course ape lagi tu..pastu pastu.. die boleh plak x percayaa gila gila bila aku ckap aku 18 <--- Ayat nak gempak.  Ha. tadi , dkat SB tadi pun ade yang x pcaya jugak time aku post ape ntah.... aku mmg muka tua ke?? waa.. x ! aku muka muda. x caye .. jom jomm tgk gmbar aku yang 'muda'



DUA cukup? SEE? ade je macam 18 kann kannn? Sape cakap aku da tua? sape sape?? waaaa....korang rase btul ke muke aku mcam da 20 +++ ? errrrr.....


Monday, February 21, 2011

5 HEADER PESERTA YANG TERPILIH PART 2

Assalamualaikum.. yaa.. 5 header lagi untuk hari ini.. jom ktia tgk.. actually, aku buat header ni..ermm.. duration dia ade la dalam 3 jam untuk semua. .dan aku sangat pening memikirkan segala tema.. harap korang berpuas hati, okkk, jom kita tgk siapa yg kenaa!!




TIGA je ke? hahahaa. 3 je la dulu untuk malam ni.... lagi 1 header tu..dia gi jalan2 mandi kat sungai.. satu lagi tu.. gatal nak kawen. so pi cari pasangan. hahaha. yang ade tinggal 3 ni je.. masih single semua nya. hahaha

Malam ni insyaAllah laa akan ade lagi beberapa header. tunggu ye? okay..stakat ini sahaja... SEKIAN,
harap berpuas hati. penat ni buat! :'(

Bukan Senang Nak Jadi Graphic Designer

Credit to google
Assalamualaikum.. Ye, tajuk tu mengatakan, "Bukan senang nak jadi seorang graphic designer" . Memang payah. pehh. sape cakap jadi graphic designer senang eh!!? susah gilaa kot... Aku da pening.. pening pening dan pening.. lalu tiba2 err..azam , cita-cita..harapan... aku semuaa hilang bagai ditiup angin.. Azam? cita2? harapan? apakah? apa semua tu.. oh lupa! sebelum tu, cita2 n harapan segala aku adalah untuk menjadi graphic designer sbnarnye...tapi, aku sedar.. diri aku x lah sehebat Ezhan Artwork..

Lantas, aku mengambil keputusan utk batalkan sahaja niat aku tu... ok ape kan? aduii.. Nak generate idea senang ke? huaaa! sape kate sape kate? meh sini nak lepuk. adess. bapak susah gilaa kot.. cuba korang tgk.. aku dari tadi asyik aduii..adoiii.. semua ni berpunca daripada kestress-AN aku mengedit header2 yang korang mintak. ye! sblum ni aku mengaku.. aku ingat takdela susah sangat nak edit header banyak2 ni. haha!
tapi, yaaaa. sangkaan aku meleset sekali.. jauhhhhhhhh skali ..

Aku dpat tau yang sangkaan aku amat meleset gilaa..apabila...err..apabila...aku tgk.. header yang aku design untuk diorang.. mostly hanya menggunakan font yang lebih kurang sama dan effect pun yang sama..IDEA aku macam da terputus ditengah jalan je.. tambah plak bila korang tulis kat entry suruh buat header ikut aku..hahaa, lagi la idea aku x mo datang...

Sebelum aku buat segmen header tu.. aku da agak... ini yang akan jadi pada aku... ini lah! sbb tu aku x ping aku punya post tu dkat mna2 melainkan SB.. dkat GB pon aku post da nak tamat waktu da..for sure mmg x de org click la.. aku bkan macam blogger top-top yang slalu dapat post popular dkat situ ...so, mmg x kan ade org click.. tapi, knp ramai ni yang nak...aku kalau bolehh..kalu boleh..aku nak jaga hati setiap orang..aku nak bagi semua orang suka.. suma org puas hati dengan aku..

Tapi...nak puaskan hati semua orang tu bukanlah satu kerja yang 'kacang'.. Aku bukan robot nak penuhi 46 header yang korang mintak tu..MAAF ye. aku harap korang faham..aku rasa bersalah jugak bila ramai yang antar penyertaan tapi aku x dapat nak tunaikan semua. sekali lagi MAAF dipinta.. Aku rasa, aku hanya boleh design dalam 10~15 header sahaja... sebab, ye la.. idea aku macam dah takda lagi dah lepas aku edit beberapa header ..Harap yang x terpilih jangan terasa yea... SEKIAN,

P/s : entry pening + x bermotif..sekadar luahan perasaan. 

Sunday, February 20, 2011

5 Header Peserta Yang Terpilih PART 1

Assalamualaikum. Entry kali ni aku nak letak 5 header pilihan yang aku da buat untuk diorang.. aduhh, aku mintak maaf la andai anda x puas hati ke..x lawa ke..font sama ke.. atau pape je lah yang boleh mendatangkan ketidakpuasatian..sebab, maklumat yang korang bagi tu, kadang2 x brape nak detail.. font plak.. aku da pening nak gune font ape. so, disebabkan header banyak sngat kna design. aku amek kputusan menggunakan font yang lebih kurang sama dan effect yang lebih kurang sama. harap maklum ye..






Berikut 5 Header yang terpilih untuk kali ini... Maaf kalau x lawa ke hape.. sorry ye. Nantikan 5 Lagi header untuk entry yg seterusnya... Kalau korang nak header ni ..boleh contact sy di FB. terima kasih

*pening pale buat header. nak rest dulu. papai!*

Saturday, February 19, 2011

Penyertaan Header Percuma DITUTUP!


Assalamualaikum. Aku ingatkan lepas aku da keluarkan senarai tu da x de orang nak join. rupanya ade lagi yang hantar penyertaan! adess. so, sekarang..secara RASMINYA penyertaan DITUTUP!. InsyaAllah aku akan memulakan edit dgn secepat mungkin.Buat masa ini 2 header telah siap... oh ya! . ade penyertaan tambahan lagi.. jom tengok

39) http://bella0107.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgraphix.html
40) http://eyqaatiqah.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgraphix.html
41) http://burungman.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgraphix.html
42) http://ikalappi.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgraphix.html
43) http://nurshifatuzzinnirah.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgraphix.html
44) http://aarproduction.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgraphix.html
45) http://taufiqhelios.blogspot.com/2011/02/syed-nak-banner-chun.html
46) http://noufaeqa.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgraphix.html

OKAY! 46 Penyertaan semua nya! SORRY kalau ade yg x terpilih ea selepas ni. huaa. banyak tol. kena periksa satu satu la jawab nya.. All the BEST ;)

p/s : dont expect more from me. aku bkan graphic designer. thx.

Senarai Penyertaan Header Percuma Oleh SyedGraphiX


Assalamualaikum... Aku rasa semua da sedia maklum tentang segmen header yang aku buat.. kalau x tau.. rujuk entry INI. Actually..aku buat segmen ni sebab suka-suka je...and, memang aku berniat nak buat semua sekali header mereka-mereka yang ade drop comment ni. tapi, errr...aku ingat kan.. setakat 10 orang gitu je yang nak.. tapi, aku x sangka dapat sambutan daripada korang semua.. so, disebabkan dah ramai gilaaa yang nak free header ni...aku akan buat pilihan laa siapa yg aku nak buatkan header die...bawah ni list mereka yang dah hantar penyertaan :

1) http://manyusoef.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgraphix.html
2) http://thecrappingstarts.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgraphix.html
3) http://onlyzul.com/blog/header-percuma-oleh-syedgraphix/
4) http://aq-islam.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgraphix.html
5) http://nuruldiana97.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgraphix.html
6) http://cipantonggek.blogspot.com/2011/02/percumapercuma-header-percuma-oleh.html
7) http://farahtertaip.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgraphix.html
8) http://baxx201beattraxx.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgraphix.html
9) http://thehavoc-hawiey.blogspot.com/
10) http://ewunyukiko.blogspot.com/2011/02/kiko-nak-header-yang-di-buat-oleh.html
11) http://halusinasi90.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgraphix.html
12) http://reanisya89.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgraphix_18.html
13) http://thechekjah.blogspot.com/2011/02/nak-header-percuma-dr-syed-grapix.html
14) http://sentuhanhatiliyana.blogspot.com
15) http://eyyahazel.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgraphix.html
16) http://bonadsayang.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgraphix.html
17) http://symenaiputkbercakap.blogspot.com/
18) http://iffahfakhira.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgraphix.html
19) http://ceritabudaklelakiini.blogspot.com/2011/02/hearder-percuma-oleh-syedgraphix.html
20) http://imaza93luvgreen.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgraphix.html
21) http://pelanginufar.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgraphic.html
22) http://duniafyza.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgraphix.html
23) http://rawkkstylo.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgraphix.html
24) http://shqpewsqiq.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgraphix.html
25) http://annishrahman.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgraphic.html
26) http://williewinkie.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgraphix.html
27) http://nuruladzmeera-myra.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgrapix.html
28) http://goierago.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgraphix.html
29) http://mizzchenta91.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgraphix.html
30) http://nadiaamrina.blogspot.com/2011/02/assalammualaikum-tadi-tadi-tadi-aku.html
31) http://luvissa.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgraphix.html
32) http://cekedismanis.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgraphix.html
33) here u go http://shinyumeeca.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgraphix.html
34) http://otakkosongblog.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgraphix.html
35) http://dirahpunyerblog.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgraphix.html
36) http://akunaziem.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgraphix.html
37) http://chocolatecips90.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgrapix.html
38) http://diarielalias.blogspot.com/2011/02/header-percuma-oleh-syedgraphix.html

Fuhhh.. 38 penyertaan setakat ini! dah dah.. kalau ade penyertaan lain lagi. aku akan masukkan dalam list. tapi, aku akan pilih jugak la.. okay! Kriteria pemilihan adalah dirahsiakan.. tp, yg pasti.. aku bkan pilih kasih ape sume nih.. aku akan pilih ikut cara aku sendiri. lagipun, yg join ni rmai blogger baru jgak =)..
Thanks kerana memenuhkan penyertaan ye korang..

Aku sikit pun x sangka yang banyak penyertaan macamni.. sebab aku x ping kat mane2 pon. cume aku ping kat Sahabat Blogger je. adehh...papepun.. Goodluck! smoga korang tpilih utk mendapat header! OH YA! header yang dah siap aku akan publish kan dalam entry baru..5 header dalam satu entry. THANKS.

Friday, February 18, 2011

Header PERCUMA oleh SyedGraphiX


AMBIK BANNER NI DAN LINK KAN KE ENTRY AKU 

Assalamualaikum.. wahhh, gila murah hati aku ni nak kasi orang header. hahaa. bajek ade mase je kann. x pe.. aku cuba mencari masa untuk design header korang...korang nak header kan? ohhh, mesti ade peraturan diaa. hahaa. jom kita tgk apa yg korang perlu kalau nak header  dari aku..

1) Follow blog buruk ni..

2) Like Fan Page Aku dkat bawah



3) Buat SATU post bertajuk " Header PERCUMA oleh SyedGraphiX "

4) Sertakan butir-butir header yang korang nak
- Tema Headr
- Gambar yang korang nak letak kat header.. kalau nak letak gmbar korang. pastikan gambar FULL atau separuh yang high quality supaya aku senang nak CROP.
- Kalau nak gambar kartun ke ape ape ke.. letak sekali gambar tu dekat entry korang ok?
- Kalau korang nak guna FONT yang korang suka. nyatakan dekat post anda jugak
- Warna tulisan / warna ape2 jela dalam header tu korang yang tentukan
- Korang nak Header yang Transparent / Ade background..kalau nak yg background.. Sila Nyatakan nak yang macamane.
- Pendek kata..kalau ade tambahan lagi.. korang tulis je laa kat dlam entry..

5) Drop kan link anda di bahagian komen di bawah..

Aku rasa setakat ni tu sahaja... antara header yang aku da pnah buat sblom ni ...





Ada lagi sebenarnya... tapi, sikit cukup la. heheh..aku akan buat header yang korang mintak pada waktu pagi kot . Malam aku x sentuh. so, korang jgn la mintak nak cpat sngat. haha. aku try my best utk siappkan secepat mungkin okay!? 

Header simple je yg aku boleh design... so, x leh la nak demand2 sangat.. Sekian, Jangan lupa drop link entry korang kat sini ea...Aku akan tutup bila aku rase da banyak orang yg tempah dan bila aku x larat nak handle. 

Header Untuk Follower ke-1200


Assalamualaikum...Apa khabar ehh semua? harap semua berada di dalam keadaan sihat sejahtera! aiceh. oraitt...kenapa dengan gambar kat atas ni? ok, actually.. gambar di atas ni adalah blog follower aku yang ke 1200.. haha, dan disebabkan dia telah menjadi follower aku yang ke 1200.. aku ade cakap kat dia yang aku nak kasi dia header percuma.. huahh.. Aku ada tanya dia , dia nak header yang macamane. so, dia ckap nak header yang kawai.. adess..aku x tau la ape itu 'kawai' ..tp, x pe. aku try je la buat 1 header untuk dia...

Header ini Transparent Background . *hubungi sy untuk dapatkannya*

Ni header yang aku buat untuk dia.. aku x tau la kawaii ke x..ades.. x kisah la ..kalau nak guna, guna la. x nak x pe.. Aiman x kisah. hahaha.. Tentang blog dia, aku rasa... blog dia just fine je.. x berat load.. laju je.. template pun ok..Cuma... navigation bar kat atas tu... kalau boleh hide la... kalau x nanti, ade yang gatal2 nak tekan ' Report Abuse' tu.. bahaya2.. hide ok? :)

Lagi satu yang ' Home , About me , Tutorial ' tu..aku rasa.. muna kena tambah la icon ke apa sebelum word tu..sebab nmpak macam. word tu sambung2.. x nmpak mcm boleh tekan pun. hehe.. Sorry la byk komplain je saya ni kan? orait.. bagi korang yang masih belum terjah dia.. jom kita terjah dia..


Sekian, Terima kasih =P

Thursday, February 17, 2011

CONTEST 50 FOLLOWERS : CIK FYZA


Assalamualaikum.. Tuan empunya blog kat atas ni adalah milik Cik Fyza . Dengar khabr. cik fyza ni nak buat contest untuk follower-follower dia.. dan, akhirnya..follower dia telah mencapai kuota beberapa hari yang lalu kot. dan, dia telah memilih top 50 followers untuk join contest dia tu. dan, aku telah terpilih untuk join dia punya contest.. hihi. contest sangat senang. kena jwab soalan yang diberikan..tanpa melengahkan masa lagi, aku nak start la dulu eah.

Kenapa Saya Follow cik Fyza?


Actually. sy pun tak ingat la fyza bila sy follow cik fyza. tp, kalau ditanya sebab kenapa saya follow cik fyza.. maybe time tu Cik fyza comment dkat entry sy x silap sy. so, kalau sesiapa yang da drop comment kat blog sy..sometimes sy akan ke blog dia. dan kalau sy rase blog dia menarik..insyaAllah la sy follow..lg 1, sy suka follow blogger yg baru sbb, sebagai satu pendorong la bagi diorang untuk bergiat dalam dunia blog ni..


Kutukan kepada blog Cik Fyza?


- Kutukan? nak kata kutukan tu takda la ...tapi, kalu fyza mintak teguran tu..jap2 saye belek2 jap eh. hehe, orait. macam ni. bila mula2 start tulis post..pastikan dimulakan dengan huruf besar.. sbb, nampak la kemas skit..kalau macam semua kecik je camtu.. nmpak mcam.. ntah la. x kemas pun ade. lepas tu, tajuk entry tu..gunakan tajuk yang catchy skit utk menarik perhatian org...dan juga elakkan penggunaan bahasa sms sperti 'Atiey' didalam entry. kerana ...bahasa yang dah dimodified sebegitu membuatkan org agak hilang mood la nak baca...


Pujian kepada Anda!


- Pujian nya pulak, blog yg sangat simple..x padat dgn widget macam sesetengah blog pempwan yang lain..pastu, kaler template pun just nice. mmg padan dgn seorang gadis...blog pulak ringan..nak load pun x lembap..Cuma kalau boleh tambah footer dkat bwah template fyza tu sy rase macam lagi nice kot. dan header tu kalau dpat yg lagi lawa ...lg mletup kot..


Sy rasa tu sahaja kot... anda ada ruang untuk maju! teruskan usaha.. jgn risau. masih awal lg ni ..fyza baru 17 kan? haaa.. blaja byk2 lagi. hehhee...jgn trase plak teguran2 kat atas tu... *sy pandai tegur je, pdhal same je kite* hahah.. ok lahh, bg korang yg x dpat join tu jgn jeles okay! =)

Header Baru je... HAHA. Lawa ke??

Assalamualaikum..header? sabar dulu... fuh. Alhamdulillah..perjalanan aku selamat dari kuantan ke Temerloh.. Syukur dipanjatkan kerana tiada musibah yg menimpa..tetapi, dalam perjalanan untuk sampai ke Kuantan..sebuah Van telah terbakar di tepi bahu jalan.. Tidak diketahui kenapa mengapa dan bila masa kejadian..kerana akak aku takut untuk memberhentikan kerete utk melihat kejadian tersebut. hanya sekeping gmbar sempat aku tangkap untuk tatapan kalian.walau tidak jelas kelihatan. ahhh.x kisah. nak letak jugak! haha..


Korang nampak tak van tuh? hmm. aku x tau la penumpang dalam van tu ade lagi ke x.. Ya Allah..macamana lah boleh jadi macamtu.. aku kalau nak ikutkan mmg nak sangat turun kat lokasi kejadian. tp, akak aku la.. takut tahap gaban dah tu.. adesss...

Selama 2 Hari hidup tanpa internet ofcoz sangat menyeksakan. demm demm. aku mmg taktau nak buat apa. huaaa. dann,nasib laa aku ada bawak my lappy kesayangan nih. boleh la edit-edit apa yg perlu..dan, tadaa! korang perasan x yang aku dah tukar header? hehee. jom usha! 

haa..yang ni header lama aku.. header ni aku masih menggunakan blogspot as platform.. kalau nak ikutkan mmg aku x nak tukar, tp tu lah..disebabkan ade nama blogspot.com diatas tu. aku terpaksa membuat header baru...agak pening la aku memikir konsep sambil dikerumuni budak-budak..akhirnya....


Header blog aku yang baru ni aku rasa macam lebih ceria laa. *yeke?* hahhaa. aku masih mengekalkan element cat kat situ.. tulisan terabur2 camtu. haha. pastu aku ubah la sikit description dia tu... ntah ape yg aku merepek aku pun x brape tau sangat. pastu..aku tukar facebook adress kepada fb aku yang lagi satu..then, ada disclaimer disitu. YEA! aku mmg x pandai nak wat disclaimer tu..

Actually..disclaimer tu mula2 aku buat dlam English. haha, tapi disebabkan aku rase macam Grammar yang agak terabur. so, aku x brani la menerima risiko ditergur oleh orang ramai.. dan lebih teruk lagi omputeh *bajek ade je omputeh tgk blog aku* hahhaa. pastu, aku serikan lagi header baru dengan tema bling bling gitu. hahaha. mana tah aku dapat idea tu abaikan. lalala~

Fuhh..dapat pun header baru! yay sukaa! kalau aku duduk kat rumah ni.. agaknya masih berheader lama la gamaknya..korang rasa mana satu lawa ehh? header lama ke header baru?? 

p/s : nak tulis lagii.... next post la.. da lame x tulis 

Monday, February 14, 2011

Aku Takde korang Jaga Rumah Aku Elok2 Ye

Assalamualaikum...maaf ini post pendek. Actually nak ucap terima kasih kat korang yang dok comment psal iframe tu ye.. aku x sangka la banyak feedback daripada korang...Dan, paling aku terharu ade yang tinggalkan Feedback melalui FB aku dan add aku dkat FB ..

Bro..merujuk entry baru bro pasal iframe tu kan..betol aku setuju pasal ada orang menggunakan iframe untuk mendapatkan popular hari ini tapi sedihnya bila ada yang komen cakap yang selalu dapat tu seolah2 semuanya guna iframe..mungkin ada yang dapat tu daripada situ tapi ada yang memang betol-betol usaha untuk dapat..promot di twitter dan facebook. Kalau bro boleh please clarify yang tak semua buat macam ni sebab persepsi orang akan berubah. Tak perlu mention blog kami pun tak apa tapi just clarify yang kaedah ini tak semua yang amalkan. Thanx bro =)


Bro, jgan Risau ehh. yang aku dedahkan semalam adalah pasal cara negatif untuk diorang menempek muka diorang kat situ... dan memang bukan semua yg guna cara kotor tu..thx ye sebab sudi bagi pendapat dan clearkan lagi isu ni..aku mmg x perasan yang aku da tertinggal . huhu. MAAF =)..


Pasal comment-comment korang semua.. aku masih ada lagi yg x berbalas. sorry tau. aku terpaksa pergi ke Muadzam pada hari ini dan Kuantan Pada hari selasa. so, aku akan kembali pada hari RABU.. Aku tulis entry ni pun just nak say BYE to korang semua..Aku harap korang tolong la jage blog aku elok2. sbb aku takut ade perompak datang nak merompak blog aku! HAHA..And, kalo ade orang Kuantan n Muadzam bgtau aku!~ bleh jumpe. hehehe. ok lahh, aku x mandi lagi ni..kalau korang datang blog aku..tinggalkan jela comment. nnt aku datang jejak korang blek tau Akhir kata ... Assalamualaikum.. 

Sunday, February 13, 2011

PANAS : Pendedahan Trick Meletakkan Post Anda di Popular Post GengBlogger Dengan Cara Mudah


Assalamualaikum...Selamat pagi semua! oraitt. harini aku nak bercerita dan nak bagi cara bagaimana untuk entry korang berada di ENTRI POPULAR HARI INI di GENGBLOGGER. Gengblogger sudah pasti la dah sinonim dengan korang kan? so, x payah aku nak huraikan..lagi 1, aku bukan nak bagi tips yang POSITIF bagaimana untuk berada di bahagian popular hari ini. tapi, nak bagi yg NEGATIF..

Korang pernah dengar tak iframe? ape itu iframe? disebabkan aku malas nak tulis panjang-panjang. so, nah. korang boleh fahamkan konsep iframe tu dkat entry cikgu Dahlia yang berbunyi macam ini :
Blogger Kita Memang Cerdik Pandai Kan? .Dah baca? orait. jom teruskan semula...iframe ini jugak actually bukan sahaja boleh mendapat traffic percuma daripada blog..bahkan boleh jugak peluang stick dkat entry paling popular dkat gengblogger.. bukan senang tu... tp, dengan kepandaian blogger2 kita yang mencipta pelbagai kaedah-kaedah baru seperti Auto blogwalking, Copy Shoutbox dan paling terhangat di pasaran harini ialah, 'Blog tumpang ' aku rasa nama tu la kot yg sesuai..

Aku ada post dkat wall Sahabat Blogger.. yang berbunyi macam ni " Aku benci blog tumpang . thx " ..dan respond2 yang aku terima... ramai jugak yang tidak tau istillah special yang aku bagi untuk mereka ni.. Blog tumpang ni ialah blog yang berkongsi traffic dengan blog lain.sebagai contoh...Aku ada 2 blog.. lepastu..aku akan letak kod iframe dgn link blog aku yang lagi satu, Automatically di situ..Visitor yang datang ke blog SyedGraphiX ..akan turut dirasai oleh blog aku yang lagi satu... SEE? bukan ke tak adil tu.. jom tgk gmbar ni

Credit to : Cikgu Dahlia 
Cuba bayangkan kalau setiap satu blog mempunyai UV seperti yang di atas...LIHAT!? betapa banyak nye si pemilik blog yang menggunakan iframe utk menjana traffik memperoleh 'traffic free' melalui taktik kotor  x elok tu!? ..senang2 je dalam satu hari kita boleh memperoleh beribu ribu traffic dalam satu hari. dalam SATU HARI tau! sangat tak adil! .. orang lain berhempas pulas blogwalking penat-penat.. yang korang just goyang kaki sambil minum kopi je da dapat traffic free. wahh! best lah! aku nak boleh!? .

Credit to : Cikgu Dahlia
Tengok, nampak x brape online user dia?? banyak gila kan bagi satu blog yang baru memperoleh bilangan user yang online sebanyak ni... ini la yang dinamakan tumpang!. die tumpang je visitor dari blog yang lagi 1 tu..bukannya visitor tu betul2 datang ke blog dia....

Jauh plak tersimpang. orait....back to title.. MACAM MANA NAK DAPAT ENTRY POPULAR DI GB?.
haha. ape lagi.. dengan gunakan iframe la! ape lagi.. contohnya macam ni..


Mereka yang tak terlalu licik Licik ni tadi.. akan menggantikan kod iframe dgn link GB. dan, korang hanya perlukan blogwalking ke beberapa blog. dann.. Tadaaaa!! bukak la GB dan 101% link korang akan berada di ENTRY POPULAR HARI INI..


PERHATIAN : aku x cakap penggunaan iframe ni hanya utk tujuan keburukan.. actually kegunaan iframe ni ade pro dan cons dia laa...salah satu pro nye dapat buat blog jadi unikk.. tapi, tepuk dada tanya selera la. yang gunakan bagi tujuan keburukan tu..lagi satu, korang kena tau nuffnang policy.. yang berbunyi macam ni  


Iframe traffic is AGAINST NUFFNANG POLICY and mana2 blog yg generate traffic via iframe akan diblacklisted once Nuffnang discover.


Nuffnang pon msti laa blacklist user yg guna traffic macam ni.. sangat x adil bagi mereka yang penat2 beli page rank, sewa ruangan iklan, blogwalking sehari semalam.. x sian ke? ke ko mmg jenis yang suka buat muke x tau bila da bsalah? dem dem...Pendapatan dari Nuffnang tu halal ke ehh? hahh? Korang pikir la UV yang datang dari blog korang bukan sebab die singgah blog korang. tapi, sebab die singgah blog lainn.. datang celah mananya halal dan berkat tu. -.-"


Tips untuk elakkan ditipu : Hati2 dengan banner yang menggunakan iframe, sbb..kebarangkalian..mereka menggunakan anda sebagai punca traffic mereka. harap maklum..


dah sudah...jauh pulak aku berbicara.. macam tu laa cara Negatif yang blogger slalu gunakan untuk menempekkan entry mereka di ruangan entry popular hari ni. aku x kondem mana2 blogger. tp aku just bagi pendedahan biar semua org tau dan tidak salah faham...lagi 1, iframe ni bukan curi traffic .tetapi berkongsi traffic! harap maklum skali lagi . PEN OFF


p/s : ENTRY INI ADALAH BUKTI KEPADA APA YG DIPERKATAKAN DIATAS

Saturday, February 12, 2011

Aku Nak Jadi Macam Ben Bolehh??


Assalamualaikum w.b.t peeps! ohhh, tajuk tu! aku bukan nak jadi macam ben yang fames ames tu.. tp, aku cuma nak menjadi blogger yang dapat update blog tiap ari! haha. n dapat menghasilkan entry2 yang berkualiti untuk tatapan pembaca!

 ok, harini aku nak cite psal Ben Ashaari! . Siapa x knal Ben sila angkat tngan? orait. aku tau. semua knal diaa. mane ade org x knal.. Dia kan blogger yg fames camtu. hehee..Em, aku mula-mula blogging 2 bulan yg lepas, aku mmg x knal lagi ben ni..pastu, aku naik heran lg bila aku bukak blog org..setiap blog ada ben Ashaari ni.. "sape die ni.asal sume blog ade muke die" itu la yg terdetik kat hati aku time tu..mmg x knal la kan..sbb aku mula blog ni pun sume aku mula sendiri. cuma ada 2 3 org la kwn aku yg x pernah kenalkan Ben ni kat aku. hahaha.

Ben Ashaari. fuhh.. kalau bukak blog dia..almost every day ada new updates.. mmg best. yang aku pelik campur hairan tu.. Ben ni x pernah kering idea ke mengupdate blog dia hari-hari.Kalau aku laa. hahaha. mau putus idea dah...Aku pun skarang cuba laa nak berjinak-jinak skit dengan segmen ben ni.. sbb, aku baru knl blog dia pun baru lg.. n x faham sangat segmen-segmen ni..dan skarang aku da faham! hehe. since aku masuk sahabat bloggers...aku makin rajin plak bkak blog dia..sbb, yela. dia slalu ping entry dia kat situ..
pssstt..korang tau ke yang baru-baru ni ben siap masuk 1tube lagi wehh... x caye? nahh, amek vid ni

             

Kalau korang perasan..ada part tu.. Ben cakap...dia update entry tiap hari..cara dia, kalau dia ade idea.. dia x kan draft!. dia terus je post... ok, PAUSE IT RIGHT THERE.

Melalui video die tu lah kan..since dia da ckap macam tu.. aku pun tiba2 rasa macam semangat extravaganza plak nak ikut nasihat diaa. ;). Try la ikut nasihat-nasihat blogger otai nih. x rugi la wehh! hehe. Aku skarang aku da tekad gilaa da ni.. nak update jgak if aku ada ape2 yang terlintas kat kpale otak aku ni.. nak jadi macam BEN! hahaa. tp bkan nak fames ames cam die .yela, siapalah aku ni kann, ckup la sekadar aku dapat update entry aku setiap hari. okay..cukup sudah, tingkatkan prestasi berblogging selepas ini! . PEN OFF

oh, lupa plakk.. korang tau x.. time aku google tadi.. aku terjumpa satu web. hahaha. sumpah klakar..dimana pemilik blog tu adalah seorang Nyah! . aku rasa dia fanatik dgn ben yg ketul2 ni. hahaha!

Header Ben yang lama kot aku rasa..ntah. aku x wujud lg time ni. hehe

HAHA. korang pasan x? ni kan header Ben yang lama KOT.
nak terjah? nah click HERE

Nampaknya Ben Ada pesaing baru lah macam ni! hahahaha



Maria Elena Approved Aku, Sila Jeles!


Assalamualaikum, x jawab dosaa. jawab.. saaaayang! hahaha. tibaa. ni mesti aku terpengaruh dgn
Maria Elena.. haha. ehh, nmpak x gmbar tuu? korang nmpak x?? aduhh. silaa nmpak ok! ahaha. Maria Elena approve aku! hahaha, Sukaa sukaaa! wuuuu... ~ . korang x knal ke maria? alahhh. bagi yg x kenal tu..

Meh sini aku nak kenalkan.. Dia sngat glamer ok! haha. aku sangat mengagumi diaa! . fuhh. bkan ape, kalo die speaking. HAHA. mmg best gilaa ah kan .. skali dgn mimik muka yg mmg x boleh blah. ='D...Lagi satu, aku slalu repeat video video die dkat YouTube. sbb, sangat nice ok! .hahaha.

Lagi 1, die Vloggers ok!..arghhhh. tiap ari tiap saat tiap waktu aku tunggu bideo baru diaa *sila terharu ye maria* video dia yg sangat bersahaja! sangat style! ahh,. kalo korang x caye. sila tgk video ni.



Ni salah satu video yang aku minat! waaa.. Mariaa! , u just told me what is REDUNDANT! with a very intresting video! fuhh..Video yang laen pun actually aku slalu jgak layan.. abeh semua video diaa aku selongkar! hahaha...

Okayy, aku masih lagi dengan mood teruja! hahahah ..cukup cukup...Akhir kata, thx gilaa approve sy si blogger picisan ni eaa Maria Elena !.. *pengsan 6 minit*... Nanti ajar sy speaking mcam anda ea! huhuhu..Sila jeles ye korang! hahaha....

***************************

knapa ramai orang like gmbar aku?? erkk. tharu tharu. hahaha! xD

Wednesday, February 9, 2011

BLOGLIST FAIZAL FREDLEY DOT COM



SAYA NAK JOIN BLOGLIST NI

Sahabat Blogger Kini di Temerloh PART 2 [PHOTOSHOOT]


Assalamualaikum.. aku rasa semua da sedia maklum yang aku telah menghadiri satu gathering kecil-kecilan di Temerloh.. dan, aku telah berjanji dekat post INI untuk membuat PART 2 post ini.. So, sekarang aku nak letak lahh ..Gambar-gambar yang diambil time photoshoot. x semua la aku letak..sebab, nak mati kot upload n edit semua tu.. haha. so, aku masukkan yg terpilih saja EA! jom kita ZASSS!

Anis terpaksa pulang awal dan  tidak dapat join kami untuk
photoshoot.
 ini adalah adegan perpisahan.
Setelah itu, Aku dan Api terpaksa mengikut mereka, Nisa
dan Nurul membeli tudung di kawasan sekitar..
uhhh.... *semua kdai diorang nak pusing. ish3.*
Berjalan-jalan menikmati alam sekitar dan mencari tempat
yang sesuai untuk ber photoshoot dan buat bideoo..


oraitt! da jumpaa tempat yang sesuai untuk bergambar!
dimulakan dengan Nurul
This is Nisa Kay
Nama diaa API. knapa Api?
ntahh. aku pun tatau laa. tanye die eh.
ini budak PEMALU! *aku la tu*
hahaha XD ..
Aku dgn Nurul

kamilah blogger! hehehe.. 
masing2 da ready nak lompat..tp x jadi. hahaa..
*aku tau da x sempat..sbb tu malas nak standby .hahaha XD
Sekian sahaja daripada aku untuk kali ini.. fuhh.. banyak gilaa gambar. penat nak upload satu satu.... 
*lpas ni mesti blog makin berat. hahha

p/s : gambar di atas ni aku cuba main Tone skit2.. otai2 gmbar..kasi la komen skit! XD
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...