Tuesday, October 11, 2011

SOCIAL STUDIES EXHIBITION IPGKBA 2011


ASSALAMUALAIKUM

Okay, ini cerita semalam. hihi.. semalam hari apa? ohh, hari isnin.. So, nak pendekkan cerita lah kann. hari smalam whole TESLian for my batch ada social studies exhibition. Exhibition ni kiranya as a part of assignment lahh kan.. and every group consist of 5 students. Group kitorang telah memilih untuk memaparkan pasal communication atau dalam bahasa omputehhnye komunikasi. yes, motif kitorang adalah untuk membezakan cara org dulu berkomunikasi dgn cara org skarang berkomunikasi. Yeah, for the earlier communication, agak susah laaa nak cari. sbb, most of them mcam komputer lama, faxs lama, IBM-PC, dan soon. Lets imagine how we're supposed to find all those stuff? 

So, we just make a replica of those things. HAHA.. kalaulah kitorang diberi peruntukan untuk exhibition ni...bolehlahh nak gempak2 bagai kan. ni, apa pun takboleh. beli kertas2 kaler semua tu pun da mencecah around RM30. HAHA. mahal la tuuuuuu.! aku da la tak berduit. Nuffnang dah la kedekut dengan aku. aiiihh.. so, aku rasa mcm nothing special pun dkat booth kitorang.. yang mungkin jadi attraction pun hanyalah IPAD yang member aku sorang ni bawak.. 

You know what, sepanjang exhibition tu kann. gila aku nak bercakap. aku just duduk2 je dkat booth tu. HAHA. kalau ada org dtg baru aku greet. Tu pun kalau time aku rajin lah, kalau time malas.. mmg dok diam sampai sudah..then, bila senior2 ada yg dah jenguk booth kitorang.. senior pertama yg tanya soalan dkat aku ialah AZHAM. Dia blogger jugak tau.. dan ambil course yg sama dgn aku.. Pastu bila dia datang tnya soalan dkat aku dengan speaking nyaa.. aku rasa mcam.. rasa nak gelak pun ada..malu pun ada. HAHA. aku bukan malu dgn dia lah. tapi, aku malu nak speaking english dgn org yang aku kenal . Ok, ini memang alasan yang paling bodoh aku rasa. XD. Then, he noticed that aku ni mcm maluu2.. haiihh. ghasakk ghasakkk...


okayh, ni azham. HAHA. kejam tak aku? aku tak reti apa yang nak dijelaskan, so..aku pass dkat group member aku! sukaaa sukaa. Then, banyak lagi laaa senior2 yang lain datang. yang bukan dalam course TESL pun ramai.. yang ni lagi kejam.. tanya aku banyak gilaa laa pasal communication. For example "bayangkan kalau anda seorang cikgu yang mengajar di kawasan pedalaman, kemudian anda mengajar anak murid anda untuk menggunakan email. Bagaimana anda hendak memastikan mereka tidak menyalahgunakan internet itu. sedangkan mereka baruuu sahaja belajar?" . Okayh.. aku rasa soalan ni adalah sangat kejam. dia ni cikgu bahasa melayu kot.? -.-"

Aku sangat tak boleh untuk meletakkan diri aku untuk menjadi seorang cikgu. walaupun soon-to-be akan menjadi seorang guru. HAHA. lantaklahhh..Walaupun aku tak banyak communicate time org datang ramai2 . tapi, bila penilai datang untuk menilai, aku tau aku boleh buat! hehe.. I did well maybe? walapun ada salah sikit grammar dan aku agak sedikit redundant bila depan Dr.Chandran dgn Dr.Raja Mazuin ni. Tapi, not bad la.. sebab aku cerita pasal How internet works. Agak senang la bagi aku nak smpaikan. HAHA.

bawah ni adalah sebahgian daripada booth2 yang ada :D




Ni plak time aku kena nilai. okeh sangat nervous beb! HAHA


Lepas habis exhibition ni memang lega habis lah kan! HAHA.. Thats all for now. till then, see ya again ! :D

8 ORANG PANDAI COMMENT:

Nurul Husna Kim said...

hey ~
Topik kita sama kot ~~ :D

HAHAHA ~
meriahh doo korang punya exhibition..
kitorang punye cam haram ja T_T
masing2 busy XD *alasan kuno*

cik tenggiling said...

wah, bdk tesl ni.. hebat2...

SyazwanSarawak said...

aku dah cuti XD
hahaa

Noraien said...

wahhh,best nyeee .
Syed x habis2 ngan pemalu dia.cam ner nak jadi cikgu niee ?haha ;p

Azham Vosovic said...

Hahahaha.... blogger+cikgu pemalu...

tak pe tak per...

lepas ni boleh kembangkan lagi...

rileks la, baru sem 1 heheheheh

Fahmi Mahat said...

terbaikkk! =)

keep up the good work, ea?

keep it up!

FahmiMahat

cik pulau said...

selamat bakal jadi guru kelak.
haishh.
cik pulau pn lom posting lagi neh.. haishh

SHaRKFiQ SSM said...

waaahhh, budak pandai bi nih.. ajar r sket cmne nk master bi sir syed~ hehehe

btw, lain kali nak present "tengok" la syiling lagi~ (sarcastic enough??)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...