Sunday, October 2, 2011

JOHNNY ENGLISH REBORN SERIUS KELAKAR GILA! XD

ASSALAMUALAIKUM

Sihat tak korang? lama kan tak baca blog aku? HAHA. ya! aku tau dah lama. aku pun taktau dah berapa tahun aku tak update blog. AGAK LAMA lahh..sampai aku dah hampir terlupa yang aku ada blog! kah² . Okay, Harini aku nak cerita pasal... hmm. pasal aku keluar semalam! yesss, pasal aku keluar pergi KL hari sabtu.. dengan sape? ohh. sorang je la. eh tak, aku tipu. aku pergi dengan classmate aku : ) ..and a friends of her..


Actually, mereka berdua ni dah lama tak bjumpa 4 tahun yg lepas tak silap aku. and, now baru diorang jumpa. jejak kasih sangat konon kan? HAHA. tengok la tu siap peluk² depan public. OMG! bahaya laaa diorang berdua nih . FYOI ( for you ollss information) sebenarnya ada lagi 2 orang kawan si Farhana ni. tapi tah kemana . dah lari tinggalkan kami bertiga. Tapi okaylahhh... Korang kan tau betapa aku malunya bila jumpa someone yang aku tak pernah kenal. So, i was like diamm je laa sepanjang masa. Then, time dkat KL sentral tu, aku noticed macam dia ada cakap "ehhh, nmpak macam sempoi je dia ni, tapi pemalu sangat rupenye" . Aku pun terpikir plak "ehhh, serious la aku ni pemalu? serius la? obvious sangat ke dimata masyarakat awam" <- kata berdarjat tinggi 

Lepastu, daripada KL sentral tu, kitorang terus gerak ke Times Square . Jalan² dekat sanaa . ingatkan nak tgk wayang dkat situ, tapiiii. TAPI... serious ramai gila yg QUEUE utk beli tiket.. so, kitorang try la plak pergi dkat Pavilion. kononnyaa ingatkan sikit laa orang tgk wayang dkat Pavi tu, tapii..bila sampai je dkat sana. haiiiiiiiiiiih.. ramai pulak orang dkat situ . So, jalan kaki je laaa pergi ke KLCC . dekat KLCC seriouss tak ramai orang. BEST. so, nak beratur pun takyah panjang sangat dah dapat beli! hehee . Kitorang beli tiket untuk cerita Johnny English Reborn .

cerita ni seriously KELAKAR !

Actually kitorang masuk lambat dah tau time ni.  about 15 minutes something before cerita ni start. so, bila masuk je... terus dah start gelak! , and..like..seriously aku taktau cerita ni pasal apa..and how to describe the plot of this story.. sebabnya, bila tengok cerita ni.. korang akan tertunggu² part yang seterusnya yang boleh membuatkan korang gelak gila²! . Tapi, mengikut kefahaman aku lah kan. Cerita ni actually pasal siasatan atas pembunuhan sape tah.. tak ingat nama dia. then, pembunuh ni datang dari satu kumpulan. nama kumpulan dia Vortex. Vortex ni macam ada satu kunci yang bila 3 kunci tu disatukan, dia dapat bukak kunci utk senjata rahsia kumpulan tu.. dan, English ni pun diperintahkan utk mengambil kunci² tu..

Dan secara jujurnya, Mr.bean / English dalam cerita ni memang sangat taklehbla! ..tengok muka pun macam BLUR je kann, aku memang nak tergelak betul bila dia jadi ejen MI107 tu .. dah laaa slalu target orang yang salah. pastu macam seriously nampak sangat bodoh dan sangat tak layak jadi agen penyiasatan! XD .

Nampak tak tu? spatutnya dia target lelaki yang pakai spec mata yang sebelah sana. bukan sebelah sini. HAHA. tapi, disebabkan dia sangat blur dan aku taktau apa yg dia fikir time ni, terus target org yang salah .

Part ni pun kelakar tahu tak! boleh pulak naik wheelchair ni. pastu, wheelchair ni ada speed tahu tak. contoh, slow,fast,very fast, frenzy fast . Pastu, bila time frenzy fast tu.. dia punya subtitle. "laju gilaaa" . Memang gelak habis laa kan time ni! HAHAHA. sumpah kelakar .

Then, cerita ni lebih kelakar dgn kehadiran NENEK CLEANER YANG SERIUS KEJAM GILA . Bila bunyi Vacuum je mesti ingat nenek cleaner ni! sampaikan english salah org.. korang memang patut tengok cerita ni! serius aku caakap! mmg gelak tak habis. Aku rasa dari mula cerita sampai akhir semua gelak! smpai nak terkencingggggg aku gelak tau! Ending dia pun happy je! arghhhh. nak tengok lagi! XD . dan, first time aku duduk dalam panggung wayang yang orang tak henti² ketawa.. sangat happening okayhh!

After watching the story, Kitorang pun pergi ke masjid berdekatan KLCC untuk menunaikan solat Maghrib, and before that, kitorang sempat la ambil gambar beberapa keping sebagai kenangan! keh kehhh..


Macam model KLCC kan kitorang! HAHAHA. 
Oraiite, cukup sampai di sini. AKHIR kata, cerita Johnny English Reborn memang BEST!
Download dkat mana2 ok utk tengok! sbb da release dahh :D

11 ORANG PANDAI COMMENT:

Eyda Syahida said...

syed malu sbb kuar ngn awek letteww.. kehkeh

tp siyes mmg bes cite ni.. yg part lipstik tu taleyh blah.. hahaha

Wan Ahmad Izudean said...

aku tak tengok nanti. nak tengok minggu lepas tapi full.. :(

rasanya dah ada kot kawan aku downloadkan :)

Wan Ahmad Izudean said...

aku tak tengok nanti. nak tengok minggu lepas tapi full.. :(

rasanya dah ada kot kawan aku downloadkan :)

aien hermionie said...

nak tgk lar nanti..

Fahmi Mahat said...

hahaha sngt sonok tgk citer ni.. lagi2 klu kuar dgn gadis. errrr.... haha =D


aku tertinggal citer makcik cleaner pulak. Hahah takpe ko da cover~ :D


yang suka entri ni,
FahmiMahat

Azham Vosovic said...

hahaha, kuar dgn awek eyh!

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

gile laaa..kawan lme tu haaaiii...sonok jumpa mmber lame ni..pas tu hang out skali..wowww heaven!!!

SyazwanSarawak said...

aku atau KLCC? kehkehkeh XD

Admin said...

asek dengar org cita tp tak pernah tengok..harus try ni..

hafiz hafizol said...

aku tak tengok pun lagi.. bukan ko je cakap cite nie kelakarrr...

♥ norlida ramli ♥ said...

nk tgk la nnt :)

syed malu lettew sume bunga dia sorg je kumbang..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...