Friday, August 19, 2011

MAX 24.7 Video Review | Ewww. its BAD !

ASSALAMUALAIKUM


Selamat pagi! ye, pagi² ni aku nak review sikit video hampes kumpulan  GAYpop MAX 24.7. Ye! . aku tau isu ni dah kelihatan agak basi laa sebab dah ramai update pasal mende ni kan? tapi , tak kira! aku nak update jugak! sebab..sebab aku nk update lah! haiyo.. *lempang skit*. Ok, video haramjadah ni di upload pada 15 OGOS 2011 dan sekarang dah 19 OGOS 2011. 4 hari dah berlalu.. dann, Tahniah kepada kumpulan ini kerana dalam masa hanya 4 hari sudah berjaya memperoleh 59,811 views 2000++ comments dan tidak dilupakan 2,337 DISLIKEs! dan hanya 80 likes. Tahniah di atas pencapaian yang memberangsangkan ini! kahh kahh kahh..

Aku cakap nak review kan? okehh, jom teruskan sesi review kita! HAHA

Yang ni time opening video.. korang nampak tak ape aku nak sampaikan di sini? nampak tak yang perempuan tu tergedik² sangat? menyampahh aku! Pastu.. time ni diorang turun dari VAN ramai² . Hello.. ape class bhaii naik van! orang bawak la merc 2 bijik. baru laa gempak sikit. eww. takde taste lah kau -.-" . Lepas tu kan, 1st impression aku bila tgk video ni .. aku dah tau yang group 24.7 ni memang gila populariti..kenapa? korang tengok la sendiri.. konon² bila turun dari van buruk tu semua perempuan² tu terkinja² je ke arah diorang . konon hotstuff sangat lahh kan! 


Kalau ikut hari dia upload video ni.. time bulan puasa.. so, MAYBE dia shoot video ni pun time bulan puasa.. aku taktau la kalau video macamni ambek masa smpai sebulan nak proceed.. so, aduhhh.. aku tengok pakaian² manusia dalam video ni punya lah menjolok mata.. memang satu dugaan bagi seorang lelaki yang berpuasa #Eh. Pakai proper lahh skit woi! hormat sikit bulan puasa nih! ko bayangkanlahh.. dalam banyak² perempuan dalam video ni.. aku hanya nampak SEORANG sahaja yg bertudung! seorang je bhaii! ni pun aku rasa dia tengah jalan² , pastu ada orang paksa suruh masuk dalam scene. HAHA


yang ni plak macam pose time power ranger menang lawan raksasa mata satu je! . Cuba tengok pengacara dia yang tengah² tu.. haiihh. aku bukan nak kondem diaa. tapi serius gilaa dia memang takda bakat dalam pengacaraan langsung! tak berkarisma.. penampilan pun takde..haiihh..


Dah nak hujung² video ni ade laaa pulak bangsa lain dalam video ni.. adehh.. at least cari laahh yang cantik² skit bawak masuk dalam video.. baru la marketing punya video naik skit... ERKKK. So, kalau nak simpulkan overall video ni.. aku rasa, aku mmg takde masalah dgn kualiti video ni.. ok je kot gambar dia.. tapi sound tak brape skit.. dan. part yang paling takleh bla ialah part DANCE dia.. ya! aku bukan tau menari! aku tak pernah blajar menari semua ni.. tapi, bila kita menonton.. kita analyse benda yang kita tgk tu. kita perhati.. so, sedikit sebanyak walaupun kita xtau menari.. tapi, aku dapat simpulkan yang diorang punya tarian sangatlah awful! dan sometimes diorang ni adaa yang macam baru nak ingat step.. ada yang laju sangat.. ada yang slow sangat.. dan ada jugak yg macam kaku je time menari.. its really a bad choreography i think! >.<

Part nyanyian pulakkk... memang aku tak faham satu ape pun yang diorang nyanyi.. aku rasa diorang terlebih fokuskan part tarian.. sampai tarian diorang tu agak mengganggu sikit diorang punya nyanyian.. sampai aku tak faham ape yg diorang nyanyikann. atau..lagu ni memang dia saja buat lirik yang blur² camtu(??) . As for me.. aku rasa tak payah la teruskan perjuangan mu MPOP! sebab. korang dah terlalu ramai yang tak suka! try yourselves to cmpare your video with the other k-pop videos. im sure that they're much better than yours! Kami tak perlukan any mpop in malaysia!
 we love korean because they are KOREAN! pleaaaaaasseee get it! thanks =)   *aku bukan peminat korea. dan. aku pun bukan peminat mpop! kbai :) *

17 ORANG PANDAI COMMENT:

Atiah Zainal said...

errr, ade baldi tak ? loya lah tekak nengok depa ni. --'

! ❤ PINKaholicx ❤ ! said...

aku pown ade buat entry tentang gayPOP neh tadi,,hahaha,,tengoklah,,

http://pinkaholicx.blogspot.com/2011/08/ada-orang-berangan-nak-jadi-k-pop.html

JiwaMusik™ said...

err cikgu..ada salah ayat..it's really a bad coreography..hehe..

a'ah weyh..time aq usha pon mcm sh*t je MV dy ni..seyes x professional..dancing da laa mcm counting step..overall vid dy mcm dyorg mengharapkan benda yang x kan berlaku kat dyorg..

tp yg lawak part hari tu..at least aq baru tau susunan 7 hari dalam seminggu..thanx to them..Rebecca Black lg bagus dr dyorang..LOL

Ok bulan pose x bek kutuk byk2..HAHAHAHA..

IkmalHisyam said...

dah tgk!!
n baca komen dy... siyes terbahakk gelak...

nak tiru k-pop la... kalau kuar keta ja.. org terjerit2 kat diorang....
cpycat sgguh.. hehehe'


neway, jom join kitorang - semarakkan ari kemerdekaan di dunia blog.. kat sini!!

http://ikmalhisyam-myworld.blogspot.com/2011/08/segmen-kibarkan-jalur-gemilang-di-blog.html

azlina_muhammad said...

walaupon ramai orang buat entry ni,tapi i first baca kat sini...tq...hehe...

A.I said...

aku suka lagu nih. no offense.

but yes tarian, etc2 hamsapp

mr_right said...

kesian kat depa suma.. ta pasal2 kena DISLIKES dari LIKES. huu. sabaq ja nah ! hehhe

tapi memang GELI pon tengok diorang nari=="

http://hafizilmi.blogspot.com/2011/08/segmen-kibarkan-jalur-gemilang-di-blog.html

eyjalukman said...

syed , eyja bukak jap je dah tutup .
gila tak menarik ! bwekkkkkk .

manggosteen said...

seronok baca komen kat bawah video youtube tu..lawak giler..

Kakkoii said...

dah tgk dah... ahahah mereka mcm ~~~~~~ errr PONDAN!

buruk gile style dewang... mcm nyah berjoget..

Memalukan.. haish..

qeqe said...

demmmm....apa kejadah diorang nih.
;p

MerLe said...

penah tgk dh..dlm blog mn ntah..mmg byk yg x kena..emmmmmmm

Hans said...

lirik lagu yang HEBAT

Liling said...

asal tak letak link video ? =)

EmanTheHalia said...

sebab aku dengar lagu ni aku ingat nama hari.. terima kasih kat dorang..

sYafIk-wAy said...

yerrkkkk , habat !

Rojak Punya said...

YUCK! so geli...dorang patut bubar secepat mungkin hhahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...