Saturday, June 4, 2011

ISU GAMBIT SAIFULLAH DAN VIDEO MARILAH-PREMA YIN'S


ASSALAMUALAIKUM

Siapa gerangan makhluk baju berbelang di atas? korang kenal? TAK? ye. aku pun tak kenal sbenarnya.. SERIOUSLY baru kenal pagi tadi.. BARU lagi laa maknanya.. ingat aku hadap sangat ke nak hapdate psal dia ni?.. SORRY. takde masa bhai. aku update pasal ko ni pun sebab aku dah menghabiskan sehari dkat wall page FB ko yang HOT sangat tu...ehem, bagi yg tak kenal lagi dia nih. meh aku nak introduce sket..tak best la pulak kalau korang tak kenal..

Nampak tak biography dia?? haa. ingat aku hadap ke nak tulis panjang2. printscreen sudah. ohye, source menatam kat atas ni adalah dari blog dia.. gambitsaifullah.com .

Baru-baru ni.. adelaa dia ni buat satu video.. ape tah nama video dia.. Marilah - Prima Yin kalau tak silap aku...korang nak tgk? hahh. bukak youtube.com then search sendiri nama video kat atas.. korang da tgk video tuhh? naisss kan? memang terbaik la dia ni.. dah macam org bukan islam punya bideo dah aku tgk.. dah la video boleh di rate 18SX . memang la takde adegan kiss-kiss or aksi ranjang ke hape bak kate ko dkat dlam fanpage ko tu.. tapi, ko tau tak yang content video ko ni memang langsung tak sesuai di tayangkan di Malaysia? Agak-agak la bhaii... 
STORYLINE VIDEO NI
"cerita dia mudah, pasangan suami isteri yg pada mulanya kita establish seperti ada masalah keluarga-nak divorce ke, x brapa nak ckp with each other ke. tapi sebenarnya mereka hanya bermain ego diantara satu sama lain. Jual mahal etc. Itu adalah cara pasangan ini bermain cinta antara mereka, Green screen adalah bayangan mimpi perempuan itu... - Gambit Saifullah"

Aku pedulik hape pasal storyline / motif sebenar video yang ko produce ni.. tapi, agak-agak la.. ko tau tak yang aku jijik gila tengok movie ni?? Then, bila orang duk kritik ko punya video.. hangin satu badan pulak . Siap mencarut-carut bagai. ehh, ko pehal ehh nak carut-carut?? tak blajar sivik ke? budi bahasa budaya kita bhaii.. kalau taknak jaga bahasa.. gi kuar negara. jgn dok Malaysia! tengok kata-kata yang indah dia ni

Dah la ko da cemarkan nama agama dengan video ko tu.. then, bahasa pulak tak reti nak jaga.. kata ko orang seni bro! orang seni terima la kritikan/teguran orang lain.. jangan nak EGO sangat boleh tak! ko rasa ko da bagus ke bila ko buat video camtu?? ko rasa ko da ckup HOT ke bila ko da boleh dapat beribu2 fans (orang like) dkat page ko tu?? *padahal org like nak kutuk ko je . 




Yang ni memang aku hangin. haiih.. ko pehal nak asshole middle finger bagai dkat blogger? ko tau tak pengaruh blogger ni memang kuat gila dalam industri ?? kalau takde blogger yang review/ yang publish pasal any latest movie / video. takde nye artis yang suam-suam kuku cam ko ni nak naik..(ko dah naik ke?) Aku kisah ape ko artis. ko ingat ko artis boleh cakap suka hati??? Susah sangat ke ko nak terima pandangan dan kritikan orang lain?? susah sangat ke? dan..


Tengok soalan diaa. tengok soalan pun macam haram jadah.. ko nak tau ape yg salah video ko tu? ko nak tunjukkan kasih sayang suami isteri (oh suwittnyee) . Tapi, ko pernah tak tpkir bila budak-budak tgk video ko tu? .Of course la jadi isu..ko tu dah la islam .then, gi produce video macamni. kalau ko tu kafir serius aku tak kisah langsung..takde cium raba? tapi ko tak perasan ke yang ko dah menunjukkan satu scene dimana menunjukkan seolah mengeksploitasi wanita dan dipotretkan dengan imej yang sangat 'teringin'? .


Anu dalam botol? Seriously aku cakap kat ko.. Filem tu memang 100% aku pun tak setuju. dah tu? ko pehal? nak tiru buat jugak cite macam tu? ko tak tau ke yang anu dalam botol tu lebih kurang macam propaganda yahudi?? siap bagi dapat offer dari luar negara lagi filem tu.. pastu, lama-lama.. makin ramai laa yang buat filem macam tu.. sekaligus .mengabaikan adat budaya serta agama kita.. ko pun nak jadi macam tu?? fikir bhaii..fikir...lagi satu, bayangan imaginasi yang ko paparkan dkat green screen tu pun sangat tidak sopan...

Dan, kepada #gambiters..korang jangan laa nak tegakkan benang yang dah basah.. takyah nak tegakkan perkara batil.. dah kalau dia da salah.. tegur je laa.. yang korang nak bela lagi pahal? dah tu.. siap komen "kubur lain lain, biar la dia" Kubur memang lain lain woi. tapi, pernah tak ko tu terpikir ape yg diamanahkan dkat kita "amar makruf nahi mungkar" tak perlu laaa aku nak jelaskan perkara macam ni. aku rasa masing masing semua da pandai. time sekolah rendah, sek menengah.. semua da belajar pendidikan islam , tapi..aku taktau la korang bagi attention ke tak time kelas tu...

Dengan ini, aku berharap yang Gambit Saifullah ni memohon maaf kepada ribuan bloggers (maybe) yang ko da hina dan caci tu.. dan, ohh... ko nak tips untuk boleh menerima teguran orang lain? Kalau ko nak aku boleh bagi... rendahkan la ego ko tu.. ko kena tau.. bidang yang ko ceburi ni bidang hiburan. ada benda yang orang tak suka.. ada benda yang orang suka.. tapi, as long as ko punya video tidak melanggar etika dan agama.. mesti orang suka punya.. tapi, video yang ko buat plakk sebaliknya.. mana la org tak kritik.. dah tu.. bila da diberi teguran dan segala nasihat.. ko makin melinting.. haiyoo. susah la ko nak naik bhaii...jangan rasa apa yang kita buat ni selalu betul.. kadangkala kita kena memandang pandangan orang lain.. dan bukan membalas pandangan orang lain dengan cacian dan segala kata-kata kesat..nampak sangat tak professional wei..! thanks.

38 ORANG PANDAI COMMENT:

nurulsyaheera :) said...

byk btol post psal dia ni , haha .
dia punya vid tk sesuai ditonton umum -.-

Ery Farieha said...

aku tak berani nak tgk video dia

ekekeke
tp mcm dahsyat je, sbb before this takde penah VC jadi isu sampai camni.
yg si gambit plak kemain melawan

huhuhuhu

Azrin Aziz said...

Hm.... Pakej Ego "Jual Mahal" antara suami isteri... Menari macam stripper kelab mlm depan peti sejuk... pastu mop2 lantai guna badan...

Solihin Zubir said...

dosa dowh ko tayang video lucah kt blog.. heheh.. =)

Fika Rozaidi said...

mmg hot la isu ni! baca every tweets dia mmg boleh bikin panas. gambot oh gambot.. eh gambit.

hafrizzul hafiz said...

memang video dia tak sesuai untuk tontonan umum...

lagi satu.. dia tujukan post2 ntah ape2 ntah tu dekat blogger?

ahaha.. blogger ade berapa ketul? seketul? dua ketul?

blogger yang tak cakap pasal ni pun kena tempiasnye.. mungkin juga blogger2 yang dah top pun kena tempiasnya jugak kan

jadi? sape yang patut mintak maaf?
kita sebagai blogger? atau dia sebagai producer?

HeziqaMushadadLee said...

kureng betul name ahmad jer kena

.fariza. said...

moga2 dia insaf.

Siti Suriani said...

ye lah.. dy kan 'produserr terkenalll'.. sebab tu lahh boleh buat video lucah camtu.Dia ingat kat Malaysia ni xde orang Islam kot... Sebab tu berani tayang video camtu.. gambit2..

ainol akasyah said...

adoi malu kot tgk video ni..kalau budak2 tgk mesti perasaan teringin tu dtg..di sebabkan byk bnda2 mcm ni la yg buat ramai yg umur 14 tahun tahun xde dara..ops !!hehe

Video Gambit & Blogger dikutuk Anjing

blackroses said...

hottt

Siti Safiyyah said...

erk sejak SG pandai marah ni? rilek2 aku pon tak suke dia. tapi.. tapi.. dia ada berlakon dalam awan dania. err.. nak boikot ke? :p

Nadhirah-chan said...

eh eh dia ni everyday life kan dah terbiasa BERAMAS MESRA dengan pompuan godik godik tu . mesti la dia kata tak salah kan . jahil gile ah nampak muka takde hidayah langsung mamat muka tak siap ni kuikuikui .

Twit N View said...

harap2 si gambit tu sedar sblom terlambat...

Pearl Kaz said...

hihi.. video dia kelakar.. muka perempuan tu kasar btul.. mcm kaku pun ada.. tak natural langsung.. tgh2 vclip, ermm. malas nk komen... sbb byk sgt nnt komen ni.. yg last tu tak menjadi.. dia nk tunjuk no 8 kat billiard ball tu kan? hahaha

azrijohan said...

yup,setuju sangat...
btw,soalan tu dy tnye kat mane?
x jumpe ponn..

zikeryhassan said...

susah cakap ngan orang yang terlalu "pandai" ni

fareez tajudin said...

whoa dy pon buat gak entr sal gambit ni..egt en xnak buat..

orang kalau dah tertutup hati mmg xley wat pape dah..let him be..kita yang dah tegur ni kira dah ok..apa2 hal biar dy tanggung..

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

dia ni gambir ke gambit..keh3

Puan Salwa said...

hangin gua pas tgk video lucah dia..

myr amyra said...

tak habes2 nak wat hal la mamat nie..
dari dlu x suka ngan attitude dia..
bila bca tweets dia bertmbah-tmbah tak suka....

Embun Pagi said...

rasanye dah beratus bloggers wat isu pasal ni..bila nk kluar melodi..xpun bila la dia nak kena banned..tu yg aku tggu!! manusia apa..xleh terima teguran..tulah bila dah jauh dr Allah,mmg jd cmtu..org tegur x terima tau nk melenting cam cipan terbakar.

mUm_tAz said...

Kenapa la korang ni..seme nak hina gembit yg inesen tu... HAhahah.. LOL, agak geram jugak dgn stetmen die yg berbudi bahasa tu..

syafeika edora said...

br gak knl dia td,haha..errghh, sgt menggelikan aty bla tgk vdeo ni.. nk amk baldi jap.. T3T

DiriKu said...

marah gila ni...sabar yer bro...sabar.. :)

kodokecik™ said...

dia memang berani mati ah.kita yang tengok pom mual.nak nak perempuan tu.. 'sangap' semacam.ade ke.main golek2 atas lantai la..haisshhh

... said...

as salam..

▂ ▃ ▅ ▆ 0.01%
─▀██▀───▀██▀─▀██──██─▀██▀▀ ▀─
──██─────██───██▄█▀───██▄█───
──██─────██───██▀█▄───██▀█───
─▄██▄▄█─▄██▄─▄██──██─▄██▄▄ ▄

ish. apa ni. tunjuk aib orang lain dalam blog. grr..padam der..
hidup ni, nak cari keredhaan-Nya. makin ramai yang tonton video klik tu dari usaha hang buat entri ni, hang pun faham2 la kan apa makhluk Allah kat kiri dengan kanan tu buat dari setiap tindakan..haih..padam..padam..
nah. baca entri semalam..baca dan faham kan.

Entri semalam :

isu maki hamun berubah menjadi umpat

terima kasih~ =)

Cahaya Kehidupan said...

semoga dia sedar kesilapan dia,kita blogger bukan nak cari gaduh ke apa,just nak tegur je,sebab dia tu artis,orang kenal lepas tu nanti akan jadi ikutan pada yang lain plak kalo tak ditegur sekarang, gambit saifullah,nama kamu sedap,kitarang harap sangat kamu sedar dengan apa yang kamu lakukan,semoga Allah beri kamu hidayah...amin

Farierahasanz said...

ekekee , lawak je bace status twitter die . .

adei , ta padan ngn selebriti tue . . bahasa siket pun taa jage . . elok sgt letew , aku yg taa tgok video ny pung da bley agk betape panas nye scene2 lam tue .. hahaa . .

aku tataw laa ape yg untung nye wat peminat2 die tue , isy3 .

same2 laa kite muhasabah diri weyh . . jgn asyik menuding org jep , tgok diri kite jugak . . =)

zacky786 said...

Sabo SG ~ hehee..
damn gambit.. haha

erlina said...

wahhh da lame ak tgok vdeo prema yin,xsgke jd hot issue skang,grr haha mg geli tgok video uh,mc luar ngara geli geli geli aishhh mmt nie ke bwatt ptotlaaa

Shira said...

Adegan suanmi isteri konon.... Adegan suami isteri taik kucing...adegan suami isteri mcm adegan lucah je....

Pakar diari hati said...

Harap bersikap matang.
Artis kita tak boleh dijadikan contoh.

MingMing said...

eh bodohnye statement mamat nih. tak rasa bersalah langsung ok. sangap kot buat video gini..

sconpian said...

tau tau dia tu artis. kejadahnya muka gitu jadi artis,jadi tikus je la mudah skit,anta pegi vieatnam.bagi orang sana makan buat gulai.

aizamia3 said...

memang tak sesuai ditonton.. nak pulak ramai dikalangan remaja.. yang dah kahwin pun malu nak tengok apatah lagi yang belum..

moga dia cepat sedar dan insaf atas tindakannya itu..

Anonymous said...

mmg la kubo len2...tp tkot lak klo kubo dy gan kubo aq sebelah2...huhu...bising nnt....ahaks~

Anonymous said...

kubur lain2 konon... nanti ko memekik ke balun dgn malaikat jerit2 minta tlg baru ko tau langit tinggi rendah... nak tanam korang nanti kepada fanatik dia gak sila tanam jauh2 jgn mengganggu ketenteram jiran lain..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...