Sunday, February 27, 2011

Sekalung MAAF buat kau yg dah BAGUS =)


Assalamualaikum... Aku rasa semua dah tau pasal aku punye post yang lepas tentang kenapa
Aku Takda Mood Nak Berblogging.. dan , sepanjang post itu aku ade mencoret sedikit tentang penulisan si polan yang bagi aku.. teguran yang sangat kasar.. namun.. pandangan aku dianggap hentaman kepadanya.. ok, aku serius x kisah ko nak anggap aku hentam ko ke. nak anggap aku backstabber ke...tp, salah ke aku nak tegur kau yang aku gelar seorang 'SAHABAT' ? oh okay.. Aku telah mghantar MSG melalu fb message dkat dia semalam. dan.. ayat yang aku bg berbunyi camni


Adakah dia tidak nampak keikhlasan aku meminta maaf pd dia??? ..Tiba2 aku pelik .. knp delte aku? kenapa?? kenapa perlu terasa lebih2 kalau kau x salah?? dan kenapa jugak kau x boleh terima teguran aku yang aku tegur dgn bahasa yang aku rasa x kasar mana .? sedangkan kau boleh bagi teguran dkat orang laen dgn bahasa yg kasar dan...mereka boleh terima setelah itu!  . ko x sedar eh? ohhh..mungkin ko hanya sedar akan kesilapan org lain . dan x memandang kesilapan diri sendiri *sorry to say

dan, aku berterima kasih kat dia kerana mengajar aku apa itu sahabat 'kononnya' . petikan dari post dia. ?

nvm,buatlah post mengutuk aku berjuta kali pon,i wont mind..as long as ko happy kutuk aku,walaopon i can say it as fitnah,tapi just go on..u have lots of friends kan,mane nye nak berkawan dengan PICISAN macam aku ?

waaaa..skarang dia ckap ape yang aku tulis sbgai fitnah?? hmm. celah mana tah aku fitnah dia... aku ckap penulisan dia just kasar. dan. arghh. ok! fine! kalau kau cakap aku fitnah kau. aku minta MAAF! ok? tp yang aku x faham.. awat kau macam terasa gila babeng dgn ape aku ckap? simple word je kot dlam aku nye entry. pastu plak..kalau nak compare ko pnye post dgn aku... post kau lg superb kot .

Dann...YA! lagi satu pelik pelik... dia ckap kat aku.... " BODOH la...meh aku repeat sekali lagi,bodoh.." ok fine! aku bodoh. lalala.. x leh bla kan terasa ngan org bodoh mcm aku. dem je ko .-.- .Then . lagi skali aku mintak maap..


HAHA. skali lagi maaf aku direject oleh dia.. dia ckap. post aku lagi memburukkan lagi nama dia?? bajek aku macam letak kau punya link je dkat aku pnye post. dan, kalau siapa yg x tau isu ni. x de sape tau ko tu sape. ades. ko ingt sume knl ke ko? ohh lupa. kau femes! hahaa.. dah dahh..Lepas tu.. bila ak ckap bukan semua yg knal dia. dia ckap camni plak..


Ohh, aku kaki kipas.. ok aku x kisah kalau aku digelar KAKI KIPAS :') .serius aku x kisah weh! dan aku pun tau yang kau pandai.. dah laa..aku malas nak panjangkan ape lagi yg kau ckap.. hmm..aku knal ko dari mula2 aku blogging lagi kan?? tapi alih2.. cam ni plak jadi.. -.-" ades..x sangka aku mcm2 kau ckap kat aku.. and, aku ingt penulis sarkasis ni mcm x kisah sangat terima ape pdangan org kasi..tapi, tu bukan ko.. aku pun x kisah laaa.. aku orait je.. Sekali lagi aku nak ckap.. AKU MINTAK MAAF ANDAI AKU ADA CAKAP MENDE2 YG X BETOI . buat kali ke 3 da aku mintak maaf ni. ikut kau la nak terima ke taknak. aku kan backstabber. aku kan kaki kipas..aku kan bodoh. ohh, papejela. aku trima. fine. =)

oh yaa! ayat dia kat entry lagi satu..

PADA ORANG TU,GUA TAK CAKAP PLAK PENULISAN GUA NI PROFESSIONAL…SEBAB TU GUA TAK GEDIK2 NAK CEBUR BIDANG LAIN SELAGI PENULISAN GUA TAK PROFESSIONAL LAGI…PFFFTTTTTTTT

ulasan aku : HAHA! lawak doe kau. ape salah nye mencuba sesuatu yang baru????? salah ke? salahh??

41 ORANG PANDAI COMMENT:

moi said...

wah,,,nper ni syed,,chill2 jew kn2?

Siti Safiyyah said...

erkk sian kat ko.. T___T

krole said...

cian syed...xpe2 jadikn ni pengalaman...bg krole syed ok pe...truskn berbloging ye~realy luv ur blog

man yusoef said...

biasalah tu syed...lain org, lain perangai....just keep on blogging

Hanim Mahali said...

Jangan jadikan itu sebagai penghalang... Bersabar erk.
Bila hati sudah marah, kata kata selembut mana pun takkan diterima.
ALLAH MAHA MENGETAHUI

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

relaks..dah minta maaf pun.dia x mo maafkan terserah pd dia.jgn pk sgt ok?

BeaN MorENo said...

apa cer weyh! don't worry as long as ko rasa ko betul so let it go je

marfieyra said...

biarlah dia . biasala tu orang yang byk mengata org lain sebenarny dia tu bukan betol sgt . chill ye :)

efa said...

bersabar ja la syed, yg pasti dh minta maaf kan?chill ok
happy2 berblogging yeah ignore ja org cmtu

Fariq said...

cool je sted.. kehkeh..
dah lupakan benda2 yg tak penting..
betul ckp bean tu.. just let it go.. :p

mimie said...

abaikan je weh orang camni. kalo kte layan orang yang rendah pemikirannya, kte pon t'golong sama ngan dorg gak.ko pening pasal dia watpe, ade dia kesah? kalo dia xleh trima cara ko, orang lain (yg lebey ramai n lebeh bagus)leh hargai karya ko ok? ko igt tuh! chiow! ilek je, ramai ag sokong ko bro.chill~

p/s: send kat aku pict ko pakai jacket baru nt.kah kah kah!

saouri said...

relek der...maybe bukan die yg delete ko dpd fb sbb aku penah tetibe kwn aku xde lam list fren...padahal fb sndrik yg punyer pasal....pape hal pon...byk2 bersabar yer...ko da mintak maaf...maaf yang ikhlas lak tu...terpulang la die trime ke tak...kirenye ko dah xde hutang dah... chill yer... (^^,)

Amna.Qadeeja said...

erk adek syed?apakah ini semua? huuu

xpe2 chill keyh..yg pntg kamu da mntx mf.. bhgian kamu da selesai, cuma bhgian dyer jela,terpulang pd dyer kalo nk tggung dosa..

smile =)

hans said...

hahaha

NURUL NADIAH MAMAT said...

sabar k....
manusia macam2 ragam...
papepon doa je moga dia diberi hidayah,...

aslann said...

aku xmaafkan kau syed.alalalalala. hahaha.

miss fatihah said...

hehek..lek je eh..xsum org ske kita sbb xsmua org jgk kte suka:) chill eh :)

TheChekJah said...

syed... sedeh no... sabaq ja... cuma nak nasihat kat sini.. jangan burukkan dia.. kalau hang dok cerita macam ni lagi la makin banyak dosa hang tambah... kalau dah mintak maaf tu tak pa.. tak yah perjelas la benda apa... mungkin akan bertambah berat ja masalah hang nanti.. so... chill ja la no.. mungkin dia tgh marah kaw2 tu.. kang dah sejuk ok la tu..

+d.O.Y.A.h+ said...

hehehe. sabar taw syed! just move on okay. aku macam dah jumpa je siapa dia. ngaaaaaaa

Lulu Rahman said...

cool la syed ;)
abaikan saja ok.
tak semua org sama.
maybe tu cara dy.
:)

mofaizmz said...

xpe syed.. meh ko kawan ngan aku meh.. ke xsudi?

lavender harum wangi said...

wow~ kalau post jenis ceni je, mesti org ramai komen suruh kau kool~ hahaha, jom makan aiskrim aku belanja ko bayar~ baru kool~~ :D

wan farah said...

waahh syed..aq respect ko lar..even dia xmaafkan ko,ko still minta maaf lg kan kt dya..anyway aq cam taw jew spew...lallalaa~~

Hansyitake~ said...

macam2 ragam rupa2nya blogger ni ye... hmmm.....

~ Cik Azz ~ said...

Laaa...

Macam2 hal la budak2 skang ni..

Rilex la SG... Dunia masih luas, cari aje kawan baru... hehe...

Tak baik la gadoh2 camni.. Merosakkan reputasi sesama blogger je..

suffer8zine said...

sabar je la, patutnya kene kikis sifat2 mcm ni, mcm budak2 pun ade

Terkini : Akuarium Paling Kecil Di Dunia

mR.sYaH said...

fuh! macam2.. cukuplah kau dah minta maaf.. xpayah nak merayu dgn orang yg macam ni.. kau dah mengaku kesalahan kau tapi dia main2 mcm ni.. biarlah der..

aNnE said...

dah2 la..buang yg keruh ambil yang jernih k :)

h A n Y S said...

keraih hati jgk la mamat tu..takpe Syed, abaikan org mcm tu, kdg2 kalau kite face org cenggitu, kite sndri kena jadi sorangg yg ati keghing..
;)

touya said...

Erkkkk relax-relax .... saperlah blogger tu nak taw gak . Tapi tak nak sokong saper-saper .

SyafiqRidhwan said...

aku takder word lain selain word common ni..

sabarlah. :)
satu benda je aku nak ajar ko, jngan simpan dendam k.
but doakan dia. satu hari nnti, dia akan faham. dan satu hari nanti :)
dia sendiri yang akan mintak maaf kat ko.
chill bro. :)

chucky said...

takpe geng.. nanti lame2 die paham la tu..

Ujang9897 said...

apa pulak ni..

deeya_89 said...

uihh...PANASS

woot woot said...

u expect me to forgive u,tapi ko last2 still tak nak kurangkan ego kau tu ?

ko ingat aku suke ke kutuk2 ko ni ?

kalau ko perasan la,banner syed graphix kat blog aku pon aku tak remove..

gadoh gadoh jugak..tapi bab tolong mmber aku buat je lagi kan..

aku gadoh ngn kau,aku tak pernah pon gtaw kat sape2..

aku kutuk kau,aku kutuk kau sorang2 je..just mainan hati aku je

yang kau semangat nak publish kat sini asal?


ade ke aku bagitaw dunia yng ko pon cakap aku BODOH ?

macam mana aku nak maafkan kalau aku tak rase ko IKHLAS ?

kalau kau LAKI LA KAN,APPROVE LA KOMEN AKU NI..

YANG ORANG LEN PON DA MNX MAAF BTOL2 NGN AKU..KO STILL NAK BUAT POST MENGUTUK AKU..WHAT FOR DUDE?


GADOH SESAME SDRI PON NAK POST DALAM BLOG KE ?


JADI PROFESSIONAL LA SKET..AKU KUTUK KANG KO MARAH..STILL TAK AMEK BAIK BURUK DARI APE YANG BERLAKU..

AGAIN AKU CAKAP..KALAU KAU JANTAN,APPROVE KOMEN AKU NI..THANKS..

aleen aiden said...

adess,da sama panas dengan kes lensarosak nih.hu3

Miss Yaty said...

ingat kan dunia blog mudahh cari kawan..hurm..

Mr.Hac said...

Aku ni sebenarnya malas nak involve..
tapi kalau kepala hotak melayu macam korang yang tak habis2 nak gaduh, nak menang, nak tunjuk hebat, nak tunjuk kau lah yang paling berilmu bagai..sampai bila nak habis bro-bro sekalian?

heee..pening kepala aku..
korang tak nak berenti bergaduh lagi, siap..
aku usahakan untuk 'TUTUP' blog korang semua yang aku nampak tunjuk hebat sangat tuh..amacam? pada masa tu berguna ke lagi SEO? pada masa tu berguna ke lagi entry-entry nak tunjuk hebat korang tuh??

korang tau tak kawan2 penggodam aku dari indonesia menyatakan kenapa mereka enjoy bile deface website2 terkenal dalam Malaysia?? sebab ada orang macam korang ni la weh!!
bila lagi nak bersatu ni?? ego tak sudah2! dunia blog bukan besar..kalau kata KL tu kecik, dunia blogging lagi la kecik! tak kan nak aku buat sampai macam tu sekali kot??

Dah2 la tu..benci betul aku..pasal blogging pun nak berpecah-belah..

Faizal n Fashitah said...

Hmmm rilek bro. Mungkin kawan gang tu tengah period. Err walaupun dia lelaki, tapi anggaplah dia tengah period dan hormon tgh tak stabil okeh eheh..

nur aisya humaira said...

erk??asal aisya bru dtyg comment ni??hak2..tk knl,tak knl..:)
keke

Anonymous said...

OMG, it is still accepting donations! Fantastic example of a creative fundraising effort that raised $10,000 in 48 hours to build a classroom at the school in Tanzania.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...