Sunday, February 13, 2011

PANAS : Pendedahan Trick Meletakkan Post Anda di Popular Post GengBlogger Dengan Cara Mudah


Assalamualaikum...Selamat pagi semua! oraitt. harini aku nak bercerita dan nak bagi cara bagaimana untuk entry korang berada di ENTRI POPULAR HARI INI di GENGBLOGGER. Gengblogger sudah pasti la dah sinonim dengan korang kan? so, x payah aku nak huraikan..lagi 1, aku bukan nak bagi tips yang POSITIF bagaimana untuk berada di bahagian popular hari ini. tapi, nak bagi yg NEGATIF..

Korang pernah dengar tak iframe? ape itu iframe? disebabkan aku malas nak tulis panjang-panjang. so, nah. korang boleh fahamkan konsep iframe tu dkat entry cikgu Dahlia yang berbunyi macam ini :
Blogger Kita Memang Cerdik Pandai Kan? .Dah baca? orait. jom teruskan semula...iframe ini jugak actually bukan sahaja boleh mendapat traffic percuma daripada blog..bahkan boleh jugak peluang stick dkat entry paling popular dkat gengblogger.. bukan senang tu... tp, dengan kepandaian blogger2 kita yang mencipta pelbagai kaedah-kaedah baru seperti Auto blogwalking, Copy Shoutbox dan paling terhangat di pasaran harini ialah, 'Blog tumpang ' aku rasa nama tu la kot yg sesuai..

Aku ada post dkat wall Sahabat Blogger.. yang berbunyi macam ni " Aku benci blog tumpang . thx " ..dan respond2 yang aku terima... ramai jugak yang tidak tau istillah special yang aku bagi untuk mereka ni.. Blog tumpang ni ialah blog yang berkongsi traffic dengan blog lain.sebagai contoh...Aku ada 2 blog.. lepastu..aku akan letak kod iframe dgn link blog aku yang lagi satu, Automatically di situ..Visitor yang datang ke blog SyedGraphiX ..akan turut dirasai oleh blog aku yang lagi satu... SEE? bukan ke tak adil tu.. jom tgk gmbar ni

Credit to : Cikgu Dahlia 
Cuba bayangkan kalau setiap satu blog mempunyai UV seperti yang di atas...LIHAT!? betapa banyak nye si pemilik blog yang menggunakan iframe utk menjana traffik memperoleh 'traffic free' melalui taktik kotor  x elok tu!? ..senang2 je dalam satu hari kita boleh memperoleh beribu ribu traffic dalam satu hari. dalam SATU HARI tau! sangat tak adil! .. orang lain berhempas pulas blogwalking penat-penat.. yang korang just goyang kaki sambil minum kopi je da dapat traffic free. wahh! best lah! aku nak boleh!? .

Credit to : Cikgu Dahlia
Tengok, nampak x brape online user dia?? banyak gila kan bagi satu blog yang baru memperoleh bilangan user yang online sebanyak ni... ini la yang dinamakan tumpang!. die tumpang je visitor dari blog yang lagi 1 tu..bukannya visitor tu betul2 datang ke blog dia....

Jauh plak tersimpang. orait....back to title.. MACAM MANA NAK DAPAT ENTRY POPULAR DI GB?.
haha. ape lagi.. dengan gunakan iframe la! ape lagi.. contohnya macam ni..


Mereka yang tak terlalu licik Licik ni tadi.. akan menggantikan kod iframe dgn link GB. dan, korang hanya perlukan blogwalking ke beberapa blog. dann.. Tadaaaa!! bukak la GB dan 101% link korang akan berada di ENTRY POPULAR HARI INI..


PERHATIAN : aku x cakap penggunaan iframe ni hanya utk tujuan keburukan.. actually kegunaan iframe ni ade pro dan cons dia laa...salah satu pro nye dapat buat blog jadi unikk.. tapi, tepuk dada tanya selera la. yang gunakan bagi tujuan keburukan tu..lagi satu, korang kena tau nuffnang policy.. yang berbunyi macam ni  


Iframe traffic is AGAINST NUFFNANG POLICY and mana2 blog yg generate traffic via iframe akan diblacklisted once Nuffnang discover.


Nuffnang pon msti laa blacklist user yg guna traffic macam ni.. sangat x adil bagi mereka yang penat2 beli page rank, sewa ruangan iklan, blogwalking sehari semalam.. x sian ke? ke ko mmg jenis yang suka buat muke x tau bila da bsalah? dem dem...Pendapatan dari Nuffnang tu halal ke ehh? hahh? Korang pikir la UV yang datang dari blog korang bukan sebab die singgah blog korang. tapi, sebab die singgah blog lainn.. datang celah mananya halal dan berkat tu. -.-"


Tips untuk elakkan ditipu : Hati2 dengan banner yang menggunakan iframe, sbb..kebarangkalian..mereka menggunakan anda sebagai punca traffic mereka. harap maklum..


dah sudah...jauh pulak aku berbicara.. macam tu laa cara Negatif yang blogger slalu gunakan untuk menempekkan entry mereka di ruangan entry popular hari ni. aku x kondem mana2 blogger. tp aku just bagi pendedahan biar semua org tau dan tidak salah faham...lagi 1, iframe ni bukan curi traffic .tetapi berkongsi traffic! harap maklum skali lagi . PEN OFF


p/s : ENTRY INI ADALAH BUKTI KEPADA APA YG DIPERKATAKAN DIATAS

46 ORANG PANDAI COMMENT:

Syafiq Rosli said...

nice info bro

shahsyaz said...

sy rse, sy x nk r buat pape...backlink ke, autolink ker, everything ker...buat blog sy lmbt loading..

FariehanIbrahim [LBC] said...

aiyakkk, mcm2 lh.
papepn, thanx 4 da info. gud!

redzuan said...

cett.. aku hmpa sbb xdpt jd pengomen pertama . anyway, ape yg ko explain ada benarnya, and aku setuju dgn pandngn ko, actually jgn tgk iframe ni dr konteks negatif je, ada pro nye jgak, by the way, cuma segelitir blogger yg tamakkan trffik snggup manipulate, n cheated blogger lain.

Valentine's Day: Catatan Kisah Sebenar Disebaliknya

antudegil said...

RAGE and TROLL is back! Har har har! Lepas ni harom utk ada iframe.

p/s : gua nak letak iframe post gengblogger gua dekat komen sini. boleh n halal eh? Kakakaka!

BeaN MorENo said...

semua dah pandai dah...problogger pun takde buat cam tu..haha

Nurul Hani said...

err. nak buat jugak. tapi ada yg tak paham la. T.T

Firdaus Kasim said...

mcmana nk gunakan kod iframe GB nie? leh ajar x??

woot woot said...

hahhahha gile ah syed ! hebat !

crayon said...

anda salah kat satu part.. nuffnang takkan kacau kalau iframe source tu setakat nak dapat ranking kat GB..

konsep tipu hits trafik blog & dapatkan point entry popular kat GB adalah dua benda yang berlainan..

dulu aku buat gak benda ni.. hahaha.. aku ada bagitau kat kong.. tapi dia wat kering ja.. so apakan daya :(

techtikus said...

oho cmni rupenye org ngelat nk dpt entri popular ek. Xpolah, aku tetap stick dgn post n promote secara berhemah cukuplah. Xnk menipu diri sendiri dgn bilangan nombor yg memberangsangkan tp xbermakne.

Blog Sensasi said...

biarlah dorang nak wat gitu...Blog Sensasi tetap dengan identiti yang sebenar...UV yg hadir dalam blog Blog Sensasi semuanya memang benar
Sehari 100 ke 200 kira ok la tu kan

Latest at Blog Sensasi: Siapa Hosni Mubarak?

conbellydiobeterisme said...

x baik tamak2 ,biar berjaya dengan usaha sendiri ,nice info syed :)

Mr.Kerro said...

aku mls kejar trafik, tp pmbaca setia..lbih baik

faiz said...

yep, memang betol cara ni boleh dapat popular dengan pantas. Tapi tak mendapat kepuasan sebenarnya..lebih better kalau just share cam biasa kat facebook or twitter..

KaLeD diDi said...

nice~

nas said...

nice info! patut la entri blogger2 yang tertentu je yang dapat top.. padahal entri diorang xbest mane pon.. hahahaa.. :)

Siti Safiyyah said...

so kene hati2 ler lebih2 lagi kalau nak letak mane2 banner kat blog kite..err am i right??

zikeryhassan said...

orang2 macam ni selalunya tak kekal lama mana pon.

d_tieah said...

Padanlah salu tgk sesetengah blog yg sama je yg selalu dpt tempat kat entri popular..
Tapi backlink tu ok sikit kan syed?


Latest entry : Cerita Korea Versi Blogger Tempatan

eQuRlz said...

penat dah baca entry2 psal iframe ni..tp tetap nk baca n komen jgk kat sini:p btw...SG..sangat cantik lah header blog kamu :) ske~~

meh baca "Cara Untuk Tingkatkan Alexa Rank. | Tips Memilih Keywords Yang Bagus Untuk Search Engine Optimization (SEO)"

SpaQue said...

menarik..

Entri bes kat sini Gol Cantik Rooney Selamatkan Manchester United

AISHA INANI said...

wow!
cam niuh rupanya patut ler kdg2 rsa yang naik tuh tak ler best mana pon.. ciss!

neway takpe la blogging pelan2! aku la cthnya, pemalas nak paham tips org, taip entry sampah! hahahak

Anem arnamee said...

Tukar2 curi trafik actly. btw nice post. :)

-wAn- said...

sume ?????????? terjawab..haha

jmpot~

http://wanameer.blogspot.com/2011/02/diskriminasi-form-6.html

atiEy_[azHa] said...

ohoho . baru tau . thnx untuk info ni ye .

Cik Niza ♥ said...

camne la diowg2 ni leh dpt idea wat kaedah camni kan..huhhh..sungguh tak bertamadun..

Tupai Karan said...

Heh Syedgraphix.. bersedialah nanti mesti akan ada dak kecik anon yg terbutthurt sgt2 pasni.. hiks

woit apa kredit kat cikgu dahlia ja? xmo kredit kat aku skali ke yg jd "melayu pengkhianat" yg membongkarkan kegiatan iframe ni? hahahs KIDding only :P

apa2 pon, aku mls da bukak entri2 popular kat gb.

sicomot-comel said...

=,='
terkedu..
huhuhu

APAN said...

still x phm lagi ma...
haha...

Joine Jukas said...

huhu...thx for da info bro..x nak plak test...heheheeh

Juanz said...

perghh...thx bro for info

C I K . F Y Z A said...

mcm2 perangai betul manusia sekarang..
sblum lupa, encik syed dapat tak pergi matrix?

saudara terpilih untuk menyertai 'CONTEST 50 FOLLOWERS CIK FYZA'
sila lah join kalau sudi ye?

n@m@n said...

canggih sungguh cara penipuan tu kan?

kira said...

patut la rasa lain mcm je...citer mengarut tapi rating tinggi...ni rupanya...

dinsblog said...

ooo camtu gaya nak dapat top kat GB...ermmm..pandai2 la kan..masing2 dah besar panjang...buang yg keruh, ambil yg jernih.

Shahiran said...

Perluke tipu macam tu sekali?

EmanCloud said...

adakah ini blog 360? selongkar kebenaran eheh

DaHLia said...

tetiba teringat yang dah lama xsinggah GB.. :D

thanks 4 the backlink yea

Yastro said...

gua dh kene dgn meletakkan banner free backlink kt blog gua...berat giler siot..

LyNMafia80 said...

selama nie dengar je tentang iframe, lepas baca entry nie baru la tau iframe itu ape sbenarnye... ada benarnye jgk spt sy blogger baru memang amat payah nak dptkn traffic maintain sbb kena kerja keras melawat blog2 lain tp bg mereka cerdik pandai nie patut la leh dpt pendapatan banyak dr nuffnang.. bab halal haram itu pun kena mengena jgk, gunalah dengan cara yg betul. apa pun hasil dari usaha keras kita sendiri adalah lebih bermakna... nice entry (^_~)v

Faizal n Fashitah said...

Nice entri. Tapi takut gak nak gune trick camni. Kang tak pasal2 kene ban Nuff huhu..

Nadhirah-chan said...

saya la tu yang tanya pasal blog tumpang kat SB kehkehkeh :)

Jerung Gergasi said...

owh camtu ker. em2 ..bior la diorg nk wat pe pun. kejar traffic bajet hebat a tu ..isk3

touya said...

nakal betul blogger zaman sekarang

... said...

as salam..
hoho~
kejar traffic! traffic!
ceh. kalau traffic tinggi, entri tak best buat apa kan? kita nak kongsi mana yang berrmanfaat. ni entri

"hari ni lapar. kat mana ada tempat makan best kat KL?"

kejadahanya entri tu paling popular hari tu!

=_="

trick ni dari blogs DNA aa? ekeke~
blogdns tu tunjuk cara ping kat weblogs. haha~
takper ler~
tak berminat.
minat lagi tengok nisa kay berposing.haha. pantang tengok kamera~
lol.
nak juga tengok pasangan dia macam tu selalu.
ekeke~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...