Saturday, February 12, 2011

Aku Nak Jadi Macam Ben Bolehh??


Assalamualaikum w.b.t peeps! ohhh, tajuk tu! aku bukan nak jadi macam ben yang fames ames tu.. tp, aku cuma nak menjadi blogger yang dapat update blog tiap ari! haha. n dapat menghasilkan entry2 yang berkualiti untuk tatapan pembaca!

 ok, harini aku nak cite psal Ben Ashaari! . Siapa x knal Ben sila angkat tngan? orait. aku tau. semua knal diaa. mane ade org x knal.. Dia kan blogger yg fames camtu. hehee..Em, aku mula-mula blogging 2 bulan yg lepas, aku mmg x knal lagi ben ni..pastu, aku naik heran lg bila aku bukak blog org..setiap blog ada ben Ashaari ni.. "sape die ni.asal sume blog ade muke die" itu la yg terdetik kat hati aku time tu..mmg x knal la kan..sbb aku mula blog ni pun sume aku mula sendiri. cuma ada 2 3 org la kwn aku yg x pernah kenalkan Ben ni kat aku. hahaha.

Ben Ashaari. fuhh.. kalau bukak blog dia..almost every day ada new updates.. mmg best. yang aku pelik campur hairan tu.. Ben ni x pernah kering idea ke mengupdate blog dia hari-hari.Kalau aku laa. hahaha. mau putus idea dah...Aku pun skarang cuba laa nak berjinak-jinak skit dengan segmen ben ni.. sbb, aku baru knl blog dia pun baru lg.. n x faham sangat segmen-segmen ni..dan skarang aku da faham! hehe. since aku masuk sahabat bloggers...aku makin rajin plak bkak blog dia..sbb, yela. dia slalu ping entry dia kat situ..
pssstt..korang tau ke yang baru-baru ni ben siap masuk 1tube lagi wehh... x caye? nahh, amek vid ni

             

Kalau korang perasan..ada part tu.. Ben cakap...dia update entry tiap hari..cara dia, kalau dia ade idea.. dia x kan draft!. dia terus je post... ok, PAUSE IT RIGHT THERE.

Melalui video die tu lah kan..since dia da ckap macam tu.. aku pun tiba2 rasa macam semangat extravaganza plak nak ikut nasihat diaa. ;). Try la ikut nasihat-nasihat blogger otai nih. x rugi la wehh! hehe. Aku skarang aku da tekad gilaa da ni.. nak update jgak if aku ada ape2 yang terlintas kat kpale otak aku ni.. nak jadi macam BEN! hahaa. tp bkan nak fames ames cam die .yela, siapalah aku ni kann, ckup la sekadar aku dapat update entry aku setiap hari. okay..cukup sudah, tingkatkan prestasi berblogging selepas ini! . PEN OFF

oh, lupa plakk.. korang tau x.. time aku google tadi.. aku terjumpa satu web. hahaha. sumpah klakar..dimana pemilik blog tu adalah seorang Nyah! . aku rasa dia fanatik dgn ben yg ketul2 ni. hahaha!

Header Ben yang lama kot aku rasa..ntah. aku x wujud lg time ni. hehe

HAHA. korang pasan x? ni kan header Ben yang lama KOT.
nak terjah? nah click HERE

Nampaknya Ben Ada pesaing baru lah macam ni! hahahaha



18 ORANG PANDAI COMMENT:

antudegil said...

nak hari-hari ade post, kasi shecdule entri post la. bila ade isu panas baru post on the same day. settle masalah hari2 for sure ada entri. hehehe

Entri Terkini : Parody Berkenaan Sambutan Valentine Day

aLieF si Muncung ManiS said...

hahahahahaha.. BEN NYAH.. lawak.. alief pun nak jadi mcm abg ben gak..tapi masa yg singkat mnjadi penghalang aku..huhu..

woot woot said...

bhahhaha..nak suh aku sapot ke kritik !

LoL @@

darxniq said...

wakkakakkaa...selamt bukan gay!

Kodet said...

gmbr mak nyah mna la dia amik tu... hahaha

Siti Safiyyah said...

jap, ben bukan update blog dia ari2 ler..every two hour macam tu harus ade entri baru..dalam sehari lebih 10 entri kot..bhaha mampu ko nak lawan dia?? ;p

pasal nyah tu, dah lame dah isu tu..tak tau lak aku blog tu wujud lagi ke tak

zikeryhassan said...

kalau malas tinggal angan2 je la cita2 kau tu

namaku rahmat said...

bro, ben review blog ko la der... peace

entry terkini:islam hanya pada nama

YUL said...

wakakaka, tak boleh blah seh,

P/S KISAH MISTIK DI kemayan city, JB, Lisa Surihani kene sound dengan blogger

She's retarded said...

fuyoo!hang kena promot dengan bro Ben Ashaari. boleh belanja gua choki2 lepas ni

mimie said...

wowowoww~header lebih kurg sm jep,sempoi la 'awek' tuh kan.kah kah kah~!

tomato said...

hoho ,, tahu tak pek .. kalau snetiasa ada idea macam ben mmg terbaik la..huhu

NuSaNa NoSa 91 said...

blog nyah tu dah lama, kan?? keen pernah tau sal ni.. tp xpernah la plak bukak blog tu.. hua3~ ^_^

p/s: smgt yg bagus.. semoga berjaya!! ^_^

Solihin Zubir said...

1st time dpt dgr suara brader ben.. heheh..
jeles btoi tgok body dia.. grrr...

APi said...

macam aku pernah cakap kat kau kan..^^

DiriKu said...

YA ALLAH...baru tahu ni ha...hahahhahahahahahhahaahha!!!gelakgulingguling dulu boleh????

Caya la bro...samalaa..nak update macam tu gak!!tiap masa...wakakaka!!*haish...komitmen sgt tinggi ok XD

redzuan said...

ben blogger yg rjin updated blog, idea punya byk, entri xpernah putus2 . ada je idea. wei syed mna ko dpt header ben nyah tu, wakakaka, mcm siot je.

SEGMEN TRICK: CARA MENINGKATKAN KELAJUAN BROWSER MOZILLA FIREFOX

Mr.Kerro said...

huhu..aku lg aju nk jd mcm ben nih..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...