Wednesday, November 17, 2010

My 1st AWARD


WAH! dpat AWARD laahh...hihi.. award ini telah diberi oleh himmymaru *bkan nama sbenar.. HAHA. but, sblum tuu, kna jwb Soalan yg diberi dlu arr~ .. Aku sukaaa jwab soklan nihhh =D
Soalannyaa seperti yg tertera sperti di bawah..





1 : Blog anda menarikkk.. ade hujan2 gituu. terasa sperti berada di dalam hujann. hik3..
2 : Nama blog sy ? Everything in ONE mksud nye...semua story ade dihimpunkan dlm blog ini .
3 : Nama blog sy SyedGraphiX.. knp ehh sy pilihh? sbb.. err.. sy sorang graphicdesigner! hihiih.
4:  Method penulisan? ntah lar.Actually.. x de method ponn. " hentam jelaa labuu " XD
5: Wahh.. perasaan? agak cemburu disitu! dan akan cube sehabis mungkin utk menyaingi mereka! haha
6: Bila blog ni ditubuhkan? errr.. tak ingat kott! rasenye taun lpas. tp x pnah idopp pon. baru ni hidup.
7:Follower? alaa. x ingat jugak laa. haha...
8: adushhh. x leh nak tag. sbb x tgk lg blog2 diorang nihh. maklomla .baru start berblogging :D

Selamat Hari Raya Aidiladha





Bila Unta dah tak selera makan… Kambing mula resah.. Lembu pura-pura gelisah.. Ayam je nampak cool! itu tandanya Hari Raya Korban dah nak dekat.. Selamat Hari Raya AidilAdha!!




Inilah ayat yg biasa SG dapat tatkala menjelang aidiladha :D
Di kesempatan ini, SG nak ucapkan Slamat Hari Raya AidilAdha kpd seluruh umat islam.
dan tidak lupe juga kpd sume yg sudi lawat blog usang SG yg x sberapa ini.
diahrapkan Raya yg diraikan akn dpat merapatkan lg silaturrahim di kalangan umat islam dan memupuk perpaduan dikalangan umat islam.
Amin...

Tuesday, November 16, 2010

Satu Kejayaan Besar Bagi AKU =)

hey all :) .HAHA. title entry nih. a little bit of poyo la! haha..Actually, SG gune ClassicTemplate punye version for this blog. so, nak cari code utk segala-galanya amat menyeksakan jiwa lah!. semua widget and everything lah kna cari sendiri. sbb, mostly. widget2 skrang. semua untuk yang version baru punye blogger..dan, sebelum ni..
SG punya blog x boleh nak add comment kan? skrang da boleh laa*
tu laa yg SG maksud kan kejaayn besar bg SG. x) .
*dlam bidang coding2 ni jela yekk*
Penat SG pk mcamane aa caranye utk meletakkan comment box di classic template nihh.. dan akhirnya. tercipta jugakk =) ..mmg happy giler larrhh. so, u all boleh la comment my entry yekk =P *Peace*








*inilah hasilnya setelah ditambah comment box =D*


Sunday, November 14, 2010

Pendidikan Seks di Sekolah Rendah dan Menengah Mulai Tahun Depan

Jom, try baca ini :)what?? pendidikan seks diwajibkan di sekolah rendah dan menengah mulai tahun depan??
waaaa. adakah kerajaan sudah berfikir panjang mengenainya.?
tidak fikir kah impak yg akn dtg pd masa hdpan??
pd pendapat peribadi sebagai seorang PELAJAR lah kan..
sy rase.. mcam pendidikan mcam ni x perlu la nak ade dkat Malaysia ni..
untuk ape semua ni?? menambahkan lagi gejala2 buang bayi yang da sedia melambak kat malaysia nih?
ape? ingat ni oversea ape?.. bkn laa nak membantah usaha pihak kerajaan yg dipercayai motifnya utk mengelakkan "baby dumping" .tp,kalo camni la carenye.. sy rase mkin btambah lg ade larr..
Tp, itu hanya pendapat peribadi sy sbgai seorang pelajar

*jgn saman sy yea *

 LAST but not LEAST, bkankah mlalui pendidikan seks ini, akn menimbulkan rasa ingin tahu pelajar.. setrusnye mempengaruhi pelajar itu sndiri utk mencubanya? fikir2 kanlah.. gunakanlah nikmat akal dgn sbaiknya :)

Birthday e-Card


hey guys , :)
anda tau tak? bahawa.. selain daripada hadiah..e-card sperti ini juga masih boleh dijadikan hadiah harijadi tau!.. tetapi, pastikan anda print menggunakan "photo paper" iaitu kertas yg berkualiti tinggi specially for picture printing..and , pastikan anda menggunakan print laser utk mengekalkan kualiti foto anda..

Seperti gambar yg SyedGraphiX edit di atas, SG menggunakan background vector yg berformat .EPS. apa itu EPS? EPS ialah format bg vector picture, dimana walau sebesar mana skalipun anda membersarkan saiz image anda.. kualiti gmbar anda masih tidak tejejas...vector graphic ini juga turut digunakan oleh mereka yg membuat majalah2 bg memastikan kualiti majalah mereka...stakat ini sahaja informasi yg SG ingin kongsikan bsama anda semua.. harap artikel yg dikirimkan dpat membantu anda :)

p/s : hadiah apa skalipun, yg penting. msti kena ikhlas :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...