Saturday, December 11, 2010

apakah method penulisan korang?



Salam & Hello.
entry ni untuk ape yea? owh, macam ni.. sy ni masih baru dalam dunia blog ni..sy buat entry ni adalah untuk meminta pendapat para bloggers yang senior2 dan juga yang junior2.. sebenarnya.. sy agak konfius dengan cara penulisan saya dalam blog ini. harap senior2 blogger dan blogger yang laen boleh bantu saya dalam mengatasi masalah ini dan mencari identiti sy sendiri sebagai seorang blogger.soalan sy sperti berikut ,

1. Kalau korang start entry korang.. mcam mane eh, korang start?
*mcam aku salam & hello. tu pun cilok yg org*

2. korang lebih selesa bahasa-kan diri korang ape ehh?
*sebgai contoh , Aku, Saya, nama singkatan , nama samaran & lain2 *

3. korang gune bahasa melayu yg btul tatabasanye ataupun campur rojak2 dgn bahasa inggeris?
*seriusly, yg ni mmg aku bingung. sbb kadang2 tercampur.*

4. macam mane cara korang dpat panjangkan entry korang? adakah dengan membuat karangan banyak2?
*tgk bleh syedgraphix pnye post.. sume pendek2*

5. macam mane nak dpat idea?
*nak berblogging tp x de idea?* 

6. macam mane korang akhiri entry korang?
*aku kdg2 biar je*

Sy rase tu sahaja kot.. harap dpat sdikit tips daripada bloggers yang hebat2 sekalian! =)

6 ORANG PANDAI COMMENT:

Fariq said...

1.start ayat takdehal bro,, papepon bley,, tapi kene gaya yg betul la, ikut pada tajuk n mood entry,

2.bahasakan diri aku pon dah cukup, kan kita tengah bermonolog,,

3.bahasa rojak pon takdehal yg penting orang paham,, n kalau boleh kasi full word,,

4.panjang entry bergntung pada mood gak kot,, heheh,, no idea..

5. no idea,

6. no idea gak

dari yg tak bape nak teror,,

regard..
fariq

SyedGraphiX said...

terima kasihh... :)

hans said...

1. entah...ikut hati jer aku taip

2. gua dan aku...kalau entry2 yg macam islamik ke baik ke aku gunakan saya...hehehe

3. kadang2 bahasa melayu betul..bila entry yg gila2 baru rojak

4. aku suka bahasa melayu penulisan dari UPSR sampai SPM..jadi faham2 lah...haha

5. Sekeliling...

6. Ikut hati juga

P/S : Kenapa Perlu Diadakan Benda Yang Tak Pernah Wujud?

SyedGraphiX said...

haha... adui, patut a suke menulis .minat penulisan upenye :P

AKU DIA DAN VESPA said...

tee hee.. persoalan ni pon da dalam pikiran tiqah gak.. thanx share :)

SyedGraphiX said...

btol kan? kdg2 pening jugakk. aduii.. u're wlcome

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...